veleszületett szívhibák: mik ezek?

Veleszületett szívhibák problémák vannak, hogy egy kisbaba szíve formában. “Veleszületett” azt jelenti, hogy a szív probléma alakul, mielőtt a baba megszületik, vagy a születéskor.

Sok különböző típusú szívfejlődési hibák. Ezek lehetnek viszonylag egyszerű, például egy lyuk között a kamrák a szív vagy egy szívbillentyű, amely még nem alakult jobbra. Mások súlyosabb és összetettebb, mint például a hiányzó szívbillentyű vagy szív kamra.

Néhány felfedezett meghibásodásokat a magzatban (fejlődő baba), míg a nő terhes. Mások nem talált a születésig. Megint mások nem fedezték fel, amíg a gyermek idősebb lesz, vagy egészen addig, amíg ő egy felnőtt.

Nem számít, ha a szív hiba felfedezése, amelyek a gyermek egy szív probléma nagyon stresszes. Foglalkozik a félelem és a bizonytalanság tűnhet elsöprő, különösen akkor, ha egy törékeny újszülött. Ez lehet, hogy segít tanulni, amennyit csak lehet az Ön gyermeke kezelést és beszéljen orvosával, és más szülők, akiknek gyermeke hasonló problémákkal.

Senki sem tudja pontosan, mi okozza a legtöbb veleszületett szívhibák. Gének öröklődött a szülő lehetséges okai. A vírusos fertőzések is szerepet játszhat. Például, ha egy nő kap rózsahimlő (rubeola), míg a lány terhes, akkor okozhat problémát, hogy hogyan kisbabáját szíve alakul. A nők, akik a cukorbetegség nagyobb esélye van annak, a gyermek egy veleszületett szív hiba.

Veleszületett szívhibák gyakoribbak azoknál a csecsemőknél, akik született genetikai feltételek, mint a Down-szindróma.

Figyelembe néhány vényköteles vagy egyéb gyógyszerek a terhesség alatt okozhat veleszületett szívhibák. Nők, akik illegális “utca” kábítószer vagy akik isznak alkoholt a terhesség alatt nagyobb a kockázata, hogy a baba egy veleszületett szív hiba.