veleszületett hydrocele – téma áttekintése

A hydrocele (mondjuk “HY-druh-dülöng”) egy építmény a vizes folyadék körül az egyik vagy mindkét heréje. Ez okozza, hogy a herezacskó vagy a lágyék területén megduzzadnak.

A duzzanat származó hydrocele tűnhet ijesztő, de ez általában nem probléma. Ez valószínűleg elmegy az idő a baba 2 éves.

Egy hónap múlva már a születés előtt, a baba heréit mozog a hasa terület le a herezacskóba, valamint egy kicsit a bélés a has területén. A bélés leszárad, így egy kis üres hely körül a herék. Ez a hely általában lezárja mire a baba 2 éves.

Néha nem szivárog-e a térbe, feltöltése, mint egy kis víz léggömb. Ez egy hydrocele. Amikor a tér bezárul, és csapdába ejti a folyadék belsejében, úgy hívják noncommunicating hydrocele. Általában, a test elnyeli a folyadék az idő múlásával.

Ha a hely nem zárja ki úgy, ahogy kellene, a folyadék mozog oda-vissza a herezacskó és a has területén. Ez az úgynevezett egy kommunikáló hydrocele. A duzzanat jön és megy. Ezt a problémát általában fix műtét, amely segít megelőzni a sérv a lágyék.

Egy másik típusú hydrocele egy hydrocele az ondó vezetéket. Nem található feljebb a herezacskó. A folyadék általában felszívódik néhány hónapon belül, de legkésőbb az életkor 1 vagy 2. hydrocele a zsinór is téveszthető egy lágyéksérv.

A szokásos tünet a duzzadt herezacskó. A duzzanat nem fáj. Ha a gyermek úgy tűnik, hogy a fájdalom, hívja az orvost. Fájdalom azt jelentheti, hogy a gyermek egy sérv vagy más probléma.

Az orvos egy veleszületett hydrocele során a fizikális vizsgálat, amely magában foglalja kérdéseket a gyermek egészségére. A duzzanat gyakran könnyű látni, hogy a hydrocele általában nem nehéz azonosítani. De az orvos meg akarja kizárni más feltételeket.