törpeség életmód és a hazai jogorvoslati

Törpeség rövid növés, hogy az eredmények egy genetikai vagy egészségügyi állapota. Törpeség általában úgy definiálják, mint egy felnőtt magassága 4 láb 10 hüvelyk (147 cm), vagy annál kevesebb. Az átlagos felnőtt magasságát emberek körében törpeség 4 láb (122 cm).

Sok különböző betegségek okozhatnak törpeség. Általában a rendellenességek vannak osztva két nagy kategóriába

Vannak, akik inkább a “alacsony termetű” helyett “törpe”, vagy “törpeség”. Ezért fontos, hogy legyen érzékenyebb a preferencia, hogy valaki, aki ebben a betegségben. Alacsony termetű rendellenességek nem tartalmaznak familiáris alacsony termetű – rövid magasság, ami tekinthető normális variáció csont normális fejlődését.

Jelek és tünetek – kivéve alacsony termetű – jelentősen eltérnek, a spektrum zavarok.

A legtöbb ember a törpeség van okozó betegség aránytalanul alacsony termet. Általában, ez azt jelenti, hogy egy személy egy átlagos méretű csomagtartó, és nagyon rövid végtagok, de néhány ember lehet, hogy egy nagyon rövid törzs és rövidebb (de aránytalanul nagy) végtagjait. Ezekben a rendellenességekben a fej aránytalanul nagy, mint a testtel.

aránytalan törpeség

Szinte minden ember aránytalan törpeség normális szellemi kapacitást. Ritka kivételek általában az eredménye, egy másodlagos tényező, mint például a felesleges folyadékot az agy körüli (hydrocephalus).

arányos törpeség

A leggyakoribb oka a törpeség egy betegség úgynevezett achondroplasia, ami aránytalanul alacsony termet. Ez a betegség általában azt eredményezi, a következő

A másik oka az aránytalan törpeség egy ritka rendellenesség, az úgynevezett spondyloepiphyseal diszplázia congenita (SEDC). Jelei lehetnek

Arányos törpeség eredmények betegségben már születéskor vagy a korai gyermekkorban megjelenő, amelyek korlátozzák az általános növekedés és fejlődés. Tehát a fej, a törzs és a végtagok mind a kis, de ők arányos egymással. Mivel ezek a betegségek és tünetek befolyásolhatják az általános növekedés, sok közülük eredményezheti szegény fejlesztés egy vagy több szerv rendszereket.

A növekedési hormon hiány egy viszonylag gyakori oka az arányos törpeség. Ez akkor fordul elő, amikor az agyalapi mirigy nem termel megfelelő mennyiségű növekedési hormon, ami elengedhetetlen a normális gyermekkori növekedés. A tünetek közé tartoznak

Mikor kell orvoshoz

Jelei és tünetei aránytalan törpeség gyakran már születéskor vagy a korai csecsemőkorban. Az arányos törpeség nem lehet azonnal nyilvánvaló. Lásd a gyermek kezelőorvosával, ha bármilyen kérdése van a gyermek növekedését, illetve általános fejlődését.

A legtöbb törpeség kapcsolatos feltételek genetikai rendellenességek, de az okok bizonyos betegségek ismeretlenek. A legtöbb előfordulását törpeség eredmény egy véletlenszerű genetikai mutáció vagy az apa, vagy az anya sperma tojás helyett mindkét szülő teljes genetikai.

Mintegy 80 százaléka az emberek achondroplasia születnek a szülők átlagos magasságú. Egy személy achondroplasia és két átlagos méretű szülők kapott egyik kópiája mutált gén kapcsolódó rendellenesség és egy normál példányát a gént. Egy személy a betegség is végigvezet vagy mutált vagy normál másolatot a saját gyermekei.

Turner-szindróma, a feltétellel, hogy csak azokra a lányok és a nők, akkor keletkezik, amikor a nemi kromoszóma (az X kromoszóma) hiányzik vagy részben hiányzik. Egy női örökli egy X kromoszóma mindkét szülőtől. Egy lány Turner-szindróma csak egy jól működő példányt a női nemi kromoszóma helyett kettő.

Az ok a növekedési hormon hiány néha visszavezethető genetikai mutáció vagy sérülés, de a legtöbb ember számára a betegség, nincs ok lehet azonosítani.

achondroplasia

Egyéb okok törpeség tartalmaznak más genetikai rendellenességek, hiányosságok más hormonokat vagy nem megfelelő táplálkozás. Néha az ok ismeretlen.

Szövődményei törpeség kapcsolatos rendellenességek igen eltérőek lehetnek, de néhány szövődmények közös számos feltételnek.

A tipikus jellemzője az a koponya, a gerinc és a végtagok közös a legtöbb formája aránytalan törpeség eredmény néhány gyakori probléma

Arányos törpeség, problémák növekedés és fejlődés eredményeként gyakran bonyodalmakat gyengén fejlett szervek. Például, szívproblémák gyakran jelen Turner-szindróma is jelentős hatást gyakorolnak az egészségre. Hiánya a szexuális érés összefüggő növekedési hormon-hiányban vagy Turner-szindróma érinti mind a testi fejlődés és a szociális működését.

A nők aránytalan törpeség alakulhat légzési problémák a terhesség alatt. Egy C-szakasz (császármetszés) szinte mindig szükséges, mert a mérete és alakja a medence nem teszi lehetővé a sikeres hüvelyi szállítás.

A legtöbb ember a törpeség inkább nem kell címkézni egy állapot. Azonban néhány ember utalhat magukat törpék vagy kis emberek. A “törpe” általában úgy támadó távon.

Turner-szindróma

Az emberek átlagos magasság tévképzet emberek törpeség. És ábrázolása emberek törpeség modern filmek gyakran tartalmaz sztereotípiákat. Tévhitek hatással lehet az egyén önbecsülését és korlátozzák az iskolai siker vagy a foglalkoztatás.

Gyermekek törpeség különösen érzékenyek a gúnyolását származó osztálytársaival. Mivel törpeség viszonylag ritka, a gyerekek úgy érzik, elszigetelt társaik.

Növekedési hormon hiány

Hogy megtanulják, hogy az Ön gyermeke törpeség függ, hogy milyen mértékben érinti az ő fejlődését. Aránytalan törpeség általában nyilvánvaló születéskor vagy a korai csecsemőkorban. Az arányos törpeség nem lehet diagnosztizálni, amíg a későbbi gyermekkorban vagy kamaszkorban, ha a gyermeke nem növekszik az elvárt sebességgel.

Fontos, hogy a gyermek minden rendszeresen ütemezett jól baba látogatások és az éves találkozók egész gyermekkorban. Ezek a látogatások lehetőséget a gyermek kezelőorvosával követni a növekedést, vegye figyelembe, késések várható növekedés és azonosítsa a problémákat fizikai fejlődését.

Kérdések a gyermek orvosa kérheti közé

Ha a háziorvos vagy a gyerekorvos úgy véli, hogy a gyermek jeleit mutatja törpeség, érdemes megvitatni ezeket a kérdéseket

A gyermekorvos valószínűleg vizsgálja számos tényező, hogy értékelje a gyermek növekedését, és meghatározza, hogy ő van a törpeség kapcsolatos rendellenesség. Diagnosztikai vizsgálatok lehetnek

Számos rendellenességek okozó törpeség okozhat a különböző fejlődési problémák és az orvosi komplikációk. Több szakember is részt vesz a szűrés bizonyos feltételek diagnosztizálnak, ajánló kezelések és ellátást nyújtó. Ez a csapat is fejlődik, mint a gyermek igényei változnak, és a háziorvos vagy a gyerekorvos tudja koordinálni az ellátást.

egyéb okok

Szakemberek a gondozási csoport tartalmazhat

A legtöbb törpeség kezelések nem növelik termetű, de lehet kijavítani, vagy enyhíti a problémát okozta komplikációk.

Műtéti eljárások, amelyek megoldják a problémákat az emberek aránytalan törpeség közé

Vannak, akik a törpeség dönt, hogy műtét előtt úgynevezett kiterjesztett végtag hosszabbítás. Ez az eljárás a vitatott sokak számára a törpeség, mert mint minden műtét vannak kockázatai. Mivel az érzelmi és fizikai stressz többszörös eljárások, várja meg, amíg a személy törpeség elég idős, hogy részt vegyenek a döntést, hogy a műtét javasolt.

aránytalan törpeség

arányos törpeség

Egyének törpeség miatt növekedési hormon hiány, kezelés injekciók szintetikus változata a hormon növelheti a végső testmagasság. A legtöbb esetben a gyerekek naponta kapnak injekciókat évekig, amíg el nem éri a maximális felnőtt magasság – gyakran az átlagos felnőtt tartományban a család.

Terhesség

A kezelés folytatódhat tizenéves és fiatal felnőttkorban, hogy biztosítsák a felnőtt érés, például a megfelelő nyereség izom vagy zsír. Egyes személyek szükség lehet az élethosszig tartó kezelés. A kezelést kiegészíthetjük egyéb kapcsolódó hormonok, ha azok is hiányosak.

közvélemény

A kezelés a Turner szindrómás lányok is szükség van az ösztrogén és a kapcsolódó hormonterápia ahhoz, hogy kezdenek a pubertás és elérni a felnőtt szexuális fejlődés. Ösztrogénpótlás általában megmarad egész életen át, míg egy nőnél a menopauza átlagéletkora.

A növekedési hormon pótlás gyermekek achondroplasia nem növeli a végleges felnőttkori magasság.

Rendszeres szűrések és folyamatos ellátást az orvos ismeri törpeség javíthatja az életminőséget. Mivel a tartomány a tünetek és szövődmények kezelések szabni problémák előfordulnak, mint például a vizsgálat és kezelés fülgyulladás, spinalis stenosis vagy alvási apnoe.

Felnőttek törpeség folytatni kell vizsgálni és kezelni a problémákat, amelyek akkor jelentkeznek az egész élet.

Beszéljen a gyermekorvos vagy a szakember mintegy otthoni gondozás. Kérdésekben különösen fontos a gyermekek számára aránytalan törpeség közé

Ha gyermeke törpeség, akkor egy több lépésből áll, hogy segítsen neki, a kihívások és a független működésre

keresse fel orvosát

Jól baba látogatások és az éves szűrések

Beszélgetés orvosával a törpeség

Egészségügyi csapat

sebészeti kezelések

Limb hosszabbítás

hormonterápia

Folyamatban lévő egészségügyi