torokgyík

Diftéria (kü-Theer-e-uh) egy súlyos bakteriális fertőzés általában érinti a nyálkahártya az orr és a torok. Diftéria általában okoz a torokfájás, láz, nyirokcsomó-duzzanat, gyengeség. De fémjelzi jel egy vastag, szürke anyag, amely a hátán a torokban, amely képes blokkolni a légutak, ami azt is küzd a levegőért.

Diftéria rendkívül ritka az Egyesült Államokban és más fejlett országokban, hála a széles körben elterjedt a betegség elleni védőoltás.

Gyógyszerek állnak rendelkezésre kezelésére diftéria. Azonban előrehaladott szakaszában, a diftéria károsíthatja a szívet, a vesét és az idegrendszert. Még a kezelés, a diftéria halálos is lehet – akár 3 százaléka, akik kap diftéria hal meg. Ez az arány magasabb a 15 év alatti gyermekek.

Diftéria jelek és tünetek általában 2-5 napon belül egy személy válik a fertőzött, és tartalmazhatnak

Egyes emberek, fertőzés diftéria okozó baktérium okoz csak enyhe lefolyású betegség – vagy egyáltalán nem nyilvánvaló jelei és tünetei egyáltalán. A fertőzött emberek, akik továbbra sincsenek tisztában, hogy betegségük ismert hordozói diftéria, mert a fertőzés terjesztésére anélkül, hogy beteg magukat.

Skin (bőr) diftéria

A második típusú diftéria hatással lehet a bőrt, így a tipikus fájdalom, bőrpír és duzzanat társul más bakteriális bőrfertőzések. A fekélyek tartozó szürke membrán is kialakulhat a bőr diftéria.

Mikor kell orvoshoz

Bár ez sokkal gyakoribb a trópusi éghajlaton, bőr- diftéria is előfordul, az Egyesült Államokban, különösen a emberek a rossz higiénia, akik élnek a zsúfolt körülmények között.

Hívja a háziorvos azonnal, ha Ön vagy gyermeke volt kitéve valaki diftéria. Ha nem biztos abban, hogy a gyermek olyan vakcinával diftéria, ütemezni. Győződjön meg róla a saját védőoltások jelenlegi.

A baktérium Corynebacterium diphtheriae okoz diftéria. Általában C. diphtheriae halmozottan vagy a felszín közelében a nyálkahártya a torok. C. diphtheriae útján terjed három útvonalon

Azt is érintkezhetnek diftéria okozó baktériumok érintésével fertőzött seb.

Információk összegyűjtése előre

Azok, akik fertőzött a diftéria baktérium, és akik korábban nem kezeltek képes megfertőzni nem immunizált személyek akár hat hétig – akkor is, ha nem mutatnak tüneteket.

Emberek, akik fokozott kockázatnak vannak kitéve a szerződő diftéria közé

Diftéria ritkán fordul elő az Egyesült Államokban és Európában, ahol az egészségügyi tisztviselők már védőoltást gyermekek állapot elleni évtizedekig. Azonban diftéria még gyakoribb a fejlődő országokban, ahol az immunizálás alacsonyak.

Azokon a területeken, ahol a diftéria oltás szabvány, a betegség elsősorban a veszély, hogy nem vakcinázott, vagy nem megfelelően beoltott emberek, akik külföldi utazás vagy lépjen kapcsolatba az emberekkel a kevésbé fejlett országokban.

Kezeletlen marad, a diftéria vezethet

Mit várnak el az orvos

A kezelés hatására a legtöbb ember a diftéria túlélni ezeket a komplikációkat, de a fellendülés gyakran lassú. Diftéria végzetes több mint 3 százaléka azoknak, akik kap a betegség.

Ha a tünetek a diftéria vagy érintkezett akinek diftéria, forduljon orvoshoz azonnal. Súlyosságától függően a tünetek és a védőoltás történelem, lehet mondani, hogy menjen az ügyeletre, vagy keresse fel kezelőorvosát vagy a helyi segélyhívó számot orvosi segítséget.

Ha orvosa úgy dönt, hogy ő legyen látni először, ez fontos, hogy jól felkészült a kinevezést. Itt van néhány információ, melyek segítségével kész, és tudja, hogy mit várnak el az orvos.

Az alábbi lista azt sugallja kérdéseket emel meg orvosával diftéria. Ne habozzon, hogy több kérdést alatt a találkozó.

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni kérdéseket során a találkozó.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk fenntarthatja ideje megy át minden pontot szeretne beszélni mélyreható. Orvosa kérheti

Megelőző kezelések

Az orvos akkor gyanakszik diftéria egy beteg gyermek, aki egy torokfájás szürke membrán, amely a mandulák és a torok. A növekedés a C. diphtheriae laboratóriumi kultúra anyagot a torok membrán csap le a diagnózist. Orvosa értesítenie kell a laboratórium, amely a diftéria gyanúja áll fenn, mert a speciális média van szükség a növekedés C. diphtheriae kultúrákat.

Az orvosok is mintát vesz a szövet fertőzött seb, és azt tesztelték laboratóriumban, hogy ellenőrizze a típusú diftéria, amely hatással van a bőr (bőr diftéria).

emlékeztető oltások

Ha az orvos azt gyanítja diftéria, a kezelést azonnal megkezdődik, még mielőtt az eredmények bakteriális tesztek állnak rendelkezésre.

Diftéria egy súlyos betegség. Az orvosok kezelik azonnal, és agresszíven ezekkel a gyógyszerekkel

An antitoxin. Ha az orvosok azt gyanítják diftéria, a fertőzött gyermek vagy felnőtt kap antitoxin. Antitoxinja, vénába vagy izomba, semlegesíti a diftéria toxin már kering a szervezetben.

Megadása előtt antitoxin, orvos végezhet bőrallergia teszt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a fertőzött személy nem allergia antitoxinja. Azok, akik allergiásak először be kell érzéketlenné antitoxinja. Az orvosok ezt elérni kezdetben adott kis dózisú antitoxinja majd fokozatosan növelve az adagot.

Gyermekek és felnőttek, akik diftéria gyakran kell a kórházi kezelésre. Ők lehet izolálni az intenzív osztályon, mert a diftéria könnyen terjedhet senkinek nem immunizált a betegség ellen.

Az orvos akkor távolítsa el néhány, a vastag, szürke borítás a torkát, ha a burkolat akadályozza a légzést.

Ha már ki vannak téve a fertőzött személy diftéria, orvoshoz vizsgálatra és a lehetséges kezelési. Orvosa adhat egy receptet, hogy az antibiotikumok segítségével akadályozza meg a betegség kialakulásának. Akkor is kell egy emlékeztető oltás a diftéria vakcina.

Az orvosok kezelik az emberek, akik megállapították, hogy hordozói diftéria antibiotikumokkal, hogy törölje az rendszereihez baktériumok is.

Mielőtt antibiotikumok álltak rendelkezésre, a diftéria volt gyakori betegség a kisgyermekek. Ma, a betegség nem csak kezelhetők, de az is megelőzhető egy vakcina.

A diftéria vakcinát általában együtt vakcina a tetanusz és szamárköhögés (pertussis). A három-az-egyben vakcina ismert, mint a diftéria, tetanusz és szamárköhögés elleni vakcinát. A legújabb verzió a vakcina az úgynevezett DTaP vakcina gyermekek és a Tdap vakcina serdülők és felnőttek.

A diftéria, tetanusz és szamárköhögés elleni vakcina az egyik gyermekkori védőoltások, hogy az orvosok az Egyesült Államokban javasoljuk csecsemőkorban. Védőoltás sorozatából áll az öt lövést, jellemzően beadni a kar vagy a comb, gyermekeknek adják át az életkorban

A diftéria vakcina hatásos megelőzése diftéria. De lehet valamilyen mellékhatása. Egyes gyerekek megtapasztalják enyhe láz, nyugtalanság, aluszékonyság vagy érzékenység az injekció helyén, miután a DTaPshot. Kérdezze meg orvosát, hogy mit tehet a gyermek, hogy minimalizálják vagy enyhíti ezeket a hatásokat.

Ritkán a DTaP vakcina hatására súlyos komplikációk egy gyerek, mint például allergiás reakció (csalánkiütés vagy bőrkiütés percen belül a befecskendezés), görcsrohamok vagy sokk – komplikációk, amelyek kezelhetők.

Egyes gyerekek – mint például az epilepszia vagy más idegrendszeri állapot – nem jelöltek a DTaP vakcina.

Miután a kezdeti sorozat védőoltást a gyermekkori, amire szükség van, emlékeztető oltások a diftéria vakcina segít fenntartani az immunitást. Ennek oka, hogy immunitást diftéria elhalványul idővel.

A gyermekeknek szükségük van az első védőoltás körüli korban 12. A következő védőoltás ajánlott 10 évvel később, majd ez ismétlődik 10 éves időközönként. Emlékeztető oltások különösen fontos, ha utazik olyan terület, ahol a diftéria gyakori.

A diftéria-nyomásfokozó egyesítjük a tetanusz emlékeztető egy vakcina – a tetanusz-diftéria (Td) vakcina. Ez a kombináció vakcinát beadni, általában a kar vagy a comb.

Az orvosok azt javasolják, hogy bárki évnél idősebb 7 aki még soha nem oltották diftéria kap három adagot a Td vakcina.

A Centers for Disease Control and Prevention azt ajánlja továbbá egy egyszeri kombinált tetanusztoxoidra csökkentett diftéria és sejtmentes pertussis (Tdap) vakcina serdülők mintegy 12 éves és bárki idősebb, mint aki nem kapta meg a vakcinát a múltban – vagy nem tudja, ha már megkapta az oltást. Az is ajánlott, hogy bárki, aki terhes, tekintet nélkül a korábbi vakcinázási státus.

Helyreállítás diftéria igényel sok ágynyugalom. Elkerülve a fizikai megterhelés különösen fontos, ha a szív már érinti. Lehet, hogy az ágyban egy pár hétig, vagy amíg meg nem a teljes felépülés.

Szigorúan elkülönítve, miközben te ragályos is fontos, hogy megakadályozza a fertőzés terjedését. Gondos kézmosás mindenki a házban segít megelőzni a fertőzés terjedését. Mivel a fájdalom és nyelési nehézség, akkor lehet, hogy kap a táplálkozás révén a folyadékok és puha ételek egy darabig.

Miután talpra diftéria, akkor szükség van egy teljes folyamán diftéria vakcina megismétlődésének megakadályozása érdekében. Miután diftéria nem garantálja élettartam immunitás. Tudod kap diftéria többször, ha nem teljesen immunizált ellene.

keresse fel orvosát