száraz tok

Száraz aljzat (alveolaris osteitis) egy fájdalmas fogászati ​​állapot léphet fel, miután egy állandó felnőtt fog kivonat. Száraz tok a leggyakoribb szövődmény foghúzáson, mint például a eltávolítása hatással bölcsesség fogak. Ha valamilyen száraz aljzat, a fájdalom általában kezdődik 3-4 nap után fogat eltávolítják.

Általában egy vérrög képződik a helyén egy foghúzás. Ez a vérrög szolgál védőréteg felett a mögöttes csont és idegvégződéseket az üres fogat aljzatba. A vérrög is biztosítja az alapot a növekedés új csont és fejlesztésére irányuló lágyrész felett vérrög.

Száraz aljzat akkor jelentkezik, amikor a vérrög helyén a foghúzás már elmozdítani vagy feloldódott, mielőtt a seb begyógyult. Az expozíció a mögöttes csont és idegek eredményeket erős fájdalmat, nem csak a csatlakozó, hanem az idegek mentén sugárzik, hogy az oldalán az arc.

Over-the-counter gyógyszereket önmagában nem lesz elég ahhoz, hogy kezelni száraz tok fájdalom. A fogorvos vagy szájsebész nyújthat kezelések, hogy enyhíti a fájdalmat és elősegíti a gyógyulást.