szájszárazság kezelés: tippek ellenőrző szájszárazság

A legjobb módja annak, hogy kezelni szájszárazság – ismert orvosilag mint a szájszárazság (zeer-o-STOE-me-uh) – attól függ, hogy mi okozza. Meg tudod csinálni néhány dolgot, hogy enyhíti a szájszárazság átmenetileg. De a legjobb hosszú távú szájszárazság orvosság, meg kell foglalkozni annak okát.

Enyhíti a szájszárazság

A nyál fontos fenntartani az egészségét a fogak és a száj. Ha gyakran van szájszárazság, figyelembe ezeket a lépéseket, hogy megvédje a szóbeli egészségügyi is segíthet az Ön állapotát

Ha ezek a lépések nem javítja a szájszárazság, beszéljen orvosával vagy a fogorvos. Az ok lehet a gyógyszeres kezelés, vagy más feltétellel. Gyógyszerek az egyik leggyakoribb oka a szájszárazság. Hosszú távú enyhítik szájszárazság jelentheti leállítása, vagy módosítja a gyógyszert, vagy a dózist, vagy a mögöttes egészségügyi problémák.

Val vel

Chew cukormentes rágógumi vagy szopogatni cukormentes kemény cukorkák, hogy ösztönözze a nyál. Egyes emberek, a xilit, amely gyakran megtalálható cukormentes rágógumi vagy cukormentes cukorkák, hasmenést okozhat, vagy görcsök fogyasztása nagy mennyiségben.; Szűkítése koffeinfogyasztás mert a koffein is, hogy a szád szárazabb.; Ne használjon szájvizek, alkoholt tartalmazó mert lehet szárítás.; álljunk le minden dohányzástól, ha dohányzik, vagy rágja dohány.; Sip víz rendszeresen., Próbálja over-the-counter nyál helyettesítői – keresni tartalmazó termékek xilit, mint a száj Kote vagy Oasis hidratáló száj spray, vagy azok, amelyek karboximetil-cellulóz (Kahr-bok-see-met-ul-SEL-u-Lohs) vagy cellulóz (hi-drok-see-ETH-ul SEL-u-Lohs), mint például Biotene Oral Balance. ; Próbálj ki egy szájvíz tervezték szájszárazság – különösen olyat, amely tartalmazza a xilit, mint például Biotene szájszárazság szájöblítő vagy ACT Total Care Dry szájöblítője, ami szintén védelmet nyújt a fogszuvasodás.; Ne használja over-the-counter antihisztaminok és dekongesztánsok, mert tudják, hogy a tüneteket még rosszabb.; lélegezzen az orrán, nem a száját., Add a nedvességet a levegő este egy szobában párásító.

Kerüljük a cukros vagy savas ételek és édességek, mert növeli a fogszuvasodás.; Brush fluoridos fogkrémmel. Kérdezze meg fogorvosát, ha hasznára válhat a vényköteles fluoridos fogkrémmel., Használjon fluoridos öblítés vagy kent fluorid gél lefekvés előtt.; Keresse fel fogorvosát legalább évente kétszer kell felismerni és kezelni a fogszuvasodás vagy más fogászati ​​problémák.