rák megelőzése áttekintése (pdqто): megelőzés [] -risk tényezők

A tudósok tanulmányozzák a kockázati tényezők és a védő tényezők megtalálják a módját, hogy megakadályozzák az új rákos indítását. Bármi, ami növeli annak esélyét, hogy a rák kialakulásának nevezzük rák kockázatát facto; bármi, ami csökkenti annak esélyét, hogy a rák kialakulásának nevezzük rák védőfaktor.

Ez a kiegészítő és alternatív gyógyászat (CAM) információk összefoglaló áttekintést ad a használata aromaterápia és illóolajok elsősorban, hogy javítsa az életminőséget a daganatos betegek. Ez az összefoglaló tartalmazza a rövid története aromaterápiás, értékelje a laboratóriumi vizsgálatok és a klinikai vizsgálatok, és az esetleges káros hatásokat aromaterápiás használatra; Ez az összefoglaló tartalmazza a következő kulcsfontosságú információt megkaphat; Aromaterápia a terápiás illóolajok használata (úgy is ismert, mint az illékony …

Számos egyéb tényező a környezetünkben, az étrend és az életmód okozhat, vagy a rák megelőzésében. Ez az összefoglaló vélemények csak a nagyobb rák kockázati tényezők és a védő tényezők, hogy lehet szabályozni vagy megváltoztatni, hogy csökkentse a rák kialakulásának kockázatát. Kockázati tényezők, amelyek nem szerepelnek az összefoglaló tartalmazza bizonyos szexuális viselkedés, az ösztrogén, és vannak kitéve, hogy bizonyos anyagok a munkahelyen, vagy bizonyos vegyi anyagok.

Tényezőket, amelyekről ismert, hogy növeli a rák

A cigarettázás és a dohányzás

A dohányzás erősen kötődik fokozott kockázata a sokféle rák. Cigarettázás a fő oka a következő ráktípusok

Nem dohányzó, vagy a dohányzásról való leszokás csökkenti a rákos betegség kialakulásának kockázatát, és haldoklik a rák. A tudósok úgy vélik, hogy a dohányzás miatt körülbelül 30% az összes rákos halálozás az Egyesült Államokban.

Lásd az alábbi PDQ összefoglalók további információk

fertőzések

Egyes vírusok és baktériumok képesek rákot okoz. A vírusok és egyéb fertőzések -causing szerek okoznak több rákos megbetegedést a fejlődő világban (körülbelül 1, 4 esetben a rák), mint a fejlett országok (kevesebb, mint 10-ből 1 esetben a rák). Példák a rákot okozó vírusok és baktériumok közé