pelenkakiütés

Pelenka kiütés gyakori formája gyulladt bőr (dermatitis), úgy tűnik, mint egy patchwork élénkvörös bőr a baba alján.

Pelenka kiütés gyakran kapcsolódik a nedves vagy ritkán változott pelenkák, a bőr érzékenysége, és kopás. Ez általában befolyásolja a babák, bár aki hord pelenkát rendszeresen lehet fejleszteni a feltételt.

Pelenka kiütés lehet riasztó szülők és bánt babák. De ez általában eltűnik, egyszerű otthoni kezelések, mint például levegőn száradó, gyakoribb pelenka változások és kenőcs.

Pelenka kiütés jellemzi a következő

Ha a baba bőre nem javul néhány nap után az otthoni kezelés, beszéljen orvosával. Néha szüksége lesz a vényköteles gyógyszerek kezelésére pelenka kiütés.

Mikor kell orvoshoz

Legyen a gyermek azt vizsgálták, hogy a kiütés

Amit megtehetsz

Pelenkakiütések vezethető vissza számos forrásból, beleértve a

Általában a pelenka kiütés eredményesen kezelhető otthon. Egy találkozót a baba orvosát, ha a kiütés rosszabbodik ellenére több napos otthoni kezelés, súlyos vagy jelentkezik együtt a láz.

Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése.

Az alábbiakban néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát pelenka kiütés.

Mit várnak el az orvos

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk fenntarthatja ideje megy át minden pontot szeretne beszélni mélyreható. Orvosa kérheti

Az idő vezető kinevezése, ne termékek, amelyek látszólag kiváltó baba kiütés. Mossuk meg a baba alsó vízzel után pelenka változás. Kerülje a szappanok és törlőkendő tartalmaz alkoholt vagy illat.

Adja meg a baba annyi pelenka nélküli idő lehetséges, úgy, hogy az ő bőre is van esélye, hogy száraz marad, és indítsa el a gyógyulást. Ha nem használja pelenkák, megváltoztatni őket gyakran, és alkalmazza a pelenka kiütés krém, testápoló, paszta vagy kenőcs formájában is akadályozná között a baba bőrét és a piszkos pelenka.

A legjobb kezelés a pelenka kiütés az, hogy a baba bőrét, mint a tiszta és száraz legyen. Ha a baba pelenka kiütés ellenére fennáll az otthoni kezelést, orvosa

Használja krémek vagy kenőcsök szteroidok, ha a baba gyermekorvos vagy a bőrgyógyász ajánlja őket – erős szteroidok vagy gyakori használat vezethet további problémákat.

Mit lehet tenni az időközben

Pelenka kiütések általában megkövetelik néhány napig, hogy javítsa, és a kiütés jön vissza többször. Ha a kiütés ellenére fennáll recept kezelésre, kezelőorvosa javasolhatja, hogy a baba, hogy egy szakember bőrbetegségek (bőrgyógyász).

Általában a pelenka kiütés eredményesen kezelhető otthon ezeket a gyakorlatokat

Tartása pelenka tisztán és szárazon. A legjobb módja, hogy a baba pelenka tisztán és szárazon a változó pelenkák után azonnal nedves vagy szennyezett. Amíg a kiütés jobb, ez azt jelenti, felkelni az éjszaka folyamán, hogy módosítsa a pelenkát.

Miután óvatosan tisztított és szárított a bőréről, krém, paszta vagy kenőcs. Bizonyos termékek, mint például a cink-oxid és a vazelin, jól működik, hogy megvédje a bőrt a nedvességtől. Ne próbálja dörzsölje le ezt a védőréteget teljesen a következő pelenka változás, mint ami fáj a bőrt. Ha nem akarjuk, hogy távolítsa el azt, próbálja ki az ásványi olaj egy vattával.

Alkalmazása kenőcs, paszta, krém vagy testápoló. Különböző pelenkakiütések gyógyszerek recept nélkül kapható. Beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével ajánlásokat. Néhány népszerű over-the-counter termékek közé az A + D, Balmex, Desitin, Triple Paste és Lotrimin (gombás fertőzések).

A cink-oxid a hatóanyagot sok pelenka kiütés termékeket. Ezek általában alkalmazzák a kiütés egész nap, hogy megnyugtassa, és védi a baba bőrét. Nem kell sok – egy vékony burkolás fog tenni. A termék lehet alkalmazni felett gyógyszeres krémek, mint például a gombaellenes, vagy egy szteroid, ha szükséges. Azt is alkalmazni vazelint a tetején, amely segít megőrizni a pelenka ragadt a krémet.

Ruhával vagy eldobható pelenkák?

A kenőcsök, paszták és krémek lehetnek kevésbé irritáló, mint testápolók. De kenőcsök és paszták akadályát a bőrön, és nem teszik lehetővé, hogy megkapja a levegő. Krémek a bőrön megszáradni, és lehetővé teszi a levegőt. Beszélje meg orvosával, hogy milyen típusú termék jobb lenne a gyermek kiütések.

Az általános szabály az, kibír tervezett termékek csecsemőknek. Kerüljük elemeket tartalmazó szódabikarbóna, bórsav, kámfor, fenol, benzokain, difenhidramin, vagy szalicilátok. Ezek az összetevők mérgező lehet a csecsemők számára.

Mosás ruhát pelenkák

Az alábbi alternatív kezelések dolgozott néhány ember

Anyatejbe. Eredmények vegyesek-e az anyatejbe alkalmazott pelenka kiütés jobb, mint más kezelések. Egy tanulmány kimutatta, hogy alkalmazása anyatejet pelenkakiütések hatékony és biztonságos kezelés. Csecsemők pelenkakiütések kezeltek akár 1 százalék hidrokortizon kenőcs vagy az anyatej. A vizsgálatban 141 csecsemők. Kezelés anyatej ugyanolyan hatásos volt, mint a kenőcs egyedül.

Egy másik vizsgálatban a humán anyatejbe krémmel készült cink-oxid és a csukamájolaj. Újszülöttek pelenka kiütés kezeltük a tejszínt vagy az anyatejbe. A vizsgálatban 63 újszülött. A kezelés a krém hatékonyabb volt.

A legjobb módja, hogy megakadályozzák a pelenka kiütés az, hogy a pelenka területet tisztán és szárazon. Néhány egyszerű stratégiák segíthetnek csökkenteni annak valószínűségét, hogy a pelenka kiütés fejlődő a baba bőrét.

A múltban gyakori volt használni porok, mint például a kukoricakeményítő vagy hintőpor, hogy megvédje a baba bőrét és elnyelik a felesleges nedvességet. Az orvosok már nem ajánlom ezt. Az inhalációs por irritálhatja a baba tüdejébe.

Sok szülő csoda, hogy milyen pelenkát használ. Mikor jön a megelőzésére pelenka kiütés, nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy ruhát pelenkák jobbak, mint az eldobható pelenkák, vagy fordítva.

Mivel nincs egyetlen legjobb pelenka használata bármi működik az Ön és a baba. Ha az egyik márkájú eldobható pelenka irritálja a baba bőrét, próbálja meg egy másik. Ha a mosószappant használ a ruha pelenka látszik okozhat a pelenka kiütés, kapcsoló termék.

Akár a ruha pelenka, eldobható vagy mindkét fajta, bármikor megváltoztathatja a baba a lehető leghamarabb, miután ő nedvesíti vagy talajok a pelenkát, hogy az alsó, mint a tiszta és száraz legyen.

Ha a ruha pelenka, mosással segíthet megelőzni a pelenka kiütés. Mosás módszerek eltérőek, és számos rutin jól működik. Ezek a legfontosabb, hogy tiszta, fertőtleníteni, és távolítsa el szappan maradék. Itt van egy hatásos módszer

keresse fel orvosát