okai menopauza súlygyarapodás és a testmozgás előnyeit

Menopauza és súlygyarapodás: Vajon mindig kéz a kézben? Úgy tűnhet, hogy így, különösen azért, mert a hízás olyan gyakori a menopauza után. Mintegy 30% éves korú nők 50-59 nem csak túlsúlyos, de elhízott. Itt van, mit kell tudni a kockázatokat a súlygyarapodás és hogyan testmozgás segíthet a fogyásban, és tartsa ki a menopauza után.

Számos kockázatát súlygyarapodás jól ismertek: a magas vérnyomás, a szívbetegség és a cukorbetegség, hogy csak néhányat említsünk. Extra zsírt a derékbőség felveti ezeket a kockázatokat. Sajnos egy nagyobb derékbőség nagyobb valószínűséggel a menopauza után. Ha már van egy derékbőség több mint 35 centi, itt az ideje, hogy lépéseket kell fordítani ezt a tendenciát.

Mi ez a menopauza, ami annyira nehéz megtartani a terhet? Ez valószínűleg egy mix kapcsolatos tényezők menopauza és az öregedés.

A hatás az ösztrogén. Állatkísérletekben az ösztrogén tűnik, hogy segítsen kontroll testsúly. Az alacsonyabb ösztrogén szint, labor állatok hajlamosak többet enni, és keveset mozognak. Csökkent ösztrogén is alacsonyabb anyagcserét, a sebességet, amellyel a szervezet átalakítja tárolt energiát munkahelyzetbe energia. Ez lehet ugyanaz a dolog történik a nőkkel, ha az ösztrogén szintje csökken a menopauza után. Egyes bizonyítékok arra utalnak, hogy az ösztrogén hormon terápia fokozza egy nő nyugalmi anyagcserét. Ez segíthet a lassú súlygyarapodás. Ösztrogén hiánya is okozhat a szervezetben, hogy használja a keményítők és a vércukorszint kevésbé hatékony, ami növelné a zsír lerakódását, és megnehezítik, hogy lefogy.

Egyéb, korral összefüggő tényezők. Mivel a nők életkora, számos egyéb változás történne, amelyek hozzájárulnak a súlygyarapodás. Például