oesophagitis útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

A nyelőcső izmos cső, amely hordozza az élelmiszer át a mellkasát, a száját, hogy a gyomorba. Általában nem érzem, kivéve, ha a nyelés. Azonban, ha a belső bélés a nyelőcső begyullad, akkor fájdalmat vagy lenyelése problémát okoz. Ez a gyulladás a nyelőcső nevezzük nyelőcsőgyulladás .; Oesophagitis számos gyakori okai; Savas reflux – Messze a leggyakoribb oka a oesophagitis savas reflux (úgynevezett gyomor-nyelőcső reflux betegség vagy GERD). Ez egy visszaáramlás emésztési a gyomorsav, ami egy kémiai égés a nyelőcső.

Tünetek

A fő tünetek a nyelőcső vannak; Mellkasi fájdalom (a szegycsont mögött), vagy a torokban. A fájdalom lehet égő, nehéz vagy éles. Ha savas reflux az oka oesophagitis, a fájdalom rosszabb lehet, étkezés után, vagy ha lapos. Fájdalom oesophagitis lehet állandó, vagy jönnek és mennek .; Nyelési problémák, beleértve romlik a mellkasi fájdalom, ha a nyelés vagy egy érzés, élelmiszer ragadt a mellkasában után lenyelni; Vérzés, látható vér a hányadék vagy sötétebb a széklet

Diagnózis

A diagnózis gyakran alapján a tüneteket.

Meddig tart?

Meddig tünetek utolsó attól függ, hogy milyen könnyen ügyük lehet szüntetni. Bad esetekben reflux vagy rezisztens vírusok, például szükség lehet néhány próbálkozás előtt a megfelelő gyógyszer vagy a kezelés nem talál. A legtöbb esetben a tünetek kezdenek, hogy javítsa néhány napon belül a kiindulási a megfelelő kezelést. De hetekig a tünetek elmúlnak teljesen. Oesophagitis valamilyen fertőzés nehezebben lehet gyógyítani, ha az immunrendszer meggyengül.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

A leggyakoribb oka a nyelőcső, savas reflux, néha megelőzhető néhány nagyon egyszerű lépésekkel

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

A kezelés a kiváltó októl függ oesophagitis.

Mikor kell orvoshoz

Ha nem tudja, hogy enni vagy inni a fájdalom miatt nyelési, akkor forduljon orvosához. Életveszélyes kiszáradás is gyors fejlődésnek, ha nem iszik folyadékot.

Prognózis

Szinte minden, a nyelőcső gyógyítható. Néhány okok, például a savas reflux, szükség lehet hosszú távú kezelés.