Nyelőcsőrák szűrés

Bemutató keres rák előtt egy személy a tünetek. Ez segíthet megtalálni; rák korai szakaszában. Ha a kóros szövet vagy rák található korán, lehet; könnyebb kezelni. Mire a tünetek megjelennek, rák elkezdték; terjeszteni.

A tudósok megpróbálják jobban megértjük, hogy; az emberek nagyobb valószínűséggel kap a rák bizonyos típusai. Azt is vizsgálja a dolgokat; teszünk, és a dolgok körülöttünk, hogy ha rákot okozhat. Ezt; az információ segít az orvosok azt javasolják, hogy kit kell szűrni a rák, ami; szűrővizsgálatokat kell használni, és milyen gyakran a vizsgálatokat kell végezni.

Fontos megjegyezni, hogy az orvos nem feltétlenül; úgy gondolja, hogy rákos, ha ő azt javasolja, a szűrővizsgálat során. szűrés; teszteket kapnak, ha nincs rákos tünetek.

Ha a szűrővizsgálat eredménye kóros, akkor lehet, hogy több vizsgálatokat végzett annak kiderítésére, hogy rákos. Ezek az úgynevezett diagnosztikai teszteket.

A nyelőcső az üreges, izmos cső, ami mozog, az élelmiszer-és; folyadékot a torkát, hogy a gyomorban. A fal a nyelőcső alkotja több réteg szövet; beleértve a nyálkahártya, izom, és a kötőszövet. Nyelőcsőrák kezdődik a belső bélés a nyelőcső és terjed kifelé a; többi réteg, mint nő. Kép A nyelőcső és a gyomor része a felső gasztrointesztinális (emésztési) rendszer.

A két leggyakoribb nyelőcsőrák vannak elnevezve; típusú sejtek válik rosszindulatú (rákos)

Lásd az alábbi összefoglalók további információkért nyelőcsőrák

A férfiak háromszor nagyobb valószínűséggel, mint a nők, hogy a nyelőcsőrák. További új esetek nyelőcső adenocarcinoma minden évben kevesebb új esetek laphámrák. Laphámrák a nyelőcső megtalálható gyakrabban feketék, mint a fehérek. A kialakulásának esélyét nyelőcsőrák a kor előrehaladtával növekszik.

Bármi, ami növeli a valószínűségét, hogy a betegség; az úgynevezett kockázati tényező. Miután a kockázati tényező, nem jelenti azt, hogy kapsz rákot, hogy nem kockázati tényező, nem jelenti azt, hogy nem fog a rák. Az emberek, akik azt hiszik, hogy veszélyben lehet, beszélje ezt meg orvosukkal.

Kockázati tényezők laphám nyelőcsőrák tartalmazzák a következőket

Rizikófaktorai nyelőcső adenocarcinoma tartalmazzák a következőket

Néhány szűrővizsgálatok használnak, mert kimutatták, hogy hasznos lehet mind megtalálásában rák korai és csökkenő az esélye haldokló ezekből rák. Egyéb vizsgálatok használnak, mert bebizonyosodott, hogy megtalálják a rák egyes emberekben; azonban még nem bizonyított klinikai vizsgálatokban használó e vizsgálatok csökkenni fog a halál kockázata a rák.

A tudósok tanulmányozzák szűrővizsgálatok, hogy megtalálja azokat a legkevesebb kockázatot és a legtöbb hasznot. A rákszűrés vizsgálatok is azt jelentette, hogy megmutatja, hogy a korai felismerés (a rákos megbetegedések, mielőtt okoz tüneteket) csökkenti a személy eséllyel halnak meg a betegségben. Bizonyos ráktípusok, a behajtás esélye jobb, ha a betegséget találnak, és ezeket a korai szakaszban.

Bemutató A nyelőcsőrák alatt vizsgálat szűrés klinikai vizsgálatok zajlanak sok részén az ország .; Információ folyamatban lévő klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

Eljárást belenézni a nyelőcső, hogy ellenőrizze a kóros területek. Egy esophagoscope van behelyezve a szájon keresztül vagy az orr és lefelé a torokból a nyelőcsőbe. Egy esophagoscope egy vékony, csőszerű eszközt egy könnyű és egy lencse megtekintésre. Ez is lehet egy eszköz, hogy távolítsa el szövetminta, amelyek ellenőrzik a mikroszkóp alatt a jeleit a rák. Nagyítása Esophagoscopy. Egy vékony, megvilágított cső van behelyezve a szájon keresztül, és a nyelőcsőbe keresni kóros területeken.

A eltávolítása sejtek vagy szövetek így lehet megtekinteni mikroszkóp alatt egy patológus, hogy ellenőrizze a jeleit a rák. Figyelembe biopsziás mintákat több különböző területeken, a bélés alsó részén a nyelőcső is érzékeli korai Barrett nyelőcsövet. Ezt az eljárást lehet használni a betegeknél, akiknél a kockázati tényezők a Barrett nyelőcsövet.

Olyan eljárás, amelyben a sejtek csiszolt a bélés a nyelőcső és mikroszkóp alatt, hogy ha ezek az abnormális. Ez történhet során esophagoscopy.

Olyan eljárás, amelyben a sejtek gyűjtik a bélés a nyelőcső egy leeresztett ballont, amely a beteg lenyeli. A ballon ezután felfújják, és kihúzta a nyelőcső. A nyelőcső-sejtek a ballon mikroszkóp alatt, hogy ha ezek az abnormális.

Olyan eljárás, amelyben egy festék rápermetezzük a bélés a nyelőcső közben esophagoscopy. Fokozott festése bizonyos területeken a bélés jele lehet a korai Barrett nyelőcső.

Olyan eljárás, amely egy különleges fény megtekintéséhez szövet bélés a nyelőcső. A fény szonda átengedjük endoszkópot és ragyog a bélés a nyelőcső. A fény által leadott bélelő sejtek a nyelőcsőbe, majd mérjük. Rosszindulatú szövet adja ki kevesebb fényt, mint a normál szövetekben.

Döntéseket szűrővizsgálatokat nehéz lehet. Nem minden szűrési vizsgálatok hasznosak, és a legtöbb kockázatot. Mielőtt bármilyen szűrővizsgálat, lehet; szeretné, hogy megvitassák a teszt orvosával. Fontos tudni, hogy a kockázatokat a; A vizsgálati és hogy bebizonyosodott, hogy csökkenti a halálozás kockázata a rák.

szűrés; nem javítja az egészséget, vagy segít hosszabb ideig élnek ha előrehaladott nyelőcsőrák, vagy ha már átterjedt; más helyeken a szervezetben.

Egyes daganatok soha nem okoz tüneteket, vagy életveszélyessé válhatnak, de ha talál egy szűrés; teszt, a rák lehet kezelni. Nem ismert, hogy e rákok kezelésénél segít hosszabb ideig élnek, mint ha nem kaptak kezelést, és a kezelések rák lehet súlyos mellékhatások.

A szűrővizsgálatok eredménye tűnhet normál noha nyelőcsőrák van jelen. Az a személy, aki egy hamis negatív eredmény (amelyik jelzi, hogy nincs rák, ha tényleg van) késleltetheti keres orvosi ellátást akkor is, ha a tünetek.

A szűrővizsgálatok eredménye tűnhet, hogy nem szokványos, jóllehet nincs a rák van jelen. A fals pozitív eredményt (amely azt jelzi, hogy a rák, ha tényleg nem) szorongást okozhat, és általában követi a több vizsgálat (például biopszia), amely kockázatot is rejtenek.

Vannak ritka, de súlyos mellékhatások, amelyek előfordulhatnak esophagoscopy és biopszia. Ezek közé tartoznak a következő

Ez a rák információs összefoglalónak aktuális információkat nyelőcsőrák szűrés. Ez azt jelentette, hogy tájékoztassa és segítse a betegek, a családok, és a gondozók.

A szűrés és megelőzés Editorial Board.

A klinikai vizsgálat egy tanulmányt, hogy válaszoljon egy tudományos kérdés, mint például, hogy egy kezelés jobb, mint a másik. Vizsgálatok régebbi vizsgálatok alapján, és a tanultak a laboratóriumban. Minden próba választ bizonyos tudományos kérdések annak érdekében, hogy új és jobb módja, hogy segítsen rákos betegek. A kezelés során a klinikai vizsgálatokban, információkat gyűjtenek a hatását az új kezelés, és milyen jól működik. Ha a klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy az új kezelés jobb, mint egy jelenleg használt, az új kezelési válhat “standard”. A betegek akarok gondolni részt vesz egy klinikai vizsgálatban. Egyes klinikai vizsgálatok kizárólag a betegeknek, akik nem a kezelés megkezdése után.

Szűrés és megelőzés Editorial Board. Nyelőcsőrák szűrés. Bethesda, MD: / típusok / nyelőcső / beteg / nyelőcső-screening-. . [PMID: 26389194]