méhnyakrák okozza, tünetei, diagnózis, kezelés

Ez a téma beszél a tesztelés, a diagnosztika és a kezelés a méhnyakrák. Általános információk az abnormális Pap teszt eredmények, abnormális Pap teszt.

A méhnyakrák akkor fordul elő, amikor a kóros sejtek a méhnyak elszabadulása. A méhnyak alsó része a méh, amely megnyitja a hüvelybe. A méhnyakrák gyakran sikeresen kezelhetők, ha ez megtalálható elején. Ez általában megtalálható egy igen korai szakaszában egy Pap-teszt.

A méhnyakrák az egyik leggyakoribb rákos nőknél világszerte. De az Egyesült Államokban és más országokban, ahol a méhnyakrák szűrés rutin, ez a rák nem olyan gyakori. 1

A legtöbb méhnyakrákot vírus okozza az úgynevezett humán papillomavírus, vagy HPV. Tudod kap HPV szexuális kapcsolatba, akinek megvan. Sok fajta HPV vírus. Nem minden típusú HPV okozhatnak méhnyakrákot. Némelyikük okoz genitális szemölcsök, de más típusú nem okoz tüneteket.

A legtöbb felnőtt már fertőzött HPV valamikor. A fertőzés megy el a saját. De néha ez is okozhat genitális szemölcsöket vagy vezet méhnyakrák. Ezért fontos, hogy a nők rendszeresen Pap teszteket. A Pap-teszt megtalálja változásokat nusak előtt alakulnak rák. Ha kezeljük ezeket a sejt megváltozik, akkor előfordulhat, hogy a méhnyakrák.

Rendellenes méhnyak sejtelváltozást ritkán okoz tüneteket. De lehet, hogy a tünetek, ha ezek a sejtek változásának nőnek méhnyakrák. Tünetei méhnyakrák lehetnek

Ennek része a rendszeres kismedencei vizsgálat, ha kell egy Pap-teszt. Közben Pap-teszt, az orvos karcolások egy kis mintát a sejtek felszínén a méhnyak keresni sejt változásokra. Ha a Pap-teszt azt mutatja, kóros sejtek változások, orvosa nem más vizsgálatokat is rákmegelőző vagy rákos sejtek a méhnyak.

Orvosa ezt a Pap-teszt, és hogy egy szövetminta (biopszia), ha a tünetek a méhnyakrák, például vérzés szex után.

Hüvelyi vérzés, ami nem normális, például vérzés menstruációs periódusok közötti, szex után, vagy a menopauza után; Fájdalom az alsó has vagy a medencében; Fájdalom szex közben; Hüvelyi folyás, ami nem normális.