méhen kívüli terhesség

A méhen kívüli terhesség következik be, amikor a megtermékenyített petesejt implantátumok máshol van, mint a fő üreg a méh. Terhesség kezdődik a megtermékenyített petesejt. Normális esetben a megtermékenyített petesejt tartja magát a bélés a méh.

A méhen kívüli terhesség leggyakrabban fordul elő az egyik cső, amely magában hordozza tojásokat a petefészkek, a méh (petevezető). Ez a típusú méhen kívüli terhesség ismert, mint a méhen kívüli terhesség. Bizonyos esetekben azonban a méhen kívüli terhesség fordul elő, a hasüregbe, a petefészek vagy a nyak a méh (méhnyak).

A méhen kívüli terhesség nem jár rendesen. A megtermékenyített petesejt nem tud fennmaradni, és a növekvő szövetet lerontsa különböző anyai szerkezetek. Nem kezelik, életveszélyes vérveszteség lehetséges.

A korai kezelés a méhen kívüli terhesség segít megőrizni az esélye a későbbi egészséges terhesség.

Eleinte a méhen kívüli terhesség lehet, hogy nem okoz semmilyen tünettel. Más esetekben a korai tünetek a méhen kívüli terhesség lehet ugyanaz, mint bármely terhesség – egy kihagyott időszak, emlő érzékenység és a hányinger.

Mikor kell orvoshoz

Ha veszel egy terhességi tesztet, az eredmény pozitív lesz. Mégis, a méhen kívüli terhesség nem a szokásos módon folytatódik.

Amit megtehetsz

Fény hüvelyi vérzés, hasi vagy kismedencei fájdalom gyakran az első figyelmeztető jele a méhen kívüli terhesség. Ha a vér szivárog a petevezetékben, az is lehetséges, hogy úgy érzi, vállfájdalom, vagy egy késztetés, hogy székletürítés – attól függően, hogy hol a vér pang, vagy amelyek idegek irritál. Ha a petevezető megreped, erős vérzés a hasüregben valószínű -, majd szédülés, ájulás és sokk.

Seek sürgősségi orvosi segítséget, ha bármilyen jelek vagy tünetek a méhen kívüli terhesség, beleértve a

A méhen kívüli terhesség – a leggyakoribb típus a méhen kívüli terhesség – történik, amikor a megtermékenyített petesejt beszorul az utat a méh, gyakran azért, mert a petevezető sérült gyulladás vagy torz. Hormonális egyensúlyhiány vagy rendellenes fejlődése a megtermékenyített petesejt is szerepet játszhat.

Akár egy becsült 20 1000 terhességre a méhen kívüli. Különböző tényezők társulnak a méhen kívüli terhesség, beleértve a

Mit várnak el az orvos

Ha van egy méhen kívüli terhesség, a tét nagy. Kezelés nélkül a megrepedt petevezetékben vezethet életveszélyes vérzés.

Seek sürgősségi orvosi segítséget, ha Önnél olyan jelek vagy tünetek a méhen kívüli terhesség, beleértve a

Ha lehetséges jeleit vagy tüneteit egy méhen kívüli terhesség – mint például a könnyű hüvelyi vérzés vagy hasi fájdalom, – keresse fel orvosát. Ő is ajánlom vizit vagy azonnali orvosi ellátást.

Itt van néhány információ, hogy segítsen felkészülni, valamint hogy mit várnak el az orvos.

Tegyen fel egy szeretett személy, vagy barát, hogy veletek, ha lehetséges. Néha nehéz lehet, hogy emlékezzen az összes információ biztosított, különösen vészhelyzetben. Ha lehet, akkor is hasznos, írd le a kérdéseket előre. Íme néhány alapvető kérdést érdemes kérdezze meg orvosát

Amellett, hogy az előre elkészített kérdések, ne habozzon feltenni kérdéseket bármikor nem értesz valamit.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Például

Ha az orvos azt gyanítja a méhen kívüli terhesség, ő lehet csinálni egy kismedencei vizsgálat, hogy ellenőrizze a fájdalom, érzékenység, vagy a tömeg a petevezetékben vagy petefészek. A fizikális vizsgálat önmagában általában nem elég diagnosztizálni a méhen kívüli terhesség, de. A diagnózist általában megerősítik a vér és képalkotó vizsgálatok, mint például egy ultrahang.

Egy szabványos ultrahang, magas frekvenciájú hanghullámok irányul a szövetekben a hasi területen. A terhesség korai szakaszában, azonban a méh és a petevezetékek közelebb vannak a hüvely, mint a hasi felület. Az ultrahang valószínűleg tenni egy wandlike készüléket elhelyezni a hüvelybe (hüvelyi ultrahang).

Néha túl hamar felismerni a terhesség keresztül ultrahang. Ha a diagnózis kérdéses, orvosa ellenőrzi az állapotát, a vérképet, amíg a méhen kívüli terhesség lehet megerősíteni vagy kizárni keresztül ultrahang – általában 4-5 héttel a fogamzás után.

Vészhelyzetben – ha erősen vérzett, például – a méhen kívüli terhesség lehet diagnosztizálni és kezelni műtétileg.

A megtermékenyített petesejt nem tud normálisan fejlődnek a méhen kívül. Annak megakadályozása érdekében életveszélyes komplikációkat, a méhen kívüli szövetben el kell távolítani.

Ha a méhen kívüli terhesség korai észlelése, egy injekció a hatóanyag metotrexát néha használják, hogy állítsa le a sejtek növekedését, és oldjuk fel a meglévő sejtek. Ez rendkívül fontos, hogy a diagnózis a méhen kívüli terhesség biztos előtt a kezelést végeznek.

Az injekció beadása után, orvosa ellenőrzi a vért a terhességi hormon humán chorion gonadotropin (HCG). Ha a HCG szint magas marad, akkor szükség lehet egy újabb injekciót metotrexát.

Más esetekben, méhen kívüli terhesség általában kezelt laparoszkópos műtét. Ebben az eljárásban egy kis bemetszést ejtenek a has, vagy annak közelében a köldök. Ezután az orvos használ egy vékony csövet ellátott kamera lencséje és könnyű (laparoszkópia), hogy a terület.

Más eszközök lehet illeszteni a csövet, vagy más kis bemetszést, hogy távolítsa el a méhen kívüli szövet és javítsa a petevezetékben. Ha a petevezető jelentősen sérült, esetleg el kell távolítani.

Ha a méhen kívüli terhességet okoz erős vérzés vagy a petevezetékben a megrepedt, akkor szükség lehet a baleseti sebészet keresztül a hasi műtét (laparotomia). Bizonyos esetekben, a petevezetékben lehet javítani. Jellemzően azonban a megrepedt cső el kell távolítani.

Orvosa ellenőrizni fogja a HCG szint a műtét után, hogy biztosan minden a méhen kívüli szövet eltávolítjuk. Ha HCG szint nem jön le gyorsan, egy injekciót metotrexát lehet szükség.

Nem lehet megakadályozni, hogy a méhen kívüli terhesség, de akkor csökkentheti bizonyos kockázati tényezőket. Például, korlátozza a szexuális partnerek száma és óvszert szex közben, amely segít megelőzni a szexuális úton terjedő fertőzések és csökkenti annak kockázatát, kismedencei gyulladásos betegség. Dohányzásról való leszokás, mielőtt megkísérli, hogy terhes is csökkentheti a kockázatot.

Vesztes terhesség pusztító, akkor is, ha még csak tudunk róla egy rövid ideig. Elismerik a veszteség, és adja magát a gyász ideje. Beszéljen az érzéseiről, és engedd meg magadnak, hogy megtapasztalják őket teljesen.

Támaszkodhat a partner, szerettei és barátai támogatását. Esetleg ezek is kérjen segítséget egy támogató csoport, bánat tanácsadó vagy más mentális egészségügyi szolgáltató.

A legtöbb nő, aki a méhen kívüli terhességek tovább, hogy más, az egészséges terhesség. Ha az egyik petevezető sérüléssel, vagy eltávolították, egy tojást lehet megtermékenyített a másik cső, mielőtt a méhben.

Ha mindkét petevezető sebesült vagy eltávolították, az in vitro megtermékenyítés lehet egy opció. Ezzel az eljárással, érett petesejt megtermékenyült a laborban, majd beültették a méhbe.

Ha úgy dönt, hogy elképzelni újra keresik az orvos tanácsát. Korai vérvizsgálatot és ultrahangos képalkotó kínál azonnali felderítéséhez más méhen kívüli terhesség – vagy afelől, hogy a terhesség normális fejlődését.

keresse fel orvosát