megnagyobbodott szív

A megnagyobbodott szív (cardiomegalia) nem betegség, hanem egy tünet egy másik állapotban.

A “Cardiomegalia” leggyakrabban utal a megnagyobbodott szív látható a mellkas röntgen. Egyéb vizsgálatok ezután diagnosztizálásához szükséges feltétel okozza a megnagyobbodott szív.

Lehet fejleszteni a megnagyobbodott szív miatt átmenetileg egy terhelik a szervezetet, mint például a terhesség, vagy azért, mert az egészségi állapot, mint például a gyengülő szívizom, koszorúér-betegség, szívbillentyű problémák vagy a szívritmuszavarok.

Megnagyobbodott szív lehet kezelhető korrigálásával az oka. A kezelés a szív megnagyobbodását lehetnek gyógyszerek, orvosi beavatkozás vagy műtét.

Egyes emberek, a megnagyobbodott szív nem okoz tünetekkel. Mások lehetnek ezek a jelek és tünetek

Mikor kell orvoshoz

A megnagyobbodott szív könnyebb kezelni, ha ez korán felismerik, így beszéljen orvosával, ha aggályai vannak a szív.

Amit megtehetsz

Ha új jelek vagy tünetek lehetnek kapcsolatban, hogy a szíved, hogy egy találkozót, hogy keresse fel orvosát.

Keressétek sürgősségi orvosi ellátást, ha az alábbi tünetek bármelyikét és tünetek, ami azt jelenti, te szívrohama

A megnagyobbodott szív okozta feltételek, melyek a szív szivattyú nehezebb, mint máskor, vagy károsíthatják a szívizmot. Néha a szív megnagyobbodik, és gyenge lesz ismeretlen okból (idiopátiás).

A szívbeteg te született (veleszületett), kár egy szívroham vagy rendellenes szívverés (aritmia) is okozhat a szív a képre. Egyéb kapcsolódó feltételek megnagyobbodott szív közé

Mit várnak el az orvos

Magas vérnyomás. Szíved lehet szivattyúzni nehezebb szállít vért a test többi része, bővítésére és megvastagodik az izom.

A magas vérnyomás okozhat a bal kamrát és nagyítás, ami a szívizom végül gyengíteni. A magas vérnyomás is bővíteni a felső kamarák a szív (pitvarok).

Lehet, hogy egy nagyobb kialakulásának kockázata a szív megnagyobbodását, ha bármelyik alábbi kockázati tényezők

A szövődmények kockázata a szív megnagyobbodását függ része a szív, kinagyítva az oka.

Szövődményei megnagyobbodott szív lehetnek

Gyógyszerek

Ha úgy gondolja, lehet, hogy a szív megnagyobbodását vagy aggódik a szívbetegségek kockázatát, mert a család történetét, hogy egy találkozót az orvos. Ha szívbetegségben szenved, kezelőorvosa utalnak, hogy a szív specialista (kardiológus).

Itt van néhány információ, hogy segítsen felkészülni a kinevezést.

Készít egy listát a kérdés segít, hogy a legtöbb idejét az orvosával. Szívbetegségek, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Ne habozzon, kérje más kérdés.

Orvosa valószínűleg kérdezni kérdéseket, beleértve a

Ha tünetei szívprobléma, orvosa elvégzi a fizikális vizsgálat, és annak érdekében vizsgálatokat annak megállapítására, ha a szíve megnagyobbodott és segítenek megtalálni az oka a feltétel. Ezek a vizsgálatok tartalmazhatnak

Orvosi eljárások és műtétek

Echokardiogramm. Ez a teszt diagnosztizálására és ellenőrzésére a megnagyobbodott szív hanghullámok, hogy készítsen egy videokép a szíved. Ezzel a teszttel, a négy szívkamrák lehet értékelni.

Orvosa tudja használni az eredményeket, hogy milyen hatékonyan a szív pumpáló, melyik kamarák a szív van nagyítva, bizonyítékot keresünk az előző szívroham és az határozza meg, hogy veleszületett szívbetegség.

Stressz teszt. A stressz-teszt, vagy más néven a terheléses vizsgálat, tájékoztatást ad arról, hogyan is működik a szívet a fizikai aktivitás során.

Egy terheléses vizsgálat általában magában séta a futópadon, vagy lovaglás szobabicikli, miközben a szívritmust, a vérnyomást és a légzést figyeli.

Szívbetegségek komputertomográfiás (CT) vagy mágneses rezonancia (MRI). A szív CT, akkor feküdjön egy asztal belsejében egy fánk alakú gép úgynevezett egy állványos. Egy X-ray cső belsejében a gép körül forog a test és gyűjt képeket a szív és a mellkas.

A szív MRI, akkor feküdjön egy asztal belsejében egy hosszú csőszerű gép, amely egy mágneses mezőt és rádióhullámokat olyan jeleket hoznak létre képeket a szív.

Szívkatéterezés és a biopszia. Ebben az eljárásban egy vékony cső (katéter) van helyezve a lágyéki és menetes keresztül a vérerek a szíved, ha egy kis mintát (biopszia) a szív, ha fel van tüntetve, ki lehet húzni a laboratóriumi elemzés.

Nyomás a kamrákban szíved mérhető, hogy milyen erőteljesen ver a szíved át. Képek az artériák a szív lehet venni az eljárás során (coronarographiás) annak érdekében, hogy nincs elzáródás.

Kezelések megnagyobbodott szív összpontosít kijavítása az oka.

Ha kardiomiopátia vagy más típusú szívbetegsége az oka a szív megnagyobbodását, orvosa javasolhatja gyógyszereket. Ezek tartalmazhatnak

Ha a gyógyszerek nem elég ahhoz, hogy kezelni a megnagyobbodott szív, orvosi beavatkozás vagy műtét is szükséges lehet.

Orvosi eszközök szabályozza a szívverést. Ahhoz, hogy egy bizonyos típusú megnagyobbodott szív (kitágult kardiomiopátia), a szívritmus, hogy koordinálja az összehúzódások között a bal és a jobb kamra lehet szükség. Az emberek, akik veszélyben lehet a súlyos ritmuszavarok gyógyszeres terápia vagy beültethető cardioverter-defibrillátor (ICD) lehet az egyik lehetőség.

Az ICD-k olyan eszközök – körülbelül akkora, mint egy pager – beágyazódik a mellkasát, hogy folyamatosan figyelemmel kíséri a szívritmus és szállít áramütések, ha szükséges, hogy ellenőrizzék a rendellenes, gyors szívverés. Az eszközök is dolgozik, mint a pacemaker.

Ha a fő oka a megnagyobbodott szív pitvari fibrilláció, akkor szükség lehet eljárásokat vissza a szív szabályos ritmus, vagy tartani a szív ver túl gyorsan.

Több lehetőség is van, hogy javítsa az Ön állapotát, annak ellenére, hogy nem gyógyítja meg. Orvosa javasolhatja a következő életmódbeli változások

Tájékoztassa orvosát, ha a családjában előfordult olyan hatástól, megnagyobbodott szív, mint a kardiomiopátia. Ha kardiomiopátia vagy egyéb szívpanaszok korai diagnózis, kezelés megakadályozhatja a betegség súlyosbodását.

Controlling kockázati tényezők a koszorúér-betegség – a dohányzás, a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint és a cukorbetegség – csökkenti a kockázatot a szív megnagyobbodását és a szívelégtelenség csökkentésével a szívroham kockázata.

Segíthet csökkenteni a kialakulásának esélyét szívelégtelenség egészséges étrend, és nem visszaélni az alkohol vagy a kokain. Controlling magas vérnyomás diéta, a testmozgás és esetleg gyógyszereket is megakadályozza sokan, akik a szív megnagyobbodását fejlődő szívelégtelenségben.

keresse fel orvosát