lehetne “díványkrumplik ‘végén agya kisebb?

Február 11, 2016 – Egy új tanulmány összekapcsolja szegény fitness középkorú kisebb agya majdnem 20 évvel később.

Az eredmények azt sugallják, hogy az egészség és életmóddal is nagy hatással sok évvel később, alapvetően csökken az agy “kanapé burgonya.”

A tanulmány online folyóiratban Neurology. Ez tartalmazza 1094 résztvevővel. Átlagéletkoruk 40, és nem volt a szívbetegség, az agyvérzés, vagy a demencia, amikor a kutatás kezdődött. Azt is nem szedtek gyógyszereit az úgynevezett béta-blokkolók, hogy alacsonyabb vérnyomást.

Elvitték egy gyakorlat futópad teszt között 1979-ben és 1983-ban, így a kutatók adhatna pontszámot várható fitness szinten. A résztvevők gyakorolják a sebesség növekedésével, és a meredekebb lejtőn, amíg ők is kimerültek a folytatáshoz, vagy ha elérte a 85% -át a becsült maximális pulzusszám.

A kutatók megmérték a hatás a vizsgálat az emberek vérnyomása.

Mintegy 2 évtizeddel később, a résztvevők nem egy rövidebb változata a futópad teszt együtt agyműködés vizsgálata és MRI-vizsgálat mérni az agy térfogata.

A kutatók szerint munkájuk még nem bizonyítja, ok-okozati között inaktivitás és az agy mérete és az öregedés.

A tanulmány csak adott egy “pillanatfelvétel” középkorú fitness és nem ellenőrzi az agy mérete elején a tanulmány.

Ez nem világos, ezen a ponton, hogy hogyan középkorú fitness kapcsolódik később agy mérete. Bizonyíték más vizsgálatok arra utalnak, hogy a tréning programok fokozza a véráramlást és az oxigén az agyba rövid távon, Spartano mondja.

Során egy életre, jobb véráramlást hatással lehet az agyi öregedés és megakadályozza a kognitív hanyatlás az idősebb korban.

A tanulmány hozzáteszi, hogy fontos a testmozgás középkorú, hogy reklámozza a szürkeállomány egészségére, ahogy öregszünk, mondja Jennifer Molano, MD, adjunktus a University of Cincinnati College of Medicine, Ohio.

Dr. Spartano finanszírozza a National Institutes of Health, amely segített támogatják a tanulmány.

Medscape Medical News hozzájárult ehhez a jelentéshez.

FORRÁS

Spartano, N. Neurology online kiadásában február 10., 2016.

Alzheimer Research UK.

Medscape Medical News: “Szegény Midlife Fitness kapcsolódva kisebb agytérfogat később.”

Amíg az edzést, akkor számíthat között …

Amíg az edzést, akkor számíthat között …