lehet orr szteroidok enyhíteni az allergiás tüneteket?

Allergia Trends

Nazális szteroid spray-hez mentességet torlódás, tüsszögés, könnyező szem, orrfolyás vagy orrviszketés és orrgaratfolyás. Most kell recept, de lehet kapni a két márka – flutikazon (Flonase) és triamcinolon (Nasacort) – over the counter.

Allergiás tünetek, mint például az orrdugulás történhet meg, mert a gyulladás (duzzanat). Nazális szteroidok vágott duzzanat, nyálka, és a forgalmi torlódások az orrát. Ennek eredményeként, a orrjáratok kevésbé érzékeny és kevésbé valószínű, hogy kap irritálta kiváltó pollen, állati szőrök, vagy poratka.

Nazális szteroid spray nem az anabolikus szteroidok néhány sportoló vesz ömlesztett fel izmaikat. Inkább azok a kortikoszteroidok, amelyek az ember alkotta gyógyszerek, amelyek szinte ugyanaz, mint a kémiai, az úgynevezett kortizol, hogy a test teszi természetesen. Ezek közül néhány a leghatékonyabb gyógyszerek kezelésére allergiás tünetek.

Spray ezen szteroidok közvetlenül az orrod. Nos, a legtöbb allergia szakértők úgy kevés, ha van rá esély, súlyos mellékhatások más testrészén, mint a szem szürkehályog, vagy csonttörések.

Enyhe mellékhatások ritkák, de irritációt, fejfájást, és egy véres orr megtörténhet.

Míg ezek a gyógyszerek munkába néhány órán belül, akkor lehet, hogy nem veszi észre a teljes ellátás néhány nap vagy hét. Akkor vigye más allergia gyógyszerek, ha szükséges. Orvosa megkérheti Önt, hogy hagyja abba a más gyógyszerek, hogy ha a nazális szteroidok dolgozni magukat, mégis.

Olvassa el az utasításokat a csomagoláson, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, hogy mutassa meg, hogyan kell használni a spray. Attól függően, hogy milyen típusú nazális szteroid, az utasítások eltérőek lehetnek. Például, néhány, meg kell billenteni a fejét kissé előre. Másokkal, meg kell billenteni a fejét kissé hátra.

A cél az, hogy ellenőrizze, hogy a gyógyszeres kezelés marad az orrát, és nem fut le a hátán a torkán. Annak érdekében, hogy lélegezzen be óvatosan az orrán keresztül a spray. Továbbá, spray-re a orrsövény (a fal között, a orrlyukak) irritáció elkerülése.

FORRÁS

Naprakész. “Betegtájékoztató: allergiás rhinitis (szezonális allergiák).” Academy of Family Physicians: “Allergia: dolog, amit tehetünk, hogy kordában tartani a tüneteket.”

Medline Plus: “mometazon Orr belégzése.”

Sajtóközleményben, FDA.