Lehet a horkolást lehet az alvási apnoe?

A horkolás tünete lehet a betegség úgynevezett alvási apnoe, ami nehéz azonosítani, és hordozza a súlyos egészségügyi kockázatokat.

Az alvási apnoe igen gyakori, de kevesebb, mint egyharmada szenvedők tudják, hogy van ez. Bár az alvási apnoe hatással lehet minden korosztály számára, ez leggyakrabban a középkorú férfiak, akik közül 2-4% -a szenvedők szerint a British Thoracic Society (BTS).

“Az alvási apnoe egyik fő oka a fogyatékosság, mert ez okozza a nappali álmosság,” mondta professzor John Gibson, egy alvási apnoe szakértő a BTS.

Ez súlyosan érinti a szociális viselkedés, a munkavégzés és a biztonságos vezetési képességének.

Mi az alvási apnoe?

“Több százezer szenvedők is diagnosztizálják az Egyesült Királyságban, általában azért, mert a feltétel nem tekinthető az egyének vagy az orvosok.”

Az alvási apnoe egy légúti állapot, amelyben a torokban szűkíti vagy bezárja alvás közben, és többször is megszakítja a személy légzése.

Ennek eredménye egy csökkent a vér oxigén szintje. A légzési nehézségek okoz az agyban, hogy felébredjen a személy fel.

Ez akkor fordulhat elő, százszor egy éjszakát anélkül, hogy a szenvedőt megvalósításához. Ez vezet rossz alvás minőségét és a súlyos álmosság a nap folyamán.

A jó hír az, hogy lehet valamit tenni, ha diagnosztizált alvási apnoe.

Nem valószínű, hogy tudja, hogy nem sikerül a légzés alvás közben, kivéve, ha a partner vagy egy családtag észreveszi az epizódokat, ha abbahagyom a lélegzést.

Tünetei az alvási apnoe

Azonban, ha az alvás folyamatosan megszakad, akkor szerzett tudomást a problémát, és akkor érzi magát a tünetek az alvási apnoe a nap folyamán.

A leggyakoribb tünetek

Túlsúlyos év közötti férfi 30 és 65 a leginkább érintettek. Az alvási apnoe kevésbé gyakori a nőknél, feltehetően a tudatosság hiánya az állapot.

Az alvási apnoe is hatással van a gyermekek, különösen a megnagyobbodott mandulák vagy orrpolip.

horkolás; epizódok alvás közben, ahol megáll a légzés; nyugtalan / unrefreshing alvás gyakori utak a WC minden este, reggel fejfájás, túlzott nappali álmosság és ingerlékenység károsodott koncentráció; libidó csökkenése

Ha nem kezelik, a feltétel növelheti a kockázatokat a magas vérnyomás, a szívkoszorúér-betegség, a stroke és a cukorbetegség.

Egészségügyi kockázatok az alvási apnoe

Emberek alvási apnoe is 7-12-szer nagyobb valószínűséggel van egy közúti balesetben, mint azoknál, akik nem a betegség szerint a BTS.

Vizsgálatok azt mutatják, hogy a járművezetők, akik álmos miatt alvási apnoe rosszabbul teljesítenek járművezetők véralkohol szint felett a jogi ittas vezetésre határt.

A legtöbb beteg lehet diagnosztizálni csinál egy otthoni felvételt. Felvevők viselhető éjszakán az ágyban.

Ezek regisztrálni vagy csak a vér oxigén szintje, vagy oxigén plusz horkolás, szívverés és a légzés erőfeszítéseket, érzékelők segítségével az ujját, és a test körül.

Ha diagnosztizált alvási apnoe, akkor valószínű, hogy az előírt folyamatos pozitív légúti nyomás (CPAP).

A beteg visel maszkot felett az orr és a száj, és a gép emeli és szabályozza a nyomást a levegő lélegzett. Ez megakadályozza, hogy a légúti összeomlástól alvás közben.

CPAP jó eredményeket. Szabályozásával apnoe, javítja az alvás minőségét. Az ember felébred érzés sokkal frissül, és éber marad egész nap.

Diagnosztizálása alvási apnoe

CPAP elnyomja a horkolás, ami azt jelenti, hogy a személy partnere is jobban alszanak.

A betegek kisebb találni CPAP kezelés nagyon kényelmetlen a használata. Ezek segíthetik a mandibula haladás eszköz (MAD), ami által egy speciális fogorvos. Azonban az előny kevésbé kiszámítható, mint a CPAP.

Műtét ritkán kezelésére használják alvási apnoe, eltekintve eltávolítjuk a mandulák vagy orrpolip, amikor nagyon nagy.

A horkolás és az alvási apnoe

Szolgáltatások

Elhelyezkedés

Gyakorlati tipp, hogy segítsen csökkenteni, plusz információt az alacsony kockázatú ivás, hogyan alkohol hatásai az egészségre, és a megértés egységek

Segítség a leszokás, köztük, amit az orvos tehet, a helyi szolgáltatások és a nikotin helyettesítő terápia

Fogyás forrásokat, hogy segítsen a fogyásban egészségesen, köztük a 12 hetes diéta és mozgás

A negyedévben a brit horkol, ami szenvedést partnerek és potenciálisan üzembe saját egészségét veszélyezteti

Szolgáltatások az Ön közelében

Alkohol és az alkohol

Ne cigarettázz

Sújt veszteni

A horkolás