kurkumin: lehet ez lassítja a daganatok növekedését?

Ebben az időben, nincs elég bizonyíték arra, hogy a kurkumin a rák megelőzésére vagy kezelésére, de a kutatás jelenleg is folyamatban van.

A kurkumin egy olyan anyag található a fűszer kurkuma, már régóta használják az ázsiai gyógyászatban kezelésére különböző betegségek. Most néhány kutatás azt sugallja, hogy a kurkumin segíthet megelőzni vagy rák kezelésére.

Kurkumint gondolják, hogy antioxidáns tulajdonságokkal, ami azt jelenti, hogy csökkentheti a duzzanat és gyulladás. Ez feltárt, mint a rák kezelésére, részben azért, mert a gyulladás úgy tűnik, hogy szerepet játszanak a rák.

Laboratóriumi és állatkísérletek azt sugallja, hogy a kurkumin a rák megelőzésében, lassítják a rák terjedését, hogy a kemoterápia hatékonyságát és védi az egészséges sejteket a károsodástól a sugárkezelés. Kurkumint tanulmányozzák használható sok ráktípus.

Tanulmányok a kurkumin az emberekben még mindig a korai szakaszában. Klinikai vizsgálatok folynak, hogy vizsgálja meg a kurkumin, mint egy módja annak, hogy a rák megelőzésére emberekben a rákmegelőző állapotok, mint a rák kezelésére, és mint orvosolni jelek és tünetek a rák által okozott kezelések.

Kutatások folynak, és nincs elegendő bizonyíték arra, hogy a kurkumin ebben az időben. Mint mindig, beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen gyógynövény. Még nem világos, hogyan kurkumin kölcsönhatásba léphet gyógyszereket.

Val vel

keresse fel orvosát