krónikus fáradtság szindróma, gyógyszerek

A gyógyszereket nem gyógyítja a krónikus fáradtság szindróma (CFS). De segíthet enyhíteni a tüneteket.

Over-the-counter gyógyszerek közé

Vényköteles gyógyszerek közé

Néhány kutatás tanulmányozta a kortikoszteroidok alkalmazása (mint például a hidrokortizon és a fludrokortizon) kezelésére krónikus fáradtság szindróma (CFS). Tanulmányok kimutatták, hogy ezek a gyógyszerek nem működik jól kezelni CFS. És a mellékhatások súlyosak lehetnek. Hacsak kortikoszteroidok lehet mutatni, hogy egy nagyobb előnyt emberek CFS hosszabb ideig, a járó mellékhatások hosszú ideig tartó kortikoszteroid terápia felülmúlják az előnyöket azok használatával a legtöbb esetben. 1

Depresszió gyakran részévé válik a krónikus fáradtság szindróma és lehet, hogy a tünetek súlyosbodását. Mint minden orvosi betegség, depresszió kezelni kell. Ha CFS és depressziósnak érzi magát, beszéljen orvosával, és kap kezelést.

Fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentő gyógyszer; Over-the-counter gyógyszerek közé tartoznak az acetaminofen (például Tylenol), ibuprofen (például Advil, Motrin), és a naproxen (például Aleve). Néha enyhíti a gyakori vagy súlyos ízületi és izomfájdalom, fejfájás, láz és. Legyen biztonságban gyógyszerekkel. Olvassa el és kövesse az utasításokat a címkén. Beszéljen orvosával, ha a fájdalom nem enyhül a vény nélkül kapható gyógyszer.

Görcsoldók, más néven görcsoldó gyógyszerek. Ez a fajta gyógyszer, mint például a gabapentin és a pregabalin, néha előírt fájdalom és alvási problémák. Úgy tűnik, hogy működik a legjobban, ha használt idegi fájdalom; antidepresszánsok; Antidepresszáns gyógyszert az orvos által előírt enyhíteni depresszió és a szorongás, javítja a koncentráló képesség, és segít jobban aludni; Kábítószer; Narkotikus gyógyszert, mint a tramadol, kodein vagy morfin, néha az orvos által előírt fájdalom, hogy nem enyhül over-the-counter gyógyszereket. A kábító általában fenn a legsúlyosabb esetek. Mivel a kockázat a függőség, akkor használják csak egy rövid időre.