krónikus fájdalom: a egészséges gondolkodás

Pain Management Trends

Élet a fájdalom nehéz lehet, különösen, ha ez a hosszú távú-vagy krónikus-fájdalom. A krónikus fájdalom a fájdalom, hogy tart 3 hónapig vagy tovább. Ez lehet, hogy Ön rosszul alszik, fáradt és ingerlékeny, és van egy nehéz idő, hogy aktív, vagy dolgozik. Lehet törzs a kapcsolatot szeretteivel is, így nehéz lesz a fajta barát, szülő, vagy a partner szeretne lenni. Lehet érezni, fáradt, hogy depressziós, vagy ideges. És ezek az érzések teheti a fájdalom rosszabb, mert lehet, hogy nehezebb kezelni a fájdalmat.

Hogyan lehet használni az egészséges gondolkodás megbirkózni a fájdalommal?

Sok ember dolgozik a terapeuta vagy tanácsadó tanulni CBT technikákat. De azt is lehet gyakorolni néhány közülük saját.

Dolgozik a saját vagy a tanácsadó, akkor a gyakorlatban a három lépést

A cél az, hogy biztató gondolatok jönnek természetesen. Ez eltarthat egy ideig, hogy változtatni, ahogy gondolja. Meg kell majd gyakorolni az egészséges gondolkodás minden nap.

Az első lépés az, hogy észre, és állítsa le a negatív gondolatok vagy a “self-talk”. Self-talk, amit gondol, és úgy vélik, magáról, és a tapasztalatok. Ez olyan, mint egy futó kommentár a fejedben. A self-talk lehet racionális és hasznos. Vagy lehet, hogy negatív, és nem hasznos.

A következő lépés az, hogy kérdezd meg magadtól, hogy a gondolataid hasznos vagy haszontalan. Vajon a bizonyítékok támogatják a negatív gondolat? Néhány a self-talk igaz lehet. Vagy lehet, hogy részben igaz, de eltúlzott. Íme néhány fajta haszontalan gondolatok keresni

A következő lépés az, hogy válasszon egy hasznos gondolat, hogy cserélje ki a haszontalan egy.

Naplóvezetés a gondolatait az egyik legjobb módja, hogy gyakorolni megállás, kérve, és kiválasztja a gondolatait. Azt teszi, akkor tisztában a saját talk. Írj le minden negatív vagy haszontalan gondolatok, hogy van a nap folyamán. Ha úgy gondolja, lehet, hogy nem emlékszik a végén a nap, ne egy jegyzettömb akkor így írja le a haszontalan gondolatokat, ahogy történnek. Akkor írj le egy hasznos üzenetet kijavítani a haszontalan gondolat.

A napi gyakorlatban, pontosabb és hasznos gondolatok hamarosan a maga útján.

De lehet némi igazság néhány negatív gondolatok. Lehet, hogy néhány dolog, amit szeretne dolgozni. Ha nem teljesítenek olyan jól, mint szeretné valamit, írd le. Tud dolgozni egy tervet, hogy helyes vagy javítani ezen a területen.

Ha azt szeretnénk, akkor is írhatnánk le, hogy milyen haszontalan gondolat, hogy van. A naplóbejegyzések talán valahogy így néz ki

Állítsa le a negatív gondolat

Kérdezd milyen típusú negatív hittem

Válasszon egy pontos, hasznos gondolat

“Még nem volt túl sok fájdalmat ma, de tudom, hogy nem fog sokáig tartani.”

Középpontban o; negatív

Persze, nem minden nap lesz fájdalommentes. De már volt néhány napig fájdalom nélkül az utóbbi időben, így tudom, hogy nem minden nap lesz fájdalmas.

Vettem az én hasonló gyógyszert kéne, úgyhogy elvileg nincs fájdalom egyáltalán.

Kellene

Gyógyszerek segít sokat, de lehet, hogy nem oldja meg a problémát egyedül. Használja őket együtt egészséges gondolkodás ad nekem a legjobb esélye megbirkózni a fájdalmakat.

Ott tényleg nem tudok semmit tenni, hogy segítsen a fájdalmat.

Overgeneralizing

Néhány nappal a fájdalmat érezhet nehéz kezelni, de már napok, amikor ez már jobb. És vannak dolgok, amit tehetek, hogy segítsen a fájdalmat.

Ülő több mint 2 órán keresztül nagyon nehéz, így nincs mód arra, hogy soha nem megyek vissza a munkámhoz.

Mindent vagy semmit

Azt nem lehet tudni, hogy visszatérjek a pontos munkát, de azt is meg kell nyitni más intézkedéseket, amelyek lehetővé teszik, hogy folytatja a munkát hasonló módon.

Catherine D. Serio, PhD – Viselkedési Healt; Steven Locke, MD – Pszichiátria

Március 12, 2014