kortikoszteroid végbél

Lehet használni ezt a Medicine

Rektális kortikoszteroidok kezelésére használják enyhe vagy mérsékelt colitis ulcerosa. Azt is fel lehet használni együtt a szisztémás (szájon át vagy injekció) kortikoszteroidok vagy más gyógyszerekkel kezelni súlyos betegség vagy enyhe-középsúlyos betegség, amely átterjedt túl messzire hatásosan kezelhető gyógyszert helyezünk a végbélbe egyedül. A rektális kortikoszteroidok is használják, hogy segítsen enyhíteni duzzanat, viszketés, diszkomfort és néhány más végbél problémák, valamint az aranyér és a gyulladás a végbél sugárterápia által okozott.

A rektális kortikoszteroidok csak orvosával receptet.

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a gyógyszer ebben a csoportban, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például élelmiszerekhez színezékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

A gyermekek és tizenévesek, akik kell használni ezt a gyógyszert gyakran kell ellenőrizni az orvos. A rektális kortikoszteroidok lehet nyálkahártyáján keresztül szívódik fel a végbél és ritkán hatással lehet a növekedés, különösen akkor, ha használják nagy mennyiségben vagy hosszabb ideig. Mielőtt ezt a gyógyszert gyermek, meg kell beszélnie annak használatát a gyermek orvosa.

Számos gyógyszer nem vizsgálták kifejezetten az idős emberek. Ezért nem lehet ismert, hogy azok pontosan ugyanúgy ők a felnőtteknél. Bár nincs specifikus információ összehasonlításával használata rektális kortikoszteroidok az idősek használható más korcsoportokban, ezek a gyógyszerek várhatóan nem okoz más mellékhatásokat, problémájával idősebbek, mint ők a felnőtteknél.

Betamethasone megváltoztathatja a számot, és mozgásképesség sperma a férfiak. A budezonid átjut a placentán. Nem ismert, hogy más rektális kortikoszteroidok átjut a placentán. Az állatokon végzett kísérletek azt mutatták, hogy a budezonid, hidrokortizon, hidrokortizon-acetát és születési rendellenességeket okoz. A rektális kortikoszteroidok nem alkalmazható nagy mennyiségben vagy hosszabb ideig a nők, akik terhesek vagy akik tervezik, hogy teherbe esik.

Nem ismert, hogy a végbél kortikoszteroidok átjut az anyatejbe. Azonban a szisztémás (orális vagy injekció) kortikoszteroidok átjut az anyatejbe, és problémát okozhat a megemelkedett szoptatós. Szükség lehet az Ön számára, hogy egy másik gyógyszert, vagy hagyja abba a szoptatást a kezelés alatt. Győződjön meg róla, beszélnie orvosával a kockázatokat és előnyöket a gyógyszer alkalmazása.

A gyógyszer alkalmazása előtt

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszerek használatáról ebben az osztályban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások.

Azoknál a betegeknél, a beöntés formájában ez a gyógyszer

Azoknál a betegeknél, a hab formájában ez a gyógyszer

Azoknál a betegeknél, a kúp formájában ez a gyógyszer

Ne használja végbél kortikoszteroidok nagyobb mennyiségben, gyakrabban, vagy hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez fokozhatja a felszívódás nyálkahártyáján keresztül a végbél és a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Az adag gyógyszer ebben az osztályban különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adagok ezen gyógyszerek. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Gyerekektől távol tartandó.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Ne kilyukasztani, összetörni vagy elégetni a rektális hab aeroszolos palack, akkor is, ha az üres.

Ne hagyja abba a gyógyszer ellenőrzése nélkül orvosával. Orvosa, hogy csökkentse fokozatosan az összeget, amit használ, mielőtt teljesen ne használja azt.

Kérdezze meg orvosát, ha az Ön állapota nem javul belül 2 vagy 3 hétig, vagy ha nagyobb lesz.

Kérdezze meg orvosát, ha azt veszi észre rektális vérzés, fájdalom, égő érzés, viszketés, hólyagosodás, vagy bármilyen más jelét irritáció, hogy nem kellett volna, mielőtt elkezdtem használni ezt a gyógyszert.

Megfelelő a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban

Kúpokkal foltosodást okozhat a ruházat vagy szövet.

Mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert

Kerüljük szoros kapcsolatot bárkivel, aki bárányhimlő vagy kanyaró. Ez különösen fontos a gyermekek számára. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy ki voltak téve a bárányhimlő vagy kanyaró.

Amíg kezelik ezt a gyógyszert, és miután abbahagyja a gyógyszer szedését, nincs immunizálás anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra.

A cukorbetegek

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

További mellékhatások fordulhatnak elő, ha ezt a gyógyszert hosszú ideig. Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Óvintézkedések a gyógyszer használata alatt

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.