kortikoszteroid (szájon át, parenterálisan) leírása és márkanevek

Kortikoszteroidok (kortizon-szerű gyógyszerek) használnak, hogy a mentességet a gyulladt területeken a test. Ezek csökkentik duzzanat, bőrpír, viszketés és allergiás reakciók. Gyakran használják részeként kezelés számos különböző betegségek, mint például a súlyos allergiát vagy bőr problémák, asztma, vagy ízületi gyulladás. A kortikoszteroidok is fel lehet használni más feltételek kezelőorvosa határozza meg.

Szervezetünk saját maga termeli bizonyos kortizon-szerű hormonok, amelyek szükségesek a jó egészség megőrzéséhez. Ha a szervezet nem termel elegendő, az orvosa ezt a gyógyszert, hogy segítsen, hogy a különbséget.

Kanadai Márkanév

A kortikoszteroidok nagyon erős gyógyszer. Amellett, hogy a hasznos hatását kezelésében az orvosi probléma, hogy olyan mellékhatásai, amelyek nagyon súlyosak lehetnek. Ha a mellékvesék nem termelnek elég kortizon-szerű hormonok, a gyógyszer szedése nem valószínű, hogy problémát okoz, ha nem túl sok belőle. Ha ezt a gyógyszert szedi kezelésére más egészségügyi problémája van, biztos lehet, hogy megvitassák a kockázatok és előnyök a gyógyszer orvosával.

Ezek a gyógyszerek csak az orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, néhány kortikoszteroidokat egyes betegeknél az alábbi orvosi állapot

Ha lesz alkalmazni ezt a gyógyszert hosszú ideig, orvosa azt akarom, hogy

Tablet, kapszula, késleltetett felszabadulású, tabletta, Extended Release; kapszula, Extended Release, szirup, oldat, elixír, Felfüggesztés; Tablet, Késleltetett felszabadulás Liquid, Tablet, széteső

Hogy bizonyos egészségügyi szakember tudja, ha már minden speciális diéta, mint például az alacsony nátriumtartalmú vagy alacsony cukortartalmú étrend.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

A diéta fontosságáról

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a gyógyszer ebben a csoportban, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például élelmiszerekhez színezékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Allergia

Kortikoszteroidok fertőzéseket okozhatnak, például bárányhimlő vagy kanyaró, hogy komolyabb a gyermekek, akik elkapják. Ezek a gyógyszerek is lelassítani vagy megállítani növekedés a gyermekek és növésben lévő fiataloknak, különösen akkor, ha használni hosszú ideig. Mielőtt ezt a gyógyszert kap gyerekek vagy tinédzserek, meg kell beszélnie annak használatát a gyermek kezelőorvosával, majd pontosan kövesse az orvos utasításait.

Pediatric

geriátriai

Terhesség

Az idősebb betegek nagyobb valószínűséggel alakult ki magas vérnyomás vagy a csontritkulás (csontbetegség): kortikoszteroid. Nők különösen kialakulásának kockázata csont betegség.

Szoptatás

Tanulmányok születési kortikoszteroidokkal nem végeztek embereken. Azonban állatkísérletek kimutatták, hogy a kortikoszteroidok születési rendellenességeket okozhat

gyógyszer kölcsönhatások

Kortikoszteroidok átjut az anyatejbe, és problémát okozhat a növekedési vagy egyéb nemkívánatos hatásokat szoptatós. Attól függően, hogy mennyi gyógyszert szed naponta, szükség lehet az Ön számára, hogy egy másik gyógyszert, vagy hagyja abba a szoptatást a kezelés alatt.

egyéb kölcsönhatások

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha bármelyiket szedi ezeket a gyógyszereket, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Gyógyszerek szedése ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled egy gyógyszert ebben az osztályban, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Gyógyszerek szedése ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

Gyógyszert szed, ebben az osztályban bármelyik következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy milyen gyakran használja a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszerek használatáról ebben az osztályban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Azoknál a betegeknél, a gyógyszer szedése szájon

Szedő betegek budezonid elnyújtott felszabadulású

Ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon több vagy kevesebb, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Egyéb egészségügyi problémák

Az adag gyógyszer ebben az osztályban különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adagok ezen gyógyszerek. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Adagoló

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Azonnal hívja orvosát vagy gyógyszerészét utasításokat.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, és az adagolási séma

Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg az egészségügyi szakembert.

Gyerekektől távol tartandó.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Orvosa ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatások. Továbbá, a haladás ellenőrizni kell, miután abbahagyta a gyógyszer, mivel bizonyos hatásait tovább.

Ne hagyja abba a gyógyszer ellenőrzése nélkül orvosával. Orvosa, hogy csökkentse fokozatosan az összeget, amit használ leállítása előtt a gyógyszer teljesen.

Kérdezze meg orvosát, ha az Ön állapota ismét megjelenik vagy rosszabbodik a tabletta bevétele után csökkent vagy a gyógyszeres kezelés leállításakor.

Ha lesz kortikoszteroidot sokáig

Mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert

Kerüljük szoros kapcsolatot bárkivel, aki bárányhimlő vagy kanyaró. Ez különösen fontos a gyermekek számára. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy ki voltak téve a bárányhimlő vagy kanyaró.

Amíg kezelik ezt a gyógyszert, és miután abbahagyja a gyógyszer szedését, nincs immunizálás anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Továbbá, más emberek élnek otthon nem kaphatja meg az orális polio vakcina, mert van esély tudták átadni a polio vírus az Ön számára. Ezen kívül, meg kell kerülni szoros kapcsolatot másokkal iskolában vagy munkahelyen, aki a közelmúltban az orális polio vakcina.

A cukorbetegek

Azoknál a betegeknél ezt a gyógyszert fecskendeznek az ízületeket

A kortikoszteroidok csökkenthetik a fertőzésekkel szembeni ellenállás. Továbbá, minden fertőzést kap nehezebb lehet kezelni. Mindig kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha bármilyen jelét észleli az esetleges fertőzés, mint torokgyulladás, láz, tüsszögés, vagy köhögés.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

kihagyott adag

További mellékhatások fordulhatnak elő, ha ezt a gyógyszert hosszú ideig. Kérdezze meg orvosát, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Tárolás

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Miután hagyja abba a gyógyszer, a szervezet időre lehet szüksége az átálláshoz. Az időtartam ehhez szükséges mennyiségétől függ a gyógyszer amit használtál és milyen hosszú ideig használta. Ha az előírtnál nagyobb adag ilyen gyógyszer hosszú ideig, a szervezet szüksége lehet egy év beállításához. Ez idő alatt, kérdezze meg orvosát, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások jelentkeznek

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.