kontrolling stressz okai a stressz, a stressz csökkentése, és így tovább

Feszültség. Mindannyian élni vele minden nap. De hogyan reagálnak a napi stresszt? Egyes emberek, az élet stresszorok okozhat számukra, hogy ingerlékeny, indulatos, vagy nem képes koncentrálni a feladatokra. Mások megszakított alvás (probléma az elalvással vagy ébredés kora reggel verseny gondolatok). Aztán ott vannak azok, akik reagálnak az evés egészségtelen ételek – és sok is! (Ne felejtsük el – desszertek hangsúlyozni visszafele olvasva!) A jó hír: Nem számít, mennyire elfoglalt a menetrend, akkor lehet kezelni a stresszt, és tartsa azt tönkreteszi az életét.

Egyszerűen szólva, a stressz ismerteti sok igény és a nyomás, hogy minden tapasztalat, hogy bizonyos fokig, minden nap. Ezek az igények a fizikai, mentális, érzelmi, vagy akár kémiai jellegű. A “stressz” kifejezés jelentése a stresszes helyzetet, vagyis a stresszor, és a tünetek azt tapasztalja stressz alatt, a stresszválasz.

A probléma a stressz, hogy aktiválja a szimpatikus idegrendszert, serkenti a kibocsátás a stressz hormonok az egész tested. Ezek a hormonok kapsz szuper energia, ami más változások a szervezetben, mint például a “küzdj vagy menekülj” válasz.

A “küzdj vagy menekülj” válasz a szíved gyorsabban ver. Lehet, hogy úgy érzi, nagyon ideges, így nehéz lélegezni. Rövid távon a “harcolj vagy menekülj” válasz változásokat okoz, amelyek lehetővé teszik, hogy kezelni a hirtelen stresszes események. Ha szembe félelem – vagy akár egy már stresszes vagy ijesztő esemény a múltból – a kapott hormonális változások szuper-díjat a szervezet, hogy az állam a magas ébredés. Ez készíti fel a cselekvésre.

De a hosszú távú stressz különösen nehéz lehet. Amikor a stressz hormonok maradni emelt idővel van egy fokozatos és folyamatos stream a káros változásokat a szervezetben. A hosszú távú stressz elnyomja az immunrendszert, ami ahhoz vezethet, hogy a fejlesztés a betegségek.

A stressz lehet pozitív vagy negatív, attól függően, hogy a helyzet. Pozitív stressz (ún eustress) tartalmazhat egy közelgő esküvő, a szabadság, vagy a terhesség. Másrészről, a negatív stressz (ún distressz) eredménye a teljes értékű stresszválasz. Ha a folyamatos negatív stressz elvesztéséhez vezethet a termelékenység, az egészségügyi problémák és a kimerültség.