konjugált ösztrogének intravénás

Ösztrogének növelik méhtestrák, figyeljék a rendellenes hüvelyi vérzés. Az ösztrogének vagy anélkül progesztinek nem használható megelőzésére szív-és érrendszeri betegség vagy demencia. Megnövekedett kockázatot a szívinfarktus, a stroke, invazív emlőrák, tüdőembólia és mélyvénás trombózis a menopauzán átesett nők (50-79 éves korig) számoltak be. Egy kialakulásának fokozott kockázatát dementia postmenopausalis nők 65 éves vagy idősebb is beszámoltak.

Használja a konjugált ösztrogének

Terápiás Osztály: Az endokrin-Metabolikus Agent

Farmakológiai Osztály: ösztrogén

konjugált ösztrogének kell adni csak vagy közvetlen felügyelete alatt egy orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. A konjugált ösztrogének, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a konjugált ösztrogének vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását Premarin® injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Bár a megfelelő vizsgálatok a kapcsolatot a kor hatását Premarin® injekció nem végeztek az idős populációban, nem geriátriai-specifikus problémák is dokumentálták a mai napig. Az idős betegek azonban nagyobb valószínűséggel mellrák, stroke, vagy a demencia, ami megkövetelheti óvatosan kapó betegeknél konjugált ösztrogének.

Használata előtt konjugált ösztrogének

Tanulmányok azt mutatják, hogy ez a gyógyszer megváltoztathatja a tejtermelés és az összetétele. Ha alternatívájaként ezt a gyógyszert nincs előírva, akkor ellenőriznie kell a csecsemőt a mellékhatások és a megfelelő tejfogyasztás.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha megkapta a konjugált ösztrogének, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata konjugált ösztrogéneket bármely következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata konjugált ösztrogéneket bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata konjugált ösztrogéneket az alábbiak bármelyike ​​okozhat fokozott kockázatát bizonyos mellékhatások, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja a konjugált ösztrogének, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát konjugált ösztrogének. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad konjugált ösztrogéneket a kórházban. konjugált ösztrogének adják vénába vagy izomba. konjugált ösztrogének nem a hosszú távú használatra.

konjugált ösztrogének jön egy betegtájékoztató. Olvassa el figyelmesen az. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze, hogy szorosan ellenőrizze a konjugált ösztrogének megfelelően működik, és nem okoz nemkívánatos hatásokat. Kismedencei vizsgálat, emlő vizsgálat, mammográfia és (emlő röntgen) lehet szükség, hogy ellenőrizze a nemkívánatos hatások, kivéve, ha orvosa másképp nem rendeli.

Használata konjugált ösztrogéneket, míg terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Használata konjugált ösztrogének fokozhatja méhtestrák, mellrák vagy a méhrák. Beszélje meg orvosával, hogy ezt a kockázatot. Ha továbbra is a méh (anyaméh), kérdezze meg orvosát, ha használni kell a progeszteron gyógyszert. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a tapasztalat rendellenes hüvelyi vérzés.

Használata konjugált ösztrogének növelheti a dementia kockázatát, különösen a nők 65 éves és idősebb.

Használata konjugált ösztrogének fokozhatja, amiért a vérrögképződés, agyvérzés, vagy szívroham. Ez a kockázat továbbra is, miután abbahagyja a gyógyszer alkalmazása. A kockázat az ilyen súlyos problémák még nagyobb, ha magas vérnyomás, magas koleszterinszint a vérben, a cukorbetegség, vagy túlsúlyos vagy cigarettázik. Azonnal forduljon orvosához, ha azt tapasztalja, zavartság, beszédzavar, kettős látás, fejfájás, képtelen mozogni karok, lábak vagy arcizom, vagy képtelen beszélni.

konjugált ösztrogének okozhatnak komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxiás és angioödéma. Anafilaxia és angioödéma lehet életveszélyes és azonnali orvosi beavatkozást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármilyen duzzanat a kéz, arc, száj vagy torok használata közben konjugált ösztrogének.

Hasnyálmirigy-gyulladás léphet fel, amikor használja a konjugált ösztrogének. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hirtelen és súlyos hasi fájdalom, hidegrázás, székrekedés, hányinger, hányás, láz, vagy szédülés.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt konjugált ösztrogének. Lehet, hogy hagyja abba a konjugált ösztrogének, mielőtt még a műtét, vagy ha meg kell, hogy maradjon ágyban hosszabb ideig. konjugált ösztrogének befolyásolhatja az eredményeket bizonyos orvosi vizsgálatok.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha súlyos fejfájás vagy hirtelen látásvesztés vagy bármilyen más változást látás jelentkezik használata közben konjugált ösztrogének. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Helyes használata konjugált ösztrogének

Ne egyen grépfrútot vagy ital grapefruit juice használata közben konjugált ösztrogének. A grapefruit és a grapefruitlé megváltoztathatja az összeget a konjugált ösztrogének, hogy felszívódik a szervezetben.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Óvintézkedések használat közben konjugált ösztrogének

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Atrófiás Vaginitis ösztradiol helyileg, Premarin Estrace, Vagifem, Prempro®

Kóros méhvérzés Mirena, Premarin Megace, Depo-Provera, megestrol, medroxiprogeszteron

Posztmenopauzális tünetek ösztradiol, Premarin Estrace, Prempro®, Microgestin Fe 20/01, Climara

konjugált ösztrogének Side Effects

konjugált ösztrogének

Csontritkulás hidroklorotiazid, alendronát, Fosamax, ösztradiol, kalcium-karbonát, a Prolia