köhögés-variáns asztma tüneteit, kezelések, okoz, és így tovább

Köhögés -variant asztma egy olyan típusú asztma, ahol a fő tünet a száraz, nem produktív köhögés. (A nem-produktív köhögés nem kizárására nyálkát a légutakból.) Az emberek köhögés-variáns asztma sokszor nincs más “klasszikus” asztmás tüneteket, például sípoló vagy nehézlégzés.

Az megfizethető Care Act, számos egészségügyi biztosítási tervek fedezi megelőző ellátási szolgáltatások, beleértve a szűrések, oltások és szűrővizsgálatokat, költség nélkül Önnek. Tudj meg többet.

Egészségbiztosítási Központ

Bárki lehet köhögés-variáns asztma bármikor, de gyakori a fiatal gyerekek gyermekkori asztma. Köhögés-variáns asztma kialakulásához vezet a “klasszikus” asztma, a tünetek közé tartozik a légszomj és zihálás.

Mint “klasszikus” vagy “tipikus” asztma, senki sem tudja igazán, hogy mi okozza a köhögés-variáns asztma. Azonban köhögés után kezdődik emberek ki vannak téve az allergének, vagy amikor a légzés hideg levegő. Köhögés is követheti egy felső légúti fertőzés. Például, sinusitis asztmás gyakori.

Ezen kívül, egy köhögés után kezdődik egy személy megkezdte vesz a béta-blokkolók valószínűleg köhögés-variáns asztma. A béta-blokkolók kezelésére alkalmazott gyógyszerek a magas vérnyomás, szívbetegség, szívelégtelenség, migrén, szívdobogás, és egyéb feltételeket. A béta-blokkolók is találtak szemcsepp glaukóma kezelésére és más szembetegségek. Ezek szemcsepp lehet hozni az asztma tüneteit, beleértve a köhögés. Aszpirin-érzékenység egy másik oka a köhögés és az asztma.

Köhögés-variáns asztma kissé nehéz diagnosztizálni, mert a köhögés lehet az egyetlen tünet, és a köhögés önmagában tűnhet hörghurut vagy köhögés összefüggő orrgaratfolyás.

Az egészségügyi szolgáltató fogja kérdezni kérdéseket a kórtörténet és meg fogja vizsgálni, és hallgassa a levegőt veszel. Azonban az emberek köhögés-variáns asztma gyakran normális testi vizsgálat, mellkas röntgen, és légzésfunkciós vizsgálatok. Spirometria azzal mérhető, hogy mennyi levegő lehet kilégzés után először vesz egy mély lélegzetet, és milyen gyorsan tudja üríteni a tüdőbe. Az asztma teszt használ egy úgynevezett spirométer csinálni a mérés.

Vegyük az asztma értékelését, hogy személyre szabott cselekvési terv

da; Éjszaka