köhögés fejfájás

Köhögés fejfájás szokatlan típusú fejfájás által kiváltott köhögés és más típusú feszítő – mint például a következőtől tüsszögés, orrfújás, nevetés, sírás, éneklés, hajlítás felett vagy a székletürítés.

Az orvosok ossza köhögés fejfájás két csoportra oszthatók. Elsődleges köhögés fejfájás általában ártalmatlanok, előfordulhat korlátozott epizódok és végül javítani a saját. Másodlagos köhögés fejfájás súlyosabb, mivel ezek által okozott problémák az agyban. A kezelés a másodlagos köhögés fejfájás lehet szükség műtétre.

Másodlagos köhögés fejfájás gyakran a tünetek hasonlóak a primer köhögés fejfájás, bár előfordulhat

Forduljon orvosához, ha azt tapasztalja, hirtelen fejfájás köhögést követően – különösen, ha a fejfájás gyakori vagy súlyos, vagy ha bármilyen más nyugtalanító jelek vagy tünetek, mint például a kiegyensúlyozatlanság vagy homályos vagy kettős látás.

Az ok az elsődleges köhögés fejfájás ismeretlen.

Másodlagos köhögés fejfájás oka lehet a

Egy hiba a kisagy, a része, az agy, amely ellenőrzi az egyensúlyt. Ez akkor fordulhat elő, ha egy részét az agy van kényszerítve nyíláson át az alapja a koponya (öreglyuk), ahol csak a gerincvelő kellene lennie.

Másodlagos köhögés fejfájás

Mikor kell orvoshoz

Néhány ilyen típusú hibák nevezzük Chiari fejlődési rendellenességek.

Kockázati tényezők elsődleges köhögés fejfájás közé

Másodlagos köhögés fejfájás

Rizikófaktorai másodlagos köhögés fejfájás közé

Másodlagos köhögés fejfájás

Te valószínűleg azzal kezdeni, hogy a családját az orvos vagy a háziorvos. Azonban néhány esetben, amikor telefonál, hogy hozzanak létre egy találkozót, akkor lehet hivatkozni, hogy azonnal neurológus.

Amit megtehetsz

Mivel a kinevezések lehet rövid, és mert sokszor sok földi fedezésére, ez egy jó ötlet, hogy jól felkészült a kinevezést. Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése, és mit várnak el az orvost.

Mit várnak el az orvos

Idejét meg orvosával korlátozott, ezért készít egy listát a kérdés segít, hogy a legtöbb időt együtt. Köhögésre fejfájás, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Elsődleges köhögés fejfájás

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk fenntarthatja ideje megy át minden pontot szeretne több időt tölteni a. Orvosa kérheti

Orvosa javasolhatja agyi képalkotó vizsgálatok, mint például az MRI vagy CT, hogy zárja ki más oka lehet a fejfájás.

A kezelés eltér, attól függően, hogy van-e elsődleges vagy másodlagos köhögés fejfájás.

Ha van egy története elsődleges köhögés fejfájás, orvosa javasolhatja, hogy vegye a napi gyógyszert, hogy segítsen megelőzni vagy csökkenteni a fájdalmat.

E megelőző gyógyszerek lehetnek

Egyéb gyógyszeres kezelésére használják elsődleges köhögés fejfájás közé metiszergidet, naproxen (Naprosyn), ergonovin, intravénás dihidroergotamin (D.H.E. 45) és fenelzin (Nardil).

Ritkán a gerinc (lumbálpunkció) ajánlható. Ezzel az eljárással, az orvos eltávolítja néhány a folyadék, amely körülveszi az agy és a gerincvelő. Ez segíthet csökkenteni a nyomást a koponya, hogy okozhatja a fejfájást.

Ha a másodlagos köhögés fejfájás, műtét gyakran szükséges kijavítani a mögöttes problémát. Megelőző gyógyszer általában nem segítenek az emberek, akik a másodlagos köhögés fejfájás. Ugyanakkor reagál a gyógyszeres, nem feltétlenül jelenti, hogy van egy elsődleges köhögés fejfájás.

Megakadályozza, hogy a tevékenységek, amelyek hatására a köhögés fejfájás – legyen szó köhögés, tüsszentés vagy erőlködés a WC – segíthet csökkenteni a számát fejfájást tapasztal. Néhány megelőző intézkedések magukban foglalhatják

Másodlagos köhögés fejfájás

keresse fel orvosát