kificamodott lencsét útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

A lencse egy átlátszó, lemez alakú struktúra a szem fókuszáló fényt a retinára, amely lehetővé teszi számunkra, hogy tisztán látni. Nem található közvetlenül mögötte a tanuló és tartja a helyén a finom szalagok (kemény sávokat szövet) .; A kificamodott lencse olyan lencse, hogy elvándorolt ​​helyzetben, mert néhány, vagy az összes támogató szalagok megtörték. Vannak, akik születnek olyan feltételeket, amelyek szintén okozhat gyenge szalagok és hajlamosak, hogy miután kificamodott lencsét. Például, körülbelül fele minden ember az örökletes rendellenesség, az úgynevezett Marfan-szindróma fejleszteni kificamodott lencséket. Egy kificamodott lencsét is lehet a trauma, mint például, hogy megüt a szem a labdát, vagy ököllel. Ha minden a szalagok megtörték, hogy a lencse laza a szem, a lencsét tekintették teljesen levált. Ha csak néhány a szalagok megtörték, a lencse lehúzta központban tartják részlegesen levált .; Tünetek; A kificamodott lencsét gyakran okoz homályos látás. Az összeg a elmosódása mértékétől függ a leválás és zavar. A részlegesen levált lencse nem okoz tüneteket. Amikor a szalagok, hogy támogassa a lencse sérült, a szivárványhártya (a kör alakú szerkezet, amely megadja a szem színe) is elveszítheti támogatását, és tegez .; Diagnózis; Során szemvizsgálat, az orvos keres egy lencse, amely úgy tűnik, off-center. Nyilvánvaló esetekben, ez az állapot látható ránézésre a szemét. Leggyakrabban azonban az orvos használ speciális csepp pupillájá- a szem, hogy a lencse mögött világosabban .; Várható időtartamát; A szalagok, hogy tartsa a lencsét a helyére nem gyógyul, vagy visszahelyezni. Az állapot tartós .; Megelőzés; A legjobb módja, hogy megakadályozzák a szemlencse elmozdulásával, hogy megvédje a szemét minden időben, különösen, ha sportolás. Szemüveg vagy védőszemüveget segíthet abban, hogy golyók, rudak, ököllel, vagy egyéb tárgyak ütő a szem közvetlenül. Hajlamos emberek az objektív ficam legyen különösen óvatos, bár előfordulhat lencse zavar nélkül is trauma .; Kezelés; A kificamodott lencsét általában nem kezelik. A szem ellenőrizni kell egy orvos rendszeresen ellenőrizze, hogy a feltétel változatlan marad .; Ha zavar kíséri más szemproblémák vagy sérülések, mint például a szürke hályog vagy retinaleválás, szükséges lehet, hogy a műtéti eltávolítása a lencse és helyette egy műanyag lencse .; Homályos látás okozta kificamodott lencsék gyakran lehet korrigálni szemüveg .; Amikor felhívása Professional; Hívjon egészségügyi szakember, ha azt tapasztalja, homályos látás után a szem traumája .; Prognózis; Szemüveg szükség lehet kijavítani a homályos látás egy kificamodott lencsét. Egyes esetekben, a lencse zavarossá válik idővel és szükség lehet cserélni egy műanyag lencse implantátum .; További információ a Kificamodott lencse; Tünet ellenőrző; Szem mentesítés; Fájdalom a szem

Tünetek

A kificamodott lencsét gyakran okoz homályos látás. Az összeg a elmosódása mértékétől függ a leválás és zavar. A részlegesen levált lencse nem okoz tüneteket. Amikor a szalagok, hogy támogassa a lencse sérült, a szivárványhártya (a kör alakú szerkezet, amely megadja a szem színe) is elveszítheti támogatását, és tegez .; Diagnózis; Során szemvizsgálat, az orvos keres egy lencse, amely úgy tűnik, off-center. Nyilvánvaló esetekben, ez az állapot látható ránézésre a szemét. Leggyakrabban azonban az orvos használ speciális csepp pupillájá- a szem, hogy a lencse mögött világosabban .; Várható időtartamát; A szalagok, hogy tartsa a lencsét a helyére nem gyógyul, vagy visszahelyezni. Az állapot tartós .; Megelőzés; A legjobb módja, hogy megakadályozzák a szemlencse elmozdulásával, hogy megvédje a szemét minden időben, különösen, ha sportolás. Szemüveg vagy védőszemüveget segíthet abban, hogy golyók, rudak, ököllel, vagy egyéb tárgyak ütő a szem közvetlenül. Hajlamos emberek az objektív ficam legyen különösen óvatos, bár előfordulhat lencse zavar nélkül is trauma .; Kezelés; A kificamodott lencsét általában nem kezelik. A szem ellenőrizni kell egy orvos rendszeresen ellenőrizze, hogy a feltétel változatlan marad .; Ha zavar kíséri más szemproblémák vagy sérülések, mint például a szürke hályog vagy retinaleválás, szükséges lehet, hogy a műtéti eltávolítása a lencse és helyette egy műanyag lencse .; Homályos látás okozta kificamodott lencsék gyakran lehet korrigálni szemüveg .; Amikor felhívása Professional; Hívjon egészségügyi szakember, ha azt tapasztalja, homályos látás után a szem traumája .; Prognózis; Szemüveg szükség lehet kijavítani a homályos látás egy kificamodott lencsét. Egyes esetekben, a lencse zavarossá válik idővel és szükség lehet cserélni egy műanyag lencse implantátum .; További információ a Kificamodott lencse; Tünet ellenőrző; Szem mentesítés; Fájdalom a szem

Diagnózis

Során szemvizsgálat, az orvos keres egy lencse, amely úgy tűnik, off-center. Nyilvánvaló esetekben, ez az állapot látható ránézésre a szemét. Leggyakrabban azonban az orvos használ speciális csepp pupillájá- a szem, hogy a lencse mögött, hogy pontosabban.

Meddig tart?

A szalagok, hogy tartsa a lencsét a helyére nem gyógyul, vagy visszahelyezni. A feltétel az állandó.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

A legjobb módja, hogy megakadályozzák a szemlencse elmozdulásával, hogy megvédje a szemét minden időben, különösen, ha sportolás. Szemüveg vagy védőszemüveget segíthet abban, hogy golyók, rudak, ököllel, vagy egyéb tárgyak ütő a szem közvetlenül. Hajlamos emberek az objektív ficam legyen különösen óvatos, bár előfordulhat lencse zavar nélkül is trauma.

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

A kificamodott lencsét általában nem kezelik. A szem ellenőrizni kell egy orvos rendszeresen ellenőrizze, hogy a feltétel továbbra is stabil.

Mikor kell orvoshoz

Hívjon egészségügyi szakember, ha azt tapasztalja, homályos látás után a szem traumája.

Prognózis

Szemüveg szükség lehet kijavítani a homályos látás egy kificamodott lencsét. Egyes esetekben, a lencse zavarossá válik idővel és szükség lehet cserélni egy műanyag lencse implantátum.