kemo agy – téma áttekintése

Kemo agy probléma gondolkodás és a memória, ami megtörténhet, alatt és különösen azután, hogy a kemoterápiás kezelés a rák. Gondolkodás és memória problémák nevezzük kognitív problémákat.

Előfordulása és Mortalit; Becsült új megbetegedések és halálesetek endometrium (méhtest) rák az Egyesült Államokban 2014-ben: [1; Új ügyek: 52630; Halál: 8590; A rák az endometrium a leggyakoribb nőgyógyászati ​​malignus az Egyesült Államokban és a számlák 6% -a emlôrákok; Klinikai jellemzők; Rendszertelen hüvelyi vérzés korai jele, hogy a legelső tünet, és az ok, amiért a betegek többsége a rendkívül gyógyítható méhnyálkahártya daganat …

Ezek a problémák lehetnek enyhék. De lehet olyan súlyos, hogy az emberek egy nehéz munka vagy csinál a napi tevékenységet.

Kognitív problémák lehetnek a kemoterápia által okozott kezelésére használt gyógyszerek a rák. Tudtak fordulhat elő, mert a rák is, és talán azért, mert más gyógyszerek a rák kezelésére használt. A szorongás és a stressz, amelyek a rák is megnehezítheti gondolkodni és emlékezni.

Kemo agy megy el, amikor a kezelés végén. De ez is eltarthat néhány ember hónapokig vagy évekig a kezelés után.

Fontos tudni, hogy ez egy valós probléma. Te nem képzelődik. Kutatások folynak, hogy többet megtudni a kemo agy fordul elő, és hogyan lehet megakadályozni, és kezeli azt.

A tünetek függnek a személy. De előfordulhat,

Ha a probléma enyhe, akkor lehet, hogy az egyetlen, aki észreveszi bármilyen változást a viselkedésében.

Orvosa fogja hallgatni a tüneteket, és megvizsgálni. Ő lehet kérdéseket feltenni, ha problémákat észlel a gondolkodás és a memória.

Orvosa fogja keresni más okok a gondolkodás problémáit. Például gyógyszerek fájdalom kezelésére vagy-nők bizonyos rákbetegségek-gyógyszerek, amelyek blokkolják az ösztrogén okozhat ködös gondolkodás. Kiszáradás, a stressz, a depresszió, és alvászavar is hatással lehet a gondolkodás és a memória.

Ha a tünetek nagyon súlyosak, orvosa szeretnénk, ha tesztek, hogy ha valami mást is okoz kognitív problémákat.

Felejtsd események, nevek, vagy más dolog; Van baj gondolkodás bizonyos szavak, ha beszélni; Gondot új dolgokat tanulni; Hosszabb ideig tart, nem rutin feladatok; Nehezedre esik koncentrálni, vagy kedve az elméd a ködben.