kelbimbó: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Bao Zi Gan Lan, Brassica oleracea var. gemmifera, Brüsseler Kohl Brysselkål, Cavola egy Germoglio, Cavola di Bruxelles, Chou À Mille Pommes, Chou de Bruxelles, Col de Bruselas, Couve de Bruxelas, Kapusta Warzywna Brukselka, Kohlsprossen, Me Kanra ..; Lásd az összes nevet Bao Zi Gan Lan, Brassica oleracea var. gemmifera, Brüsseler Kohl Brysselkål, Cavola egy Germoglio, Cavola di Bruxelles, Chou À Mille Pommes, Chou de Bruxelles, Col de Bruselas, Couve de Bruxelas, Kapusta Warzywna Brukselka, Kohlsprossen, Me Kanran, Me Kyabetsu, Repollo de Bruselas, Rooskapsas, Rosen-Wirsing, Rosenkål, Rosenkohl, Ruusukaali, Spruit, Ya Gan Lan. elrejtése nevek

Kelbimbó egy zöld leveles zöldség, amit általánosan fogyasztják táplálékként vagy gyógyszerként; Kelbimbó szájon, mint egy antioxidáns, székrekedés, skorbut, és a sebgyógyulást, és megakadályozza a prosztata problémák, hólyagrák, mellrák, a szívbetegségek, a cukorbetegség, a stroke, a tüdőrák, a születési rendellenességek miatt alacsony folsav szintje, nem-Hodgkin-limfóma, a csontritkulás, a hasnyálmirigy-rák, és a prosztatarák.

Kelbimbó vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek úgy gondolják, hogy segít megelőzni a rák. A mellrák különösen, étkezési kelbimbó lehet változtatni az ösztrogén használják a szervezetben, ami csökkentheti a mellrák kialakulásának kockázatát. Kelbimbó is antioxidáns aktivitás.

Elegendő bizonyíték fo; A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás (BPH): Néhány korai kutatások azt sugallják, hogy eszik nagy mennyiségű kelbimbó nem kapcsolódik egy jókora veszélyének csökkenése BPH; Hólyagrák: Van némi bizonyíték arra, hogy az emberek, akik esznek nagy mennyiségű kelbimbó és a kapcsolódó zöldség alacsonyabb kialakulásának kockázata húgyhólyagrák; Emlőrák: Néhány korai kutatások azt sugallják, hogy eszik kelbimbó és a kapcsolódó zöldségek kapcsolódik egy enyhe növekedése az emlőrák kockázatát a menopauza előtti nőknél. Azonban más korai kutatás azt sugallja, hogy az étkezési kelbimbó és a kapcsolódó zöldségek nem jár nagyobb vagy kisebb a kockázata a mellrák a posztmenopauzában lévő nők vagy általában; Diabetes: Korai kutatások azt mutatják, hogy a nők, akik esznek kelbimbó és a kapcsolódó zöldséget nem alacsonyabb kialakulásának kockázata a 2. típusú diabétesz; Stroke okozta vérrög (ischaemiás stroke): Korai kutatások azt mutatják, hogy eszik nagyobb mennyiségű kelbimbó és a kapcsolódó zöldségek kapcsolódik alacsonyabb az ischaemiás stroke kockázatát; Tüdőrák: Egyes kutatások azt mutatják, hogy evés nagyobb mennyiségű kelbimbó és brokkoli kapcsolódik kisebb kockázatot a tüdőrák kialakulásának; Non-Hodgkin lymphoma: Korai kutatások azt mutatják, hogy a nők, akik esznek nagyobb mennyiségű kelbimbó és a kapcsolódó zöldség alacsonyabb kialakulásának kockázata non-Hodgkin limfóma. Azonban, evés kelbimbó és a kapcsolódó zöldségek nem úgy tűnik, hogy összefügg az alacsonyabb kockázata a non-Hodgkin limfóma a férfiak; Hasnyálmirigy karcinóma: A korai kutatások arra utalnak, hogy az emberek, akik esznek nagyobb mennyiségű kelbimbó nem kisebb a kockázata a hasnyálmirigyrák; Prosztatarák: Néhány korai kutatások azt mutatják, hogy az emberek, akik esznek nagyobb mennyiségű kelbimbó és a kapcsolódó zöldség alacsonyabb kockázata a prosztatarák kialakulásának; Székrekedés; Skorbut; Sebgyógyulás; Szívbetegség; Születési rendellenességek miatt alacsony folsav szint (velőcső-záródási rendellenességek); csontritkulás; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát kelbimbó e célra.

Kelbimbó valószínűleg SAFE fogyasztva élelmiszer mennyiségben. Azonban, étkezési kelbimbó okozhat gáz; Nem ismert, hogy a kelbimbó biztonságos, vagy mi a lehetséges mellékhatásokat, lehet, ha figyelembe gyógyszerek összegeket; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás: nincs elegendő információ a biztonsági evés kelbimbó gyógyászati ​​mennyiségben terhesség vagy szoptatás. Legyen a biztonság kedvéért, és ragaszkodni a szokásos élelmiszer összegeket; Irritábilis bél szindróma (IBS): Eating kelbimbó okozhat gáz. Ez teszi az IBS rosszabb.

Jelenleg nincsenek információk kelbimbó interakciók

A megfelelő adag kelbimbó számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó kora, egészségi állapota, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő dózisok kelbimbó. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Benson AB III. Oltipraz: a laboratóriumi és klinikai áttekintés. J. Cell Biochem Suppl 199; 17F: 278-291.

Bradfield CA, Bjeldanes LF. Módosítása rákkeltő metabolizmus indolylic autolízisre termékei Brassica oleracea. Adv Exp Med Biol 199; 289: 153-163.

Brennan P, Hsu CC, Moullan N, et al. Hatása keresztes virágú zöldségek tüdőrákos betegeknél rétegezni genetikai állapot: mendeli randomizációs megközelítés. Lancet 200; 366 (9496): 1558-1560.

Cao G, Booth SL, Sadowski JA, Prior RL. Növeli az emberi plazmában antioxidáns fogyasztása után diéták magas gyümölcs és zöldség. Am J Clin Nutr 199; 68 (5): 1081-1087.

Cashman JR, Xiong Y, Lin J, et al. In vitro és in vivo gátlása emberi flavintartalmú monooxigenáz forma 3 (FMO3) jelenlétében étrendi indolok. Biochem Pharmacol 199; 58 (6): 1047-1055.

Chang és, Smedby KE, Zhang SM, et al. Étrendi tényezők és kockázati a non-Hodgkin limfóma férfiak és a nők. Rák Epidemiol biomarkerek Előző 200; 14 (2): 512-20.

Cohen, J. H., Kristal, A. R., és a Stanford, J. L. Gyümölcs és zöldség bevitel és a prosztatarák kockázata. J Natl.Cancer Inst. 1-5-200; 92 (1): 61-68.

Craig WJ. Fitokemikáliák: őrei egészségünkre. J Am Diet Assoc 199; 97 (10 Suppl 2): ​​S199-S204.

Ferguson LR. A mikrotápanyagok, diétás kérdőívek és a rák. Biomed Pharmacother 199; 51 (8): 337-344.

Fowke JH, Morrow JD, Motley S, Bostick RM, Ness RM. Brassica zöldség fogyasztása csökkenti a vizelet F2-isoprostane szinten független mikrotápanyag bevitel. Karcinogenezis 200; 27 (10): 2096-2102.

Gamet-Payrastre L. jelátviteli útvonalak és a sejten belüli célpontok a szulforafán közvetítő sejtciklus és apoptózis. Curr Cancer Drug Targets 200; 6 (2): 135-145.

Gaudet MM, Britton JA, Kabat GC, et al. Gyümölcsök, zöldségek és mikrotápanyagok kapcsolatban emlőrák módosított menopauza és a hormonreceptor-státusz. Rák Epidemiol biomarkerek Előző 200; 13 (9): 1485-1494.

Hughes R, Pollock JR, Bingham S. hatása zöldségek, tea, és a szója endogén N-nitrozáló, széklet ammónia, és az ürülék víz genotoxicitási során a magas vörös hús diéta emberben. Nutr rák 200; 42 (1): 70-77.

Jongen WM. Glükozinolátok Brassica: előfordulása és jelentősége, mint a rák-szabályozó szerek. Proc Nutr Soc 199; 55 (1B): 433-46.

Kolonel, LN, Hankin, JH, Whittemore, AS, Wu, AH, Gallagher, RP, Wilkens, LR, John, EM, Howe, GR, Dreon, DM, West, DW, és Paffenbarger, RS, Jr. Zöldség, gyümölcs , hüvelyesek és a prosztatarák: soknemzetiségű eset-kontroll vizsgálat. Rák Epidemiol.Biomarkers Prev. 200; 9 (8): 795-804.

Liu S, Serdula M, Janket SJ, et al. Egy prospektív vizsgálat a gyümölcs- és zöldségfogyasztás és a kockázat a 2-es típusú nők. Diabetes Care 200; 27 (12): 2993-6.

Michaud DS, Spiegelman D, Clinton SK, et al. Gyümölcs- és zöldségfogyasztás és gyakorisága hólyagrák férfi prospektív. J Nati Cancer Inst 199; 91 (7): 605-13.

Morel F, Langouet S, Maheo K, Guillouzo A. Az alkalmazott primer hepatocita kultúrák értékeléséhez kemoprotektív szerek. Cell Toxicol 199; 13 (4-5): 323-329.

Nijhoff WA, Grubben MJ, Nagengast FM, et al. Hatásai fogyasztása kelbimbó bél és lymphocytás glutation-S-transzferázok emberben. Karcinogenezis 199; 16 (9): 2125-2128.

Nijhoff WA, Mulder TP, Verhagen H, Van Poppel G., Peters, W. H. hatása fogyasztása kelbimbó a plazma és a vizelet a glutation-S-transzferáz osztály-alfa és -pi emberekben. Karcinogenezis 199; 16 (4): 955-957.

Osborne MP. Kemoprevenció a mellrák. Surg Clin North Am 199; 79 (5): 1207-1221.

Ovesen L, Lyduch S, Idorn ML. A hatás egy gazdag étrend kelkáposztát warfarin farmakokinetikáját. Eur J Clin Pharmacol 199; 34 (5): 521-523.

Pantuck EJ, Pantuck CB, Anderson KE, et al. Hatása kelbimbó és a káposzta a kábítószer-konjugáció. Clin Pharmacol Ther 198; 35: 161-9.

Papapolychroniadis C. Környezeti és egyéb kockázati tényezők colorectalis kialakulásában. Tech Coloproctol 200; 8 Suppl 1: S7-S9.

Rohrmann S, Giovannucci E, Willett WC, Platz EA. Gyümölcs és zöldség fogyasztás, a beszívott mikrotápanyagok és a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás az amerikai férfiak. Am J Clin Nutr 200; 85 (2): 523-9.

Shannon MC, Grieve CM. Tolerancia növényi termények sótartalom. Scientia Horticulturae 199; 78: 5-38.

Smith AF. Food and Drink Történelem: A “Full Course” Encyclopedia. Santa Barbara, Kalifornia: ABC-CLIO, LLC, 2013.

Smith-Warner SA, Spiegelman D, Yaun SS, et al. Bevitt gyümölcsök, zöldségek és a mellrák kockázata: összevont elemzése Kohorszvizsgálatok. JAMA 200; 285 (6): 769-76.

Verhagen H, de Vries A, Nijhoff WA, et al. Hatása kelbimbó oxidatív DNS-károsodást az emberben. Cancer Lett 199; 114 (1-2): 127-130.

Verhoeven DT, Verhagen H Goldbohm RA, van den Brandt PA, van Poppel G. felülvizsgálata mechanizmusáról anticarcinogenicity által káposztafélék. Chem Biol Interact 199; 103 (2): 79-129.

Wagner AE, Huebbe P, Konishi T, et al. Szabad gyökfogó és antioxidáns aktivitása ascorbigen versus aszkorbinsav: Studies in vitro és in tenyésztett humán keratinocitákban. J Agric Food Chem 200; 56 (24): 11.694-11.699.

Wortelboer HM, de Kruif CA, van Iersel AAJ, et al. Hatásai főtt kelbimbó a citokróm P-450 profil és a fázis II enzimek a májban és a vékonybél nyálkahártyájában a patkány. Food Chem Toxicol 199; 30 (1): 17-27.

Zhao H, Lin J, Grossman HB, et al. Diétás izotiocianátok GSTM1, GSTT1, NAT2 polimorfizmusok és a húgyhólyagrák kockázata. Int J. Cancer 200; 120: 2208-13.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió