hólyaghurut kezelések és gyógyszerek

Bakteriális cystitis

Kezelése interstitialis cystitis

Cystitis okozta bakteriális fertőzés általában antibiotikumokkal kezelik. A kezelés a nem fertőző hólyaghurut függ a kiváltó ok.

Kezelése más formái nem fertőzővé cystitis

Az antibiotikumok első vonalbeli kezelése hólyaghurut baktériumok okozzák. Amely gyógyszereket használnak, és milyen hosszan függ az általános egészség és a baktériumok találhatók a vizeletben.

Első alkalommal a fertőzés. Tünetek gyakran jelentős mértékben javítani egy napon belül, vagy úgy antibiotikus kezelés. Azonban akkor valószínűleg szükség van, hogy az antibiotikumok három nap egy héten, súlyosságától függően a fertőzés.

Nem számít, milyen a kezelés időtartama is, hogy a teljes antibiotikum orvosa által előírt, hogy a fertőzés teljesen eltűnt.

Posztmenopauzális nők különösen érzékenyek a hólyaghurut. Ennek egy része a kezelés, az orvos ajánlhat egy vaginális ösztrogén krém – ha tudja, hogy ezt a gyógyszert anélkül, hogy növelné a kockázatát, hogy más egészségügyi problémákat.

Az interstitialis cystitis, az oka a gyulladás bizonytalan, így nincs egyetlen kezelés, amely a legjobban működik minden esetben. Alkalmazott terápiák, amelyek megkönnyítik a jelei és tünetei interstitialis cystitis közé

Ha túlérzékeny bizonyos termékekben lévő vegyi anyagok, mint a pezsgőfürdő és spermicid, elkerülve ezek a termékek segíthetnek a tünetek enyhítésére, és megakadályozzák a további epizódok cystitis.

Kezelése cystitis, amely fejleszti szövődményeként kemoterápia vagy sugárkezelés összpontosít fájdalom kezelésére, általában gyógyszerek, és hidratálás pirul ki hólyag irritáló.