hólyaggyulladás

Hólyaghurut (sis-TIE-tis) az orvosi kifejezés a gyulladás a hólyag. Az idő nagy részében, a gyulladás által okozott bakteriális fertőzés, és úgy hívják a húgyúti fertőzés (UTI). A húgyhólyag fertőzés lehet fájdalmas és bosszantó, és válhat komoly egészségügyi probléma, ha a fertőzés a vesét.

Ritkábban, hólyaggyulladás előfordulhat, mint a reakció bizonyos gyógyszerek, sugárkezelés vagy potenciális irritáló, mint a női higiéniai spray, spermicid zselé vagy tartós katéter alkalmazása. Hólyaghurut is szövődményeként másik betegség.

Mikor kell orvoshoz

A szokásos kezelés bakteriális cystitis az antibiotikumok. A kezelés a más típusú hólyaghurut függ a kiváltó ok.

bakteriális cystitis

Hólyaghurut tünetek gyakran tartalmaznak

fertőzésképtelennek cystitis

Fiatal gyermekeknél, új epizódok véletlen nappali nedvesítő is lehet a jele a húgyúti fertőzés (UTI). Éjszakai ágybavizelés önmagában valószínűleg nem társítható UTI.

Amit megtehetsz

Azonnal kérjen orvosi segítséget, ha jelek és tünetek gyakori, hogy a vese fertőzések, beleértve a

Ha valamilyen sürgős, gyakori vagy fájdalmas vizeletürítés, hogy tart több órán át vagy tovább, vagy ha azt észleli, vér a vizeletben, forduljon orvoshoz. Ha már diagnosztizált húgyúti a múltban és tünetek alakulnak ki, amelyek utánozzák a korábbi UTI, forduljon orvoshoz.

Szintén értesítse orvosát, ha hólyaghurut tünetei visszatérnek, miután befejezte a tanfolyam az antibiotikumok. Lehet, hogy egy másik fajta gyógyszert.

Ha a gyermek elkezd rendelkező nappali nedvesítő baleset, hívja a gyermekorvos.

Egyébként egészséges férfiak, hólyaghurut ritka, és meg kell vizsgálni az orvosa.

A húgyúti rendszer tartalmazza a vese, ureter, húgyhólyag és a húgycső. Minden szerepet játszanak a hulladék eltávolítására a szervezetből. A vesék – egy pár bab alakú szervek felé helyezkedik el a hátán a has felső részében – szűrő hulladék a vérből, és szabályozzák a koncentrációját sok anyag. Tubes úgynevezett ureter vizeletszállító saját veséből a húgyhólyagba, ahol ez tárolni kilép a tested a húgycsövön keresztül.

UTI általában akkor jelentkeznek, amikor a baktériumok a testen kívül a húgyutakba a húgycsövön keresztül, és elkezdenek szaporodni. A legtöbb esetben a hólyaghurut által okozott típusú Escherichia coli (E. coli) baktérium.

Bakteriális húgyhólyag fertőzések előfordulhatnak nők eredményeként közösülés. De még szexuálisan inaktív lányok és nők fogékonyak alsó húgyúti fertőzések, mert a női nemi szervek területén gyakran kikötők baktériumok okozhatnak cystitis.

Bár a bakteriális fertőzések a leggyakoribb oka a hólyaghurut, számos nem fertőző tényezők is okozhatják a hólyagból begyulladnak. Néhány példa

Vannak, akik nagyobb valószínűséggel, mint mások, hogy dolgozzon húgyhólyag fertőzések vagy visszatérő húgyúti fertőzések. A nők egyik ilyen csoport. A fő ok a fizikai anatómia. A nők rövidebb húgycső, amely csökkenti a távolságot a baktériumok kell eljutniuk a hólyag.

Nők, nagyobb valószínűséggel húgyúti fertőzések közé tartoznak azok, akik

További kockázati tényezők a férfiak és a nők közé

Mit várnak el az orvos

Bakteriális cystitis

Kezelése interstitialis cystitis

Kezelése más formái nem fertőzővé cystitis

A férfiak nélkül hajlamosító egészségügyi problémák, hólyaghurut ritka.

Ha azonnal kezelni és megfelelően, húgyhólyag fertőzések ritkán szövődményekhez vezetnek. De nem kezelik, akkor válhat valami komolyabb. Szövődmények lehetnek

Vese fertőzés. Kezeletlen húgyhólyag fertőzés vezethet vesefertőzés, más néven pyelonephritis (pie-uh-alacsony nuh-JSZK-tis). Vese fertőzések tartósan károsíthatja a vesét.

A kisgyermekek és az idős felnőttek a legnagyobb kockázatot a vesekárosodás húgyhólyag fertőzések, mert a tünetek gyakran figyelmen kívül hagyják, vagy összetévesztik más körülmények között.

Vér a vizeletben. A hólyaghurut, akkor lehet, hogy a vérsejtek a vizeletben látható csak mikroszkóppal (mikroszkópos haematuria), és hogy rendszerint megszűnik a kezelés. Ha vérsejtek maradnak a kezelés után, orvosa javasolhatja a szakember okának megállapítása.

Vér a vizeletben, hogy láthatjuk (bruttó vérvizelés) ritka tipikus, bakteriális cystitis, de ez a jel sokkal gyakoribb a kemoterápia vagy sugárzás okozta hólyaghurut.

Ha jelek vagy tünetek közös hólyaghurut, hogy egy találkozót az elsődleges ellátást nyújtó. A kezdeti értékelést, akkor lehet hivatkozni, hogy egy orvos, aki specializálódott húgyúti rendellenességek (urológus vagy Nephrológus).

Ahhoz, hogy felkészüljenek a találkozó

Mert hólyaghurut, az alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész, ne habozzon feltenni további kérdéseket során a találkozó.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, többek között

Ha tünetei cystitis, beszéljen orvosával a lehető leghamarabb. Megvitatása mellett a tünetek és a kórtörténet, orvosa javasolhatja bizonyos tesztek, mint például a

Cisztoszkópia. A vizsgálat során az orvos beszúr cisztoszkóppal – egy vékony csövet egy könnyű és kamerával ellátott – a húgycsövön keresztül a húgyhólyagba tekintheti meg húgyúti a betegség tüneteit.

A cystoscope orvosa is eltávolíthat egy kis szövetmintát (biopszia) a laboratóriumi elemzés. De ez a vizsgálat valószínűleg nem lesz szükség, ha ez az első alkalom, amit már jelei vagy tünetei cystitis.

Cystitis okozta bakteriális fertőzés általában antibiotikumokkal kezelik. A kezelés a nem fertőző hólyaghurut függ a kiváltó ok.

Az antibiotikumok első vonalbeli kezelése hólyaghurut baktériumok okozzák. Amely gyógyszereket használnak, és milyen hosszan függ az általános egészség és a baktériumok találhatók a vizeletben.

Első alkalommal a fertőzés. Tünetek gyakran jelentős mértékben javítani egy napon belül, vagy úgy antibiotikus kezelés. Azonban akkor valószínűleg szükség van, hogy az antibiotikumok három nap egy héten, súlyosságától függően a fertőzés.

Nem számít, milyen a kezelés időtartama is, hogy a teljes antibiotikum orvosa által előírt, hogy a fertőzés teljesen eltűnt.

Posztmenopauzális nők különösen érzékenyek a hólyaghurut. Ennek egy része a kezelés, az orvos ajánlhat egy vaginális ösztrogén krém – ha tudja, hogy ezt a gyógyszert anélkül, hogy növelné a kockázatát, hogy más egészségügyi problémákat.

Az interstitialis cystitis, az oka a gyulladás bizonytalan, így nincs egyetlen kezelés, amely a legjobban működik minden esetben. Alkalmazott terápiák, amelyek megkönnyítik a jelei és tünetei interstitialis cystitis közé

Ha túlérzékeny bizonyos termékekben lévő vegyi anyagok, mint a pezsgőfürdő és spermicid, elkerülve ezek a termékek segíthetnek a tünetek enyhítésére, és megakadályozzák a további epizódok cystitis.

Kezelése cystitis, amely fejleszti szövődményeként kemoterápia vagy sugárkezelés összpontosít fájdalom kezelésére, általában gyógyszerek, és hidratálás pirul ki hólyag irritáló.

Hólyaghurut fájdalmas lehet, de akkor tegyen lépéseket, hogy megkönnyítsék a kellemetlen

Visszatérő húgyhólyag fertőzések, dolgozni az orvos, hogy dolgozzon ki egy stratégiát, hogy csökkentsék a kiújulás és a kellemetlen, hogy hólyaghurut okozhat.

Áfonyalé vagy tabletta proanthokyanidot gyakran ajánlott, hogy csökkentse a kockázatot a visszatérő húgyhólyag fertőzések bizonyos nők. Azonban a legújabb kutatások azt mutatják, hogy ez kevésbé hatékony, mint azt korábban gondolták. Néhány kisebb vizsgálatok azt mutatták, egy kis haszon, de nagyobb tanulmányok nem találtak jelentős előny.

Ennek hazai orvosság, ne áfonyalé ha vesz a vérhígító gyógyszer warfarin (Coumadin). Kölcsönhatás a áfonyalé és warfarin vérzést okozhat.

Bár ezek a megelőző öngondoskodás intézkedések nem tanulmányozott, az orvosok néha ajánlom a következő ismételt húgyhólyag fertőzések

keresse fel orvosát