hasmenés: a rákkal kapcsolatos okok, és hogyan kell kezelni

Hogy melyik hasmenés jelek és tünetek a rutin, és amelyek komoly segíthet megérteni, hogy mikor forduljon orvoshoz.

A hasi görcsök. A gyakori utak a mosdóba. Hasmenés egy kellemetlen, de gyakori mellékhatás miatt kezelésben részesülő egyének rák. Hasmenés is okozza a rák is.

Rák kezelésére

Hasmenés lehet több, mint egy kellemetlenség rákos betegek – ez lehet a jele, hogy valami komolyabb.

fertőzések

Mindenki kap hasmenés most majd. Ha a rák, a dolgok általában hasmenést okozhat, akkor is hatással van. De vannak további oka a hasmenés specifikus rák, beleértve a rák kezelése, a fertőzések, a stressz és a szorongás, és a maga a rák.

A stressz és a szorongás

Többféle rákkezelés hasmenést okozhat

rák maga

Kemoterápia. Amellett, hogy a rákos sejtek elpusztítását, kemoterápia hajlamos megölni más gyorsan osztódó sejtek, mint amilyenek a bélfalat. Ha a kemoterápia okoz kárt a bélés a belekben, hasmenés léphet fel.

Nem minden kemoterápiás gyógyszerek okozhatnak hasmenést, ezért kérdezze meg orvosát, hogy ez egy mellékhatása az adott típusú kezelés.

Csontvelő őssejt-transzplantáció. A kemoterápia és a teljes test sugárkezelés adott részeként csontvelő őssejt transzplantáció hasmenést okozhat.

Hasmenés is lehet szövődménye graft-versus-host betegség, ha kapott csontvelői őssejtek egy donortól. A graft-versus-host betegség, az átültetett csontvelő őssejtek elutasítja a szervezetben.

Rák kezelés fogékonyabbá teszi a különböző fertőzések, ami hasmenést okozhat. Ezen túlmenően, a antibiotikumok, amelyek felhasználhatók fertőzés, kezelésére hasmenést okozhat.

A stressz és a szorongás, hogy úgy érzi, amikor a rák elleni küzdelemben is okozhat hasmenést.

Bizonyos rákbetegségek hasmenést okozhat, beleértve a

Időtartama és súlyossága a hasmenés függ, mi okozza a tünetek. Beszéljen orvosával arról, hogy mire számíthat, és milyen hosszú a hasmenés tarthat.

Hasmenés lehet csak kellemetlenség, vagy ez lehet a jele, hogy valami komolyabb. Hasmenés is más problémákhoz is vezethet, mint például a súlyos kiszáradás.

Egyes jelek és tünetek súlyosabbak, mint mások. Hívja fel orvosát azonnal, ha az alábbiak bármelyikét

Ha a hasmenés nem tűnik súlyos, de kezd zavarja a napi tevékenységet, például ha tart attól, hogy otthon vagy valahová anélkül wc közelben, beszéljen orvosával. Ha hasi görcsök tart vissza a napi tevékenységet, beszélje ezt meg orvosával is.

Szintén értesítse orvosát, ha az ember vesz kemoterápia tabletta formájú és hasmenése van. Az orvos meg tudja állapítani, hogy ez biztonságos-e, hogy továbbra is tegyenek kemoterápia tablettát.

Amikor elkezdi akiknél hasmenés jelentkezik, akkor tegyen lépéseket módosításával mit enni és inni. Például, próbálja

Ahogy már jobban érzi magát, akkor lassan állítsa be a diétát vissza a normál díjszabás.

Ha változás a diéta nem csökkenti a kellemetlen érzést hasmenés, orvosa felírni gyógyszert kínál enyhülést. Ne vegyen ki egyetlen over-the-counter gyógyszereket ellenőrzése nélkül orvosával, mert néhány okozhat veszélyes mellékhatásokat emberek egyre kezelés a rák.

Közös gyógyszereket rákkal kapcsolatos hasmenés tartalmazzák

Egyéb gyógyszerek állnak rendelkezésre, de milyen akkor viszem majd súlyosságától függ a hasmenés és mi okozza.

A súlyos hasmenést kell kórházba infúziós és a táplálkozás.

Gyakori, híg széklet vehet úthasználati a bőrön a végbélnyílás környékét. Mossa le meleg vízzel, vagy használja baba törlőkendő vagy fürdőszoba darabos tisztítsa meg a területet, és biztos, hogy óvatosan szárazra a területen is.

Víztaszító kenőcsök is segít megőrizni a bőr irritációját minimális. Ilyenek például a vazelin vagy A & D kenőcs. Alkalmazza miután tisztított és szárított bőr a végbélnyílás környékét.

Bár megvitatása hasmenés orvosával lehet kínos, nagyon fontos, hogy megemlítse a tünetek orvosával. Hasmenés kísérő rákkezelés súlyosak lehetnek. Minél előbb tájékoztassa orvosát, annál hamarabb meg orvosát működhet, hogy segítsen enyhíteni a tüneteket.

keresse fel orvosát