gyermekkori májrák kezelésére (pdqто): kezelés [] -általános információk

Szerencsére, a rák a gyermekek és serdülők ritka, bár a teljes előfordulási gyermekkori rák már lassan növekszik 1975 óta [1] A gyermekek és serdülők rák kell hivatkozni egészségügyi központok, amelyek multidiszciplináris csapatot onkológusok tapasztalattal kezelésében rákok előforduló gyermek- és serdülőkorban. Ez a multidiszciplináris team megközelítés magában foglalja a készségek a háziorvosnak, gyermekgyógyászati ​​sebészeti subspecialists, sugárzás terapeuták, gyermekgyógyászati ​​onkológus / Hematológusok, rehabilitációs szakemberek, gyermekápoló szakemberek, szociális munkások és mások annak érdekében, hogy a gyermekek kapnak kezelést, szupportív terápia, rehabilitáció, hogy fogja elérni az optimális túlélés és az életminőséget. (Lásd a PDQ szupportív és palliatív összefoglalók részletes információk szupportív terápia alkalmazása gyermekek és serdülők számára a rák.)

Drámai a túlélés javulását sikerült elérni a gyermekek és serdülők számára a rák. 1975-től 2010-gyermekkori daganatos halálozás csökkent több mint 50%. [1] A gyermekkori és serdülőkori rákot túlélők igényel szoros nyomon követése, mivel rákterápia mellékhatások továbbra is fennállnak, vagy fejleszteni hónapokig vagy évekig a kezelés után. (Lásd utóhatásai Kezelés Childhood Cancer konkrét információt a gyakoriságot, a típus, és nyomon követése késői hatások gyermek- és serdülőkori rákot túlélők.)

Hepatoblastoma és a hepatocellularis carcinoma

Járványtan

A májrák egy ritka malignus gyermekeknél és serdülőknél, és van osztva két fő szövettani alcsoportok: hepatoblastoma és a hepatocellularis carcinoma.

Az előfordulási hepatoblastoma az Egyesült Államokban úgy tűnik, hogy a duplájára 0,8 (1975-1983) 1,6 (2002-2009) évente 1.000.000 korú gyermekek 19 éves vagy annál fiatalabb. [3, 4] Az ok a növekedés előfordulási a hepatoblasztóma ismeretlen, de a növekvő túlélési a nagyon kis születés súly koraszülött csecsemők, amelyről ismert, hogy társítható hepatoblasztóma, hozzájárulhat. [5] Japánban, a kockázat a hepatoblastoma gyermekeknél, akik lemért kevesebb, mint 1000 g-nél születés 15-szer a kockázat normális születési súlyú gyermekek számára. [6] További adatok megerősítette a magas előfordulási hepatoblastoma igen kis születési súlyú koraszülöttek. [7]