gyermekkori craniopharyngeoma kezelés (pdqто): [] – általános tájékoztatás gyermekkori craniopharyngeoma

A gyermekkori craniopharyngiomas jóindulatú agydaganat közel található az agyalapi mirigy.

Anatomy of a belsejében az agyban, amely bemutatja a tobozmirigy és az agyalapi mirigy, a látóideg, kamra (a cerebrospinalis folyadékba kékkel), és más agyterületek.

Craniopharyngiomas általában része szilárd tömeg, részben folyékony -filled ciszta. Ezek jóindulatú (nem rákos), és nem terjedt át távoli részein az agyban vagy más testrészek. Azonban azt is növekszik, és nyomja meg az agy vagy más közeli területeken, beleértve az agyalapi mirigy, a látóideg chiasm, optikai idegek, és folyadékkal töltött terek az agyban. Sok funkció, beleértve a hormon készítés, a növekedés, a látás, és a normális működését az agy érintett lehet. Jóindulatú agydaganat kezelésre van szüksége.

Ez az összefoglaló ismerteti a kezelés elsődleges agydaganatok (tumorok, hogy kezdődik az agyban). A kezelés a metasztatikus agydaganat, amelyek daganatok által képzett rákos sejtek kezdenek más részein a szervezetben, és átterjedt az agy, nem tárgyalja ezt az összefoglalót. Lásd a PDQ kezelés összefoglalót Childhood agy és a gerincvelő daganatai Kezelés áttekintése az információkat a különböző típusú gyermekkori agyi és gerincvelői tumorok.

Agydaganatok előfordulhatnak mind a gyermekek és a felnőttek; Azonban a kezelés a gyermekek számára más lehet, mint a kezelés a felnőttek számára. (Lásd a PDQ összefoglaló felnőtt agydaganat talál.)

Nincsenek ismert kockázati tényezői gyermekkori craniopharyngeoma.

Craniopharyngiomas ritkák fiatalabb gyermekeknél, mint 2 éves és leggyakrabban diagnosztizált éves gyermekek 5-14 év. Nem ismert, hogy mi okozza ezeket a tumorok kialakulását.

Jelek gyermekkori craniopharyngeoma közé látászavarok és a lassú növekedés.

Ezek és más jelek és tünetek oka lehet craniopharyngiomas vagy más körülmények között. Kérdezze meg gyermeke kezelőorvosát, ha gyermeke az alábbiak közül bármelyik