gondozó a gyermek 1-es típusú

diabetes Trends

Ha a gyermek a közelmúltban diagnosztizált 1-es típusú cukorbetegség, a család lesz a tanulási görbe, amit kap a nyitjára megfelelő ellátást, és egy új rutin.

Az életét fogja megváltoztatni, de idővel kapsz sokkal kényelmesebb az “új normális.”

Korrigáláskor, akkor vegye kényelmesen tudja ez az autoimmun betegség nem kell korlátozni a gyermek. “A gyerekek a cukorbetegség mindent tud a többi gyerek tehet,” mondta Andrea Petersen Hulke a Juvenile Diabetes Research Foundation.

: A Visual Guide to 1. típusú diabétesz

Kórházak nevelő tanfolyamokat, hogy adja meg a család és a gondozók a betekintést szükséges, hogy segítsen kezelni az új helyzetet.

A legfontosabb változás a tanulás gyakran ellenőrizze és állítsa a vércukorszint (más néven “vércukorszint”). Szükséges lehet, ellenőrzése 10-12-szer egy nap. Mennyi inzulint a gyermek igényeinek függ az időzítés az étkezések, a fajta étel evett, és az ő aktivitás.

Ez eltarthat egy kis matematikai készség tartani a vércukorszintet belül az egészséges tartományban. De ez lesz könnyebb a gyakorlattal. Akkor is, ha hibázik, ha egyszer megtanulod a tüneteket, hogy a gyermek reagál, amikor a túl alacsony vagy magas, tudni fogja, hogyan kell megjavítani.

“A matematikai volt furcsa először, de olyan sok eszközök segítségével”, mondja Lisa Sterling, aki kiderült, a lánya (most 17) volt 1-es típusú volt, amikor 11. Rönk, méter, és az online követők segíteni fog maradni a tetején a dolgokat.

Az inzulin adható lelövésén (fecskendővel vagy toll), vagy szivattyúval. Az orvosok gyakran kezdődnek a felvételek készítése családok megtanulják az alapokat. A szivattyú egy kis számítógép, amely egy egyenletes adag inzulin. Még mindig szükség van, hogy nyomon vércukorszint, hogy segítse a szivattyú helyes működése. Ön orvosa, és a gyermek közösen fognak dönteni, melyik eszköz a gyermek használja.

A cél az, hogy a cukorbetegség kezeléséhez körül a gyermek életét, “nem pedig fordítva, mondja Jane Chiang, MD, a Diabetes Association.