fogamzásgátló szivacs fogamzásgátló – téma áttekintése

A hüvelyi fogamzásgátló szivacs akadályt fogamzásgátló módszert. Ez tartalmaz egy spermicid nevezett nonoxynol-9. A szivacs is blokkolja a méhnyak, így a sperma nem adja át. Meg lehet beilleszteni közvetlenül a közösülés előtt, vagy legfeljebb 24 óra előtt. Ez a helyén hagyjuk 6 órán át közösülés után.

A szivacs kevésbé hatékony a nők számára, akik hüvelyi úton, mint a nők számára, akik nem.

A különbség a szivacs kudarc aránya a nők, akik szült gyermekek hüvelyi és azok, akik nem lehetnek változások miatt a méhnyak hüvelyi szülést követően.

A szivacs nem véd a szexuális úton terjedő fertőzések (nemi betegségek), beleértve a HIV-fertőzést. Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy használata a szivacs szárítja és irritálja a hüvely, ami növelheti a kockázata a HIV-fertőzés. 2

Használata spermicid a nonoxynol-9 növelheti a kockázata, hogy a HIV / AIDS. Tehát biztos, hogy használjon óvszert STI védelem, ha nem tudja, hogy az Ön és partnere a fertőzés mentes.

Kudarc aránya a szivacsot, és más fogamzásgátló módszereket magasabb, mint a legtöbb más születés-szabályozási módszerekről. Egyéb hátrányait a szivacs tartalmazzák a következőket

Szivacs kudarc aránya a nők, akik soha nem hüvelyi úton terjedhet 9% -ról 12%. Más szóval, ez a csoport a nők, 9-12 100 lesz terhes az első évben egy szivaccsal. ; Szivacs kudarc aránya a nők, akik a szülés hüvelyi úton tartományban 20% -ról 24%. Ennek a csoportnak a nők 20-24 100 lesz terhes az első évben egy szivaccsal. 1

Ez nem befolyásolja a későbbi termékenység sem az asszony vagy a férfi; Az csak abban az időben a szexuális közösülés; Ez biztos, hogy használata közben a mell -feeding; Ez elérhető drogériákban recept nélkül.

Vannak, akik zavarban, hogy ezt a módszert, vagy úgy érzi, a módszer megszakítja előjáték vagy közösülés; A pár legyen kényelmes a használata a szivacsot, és kész használni minden alkalommal, amikor a szex; A szivacs nem ajánlott az első 6 hétben, miután a baba.