far betegség

Far utal fertőzés a felső légutak, ami elzárja a légzés, és okoz jellegzetes ugató köhögés.

A köhögés és egyéb tünetek far az eredménye duzzanat a hangszálak (gége), a légcső (trachea) és hörgőkben (hörgők). Ha a köhögés erők levegő ezen keresztül szűkült folyosón, a duzzadt hangszálak termel zajt hasonló tömítést ugat. Hasonlóképpen, levegővétel gyakran termel magas sípoló hang (sípoló légzés).

Tünetek

Far általában akkor fordul elő a fiatalabb gyermekek számára. Far általában nem súlyos, és a legtöbb esetben lehet kezelni otthon.

Teszi zajos, magas hangú légzési hangok (sípoló légzés) akkor is, ha belégzés és a kilégzés; Kezdődik nyáladzás, vagy nyelési nehézség; Úgy tűnik, ideges és izgatott vagy fáradt és kedvetlen; Lélegzik gyorsabb ütemben, mint máskor; Küzd, hogy lélegezni; Alakul kék vagy szürkés körüli bőr az orr, száj vagy körmök (cyanosis)

Far gyakran kezdődik, mint egy tipikus hideg. Ha van elég gyulladás és köhögés, a gyermek kialakítja hangos ugatás köhögés. Ez gyakran rosszabb éjjel, és tovább súlyosbítja a sírás és a köhögés, valamint a szorongás és izgatottság, amelyben egy ciklus súlyosbodó tünetek. Láz, és rekedt hangon gyakori is. A gyermek légzése zajos lehet vagy nehéz.

Mivel a gyerekek a kis légutak, azok a leginkább fogékonyak, hogy több jelölt tünetek far, különösen fiatalabb gyermekek legalább 3 éves.

Tünetei far szokásos időtartama 3-5 nap.

Mik a gyermek tünetei? Van gyermeke lázas vagy nyelési nehézség ?; Mióta gyermeke volt tüneteket ?; Az Ön gyermeke köhögés fokozatosan egyre rosszabb? Ha igen, milyen gyorsan ?; Már észrevette, hogy egy mintát, hogy a gyermek köhögés? Például nem is éjszaka rosszabbodnak ?; Az Ön gyermeke volt far a múltban ?; Az Ön gyermeke nemrég téve a többi beteg gyermekek ?; -E a gyermeknek bármilyen más betegségben ?; Az Ön gyermeke teljesen védőoltást?

Körülbelül 5 százaléka gyermek látható a sürgősségi osztályon far igényel kórházi. Azonnal kérjen orvosi segítséget, ha a gyermek

Nyugodjon. Comfort vagy elvonja a gyermek – átölel, könyvet olvasni, vagy játszani egy csendes játékot. Sírás teszi a légzés nehezebbé .; Kenje be a levegőt. Bár nincs bizonyíték előnnyel jár, sok szülő úgy gondolja, hogy a nedves levegő segíti a gyermek légzése. Használhatja a párásító vagy üljön a gyermek fürdőszoba tele gőzzel által generált folyamatos melegvíz a zuhany .; Tartsa a gyermek egy kényelmes függőleges helyzetben. Tartsa a gyermeket ölben, vagy helyezze el a gyermek kedvenc szék vagy csecsemő helyet. Ülő helyzetben is megkönnyíti a légzést .; Ajánlat folyadékot. A babák, víz, anyatej vagy tápszer rendben van. Az idősebb gyermekek, leves vagy fagyasztott gyümölcs durran lehet megnyugtató .; Ösztönözni többit. Alvás segíthet gyermekének a harcot a fertőzés .; Próbáld meg egy lázcsillapító. Ha gyermeke lázas, over-the-counter gyógyszereket, mint például a paracetamol (Tylenol, egyéb), segíthet .; Ugrás a hideg gyógyszerek. Over-the-counter hideg készítmények nem ajánlottak évesnél fiatalabb gyermekek számára életkor 2. Plus recept nélkül kapható köhögés elleni gyógyszerek nem segítenek far.

Okoz

Far általában vírus okozta fertőzés, leggyakrabban a parainfluenza vírus.

A gyermek szerződést a vírus által fertőzött légzés légúti cseppek köhögött vagy tüsszentett a levegőbe. Vírusrészecskék ezen cseppek is túlélni a játékok és egyéb felületeken. Ha a gyermek megérinti a szennyezett felületre, majd megérinti az ő szemét, orrát vagy száját, fertőzés következhet.

Most a kockázata, hogy a far gyermek között 6 hónapos és 3 éves korig. A csúcs előfordulása az állapot körülbelül 24 hónapos korban.

A legtöbb esetben a far enyhék. Egy kis százaléka az esetek, a légúti megduzzad ahhoz, hogy zavarja a légzést.

Far jellemzően által diagnosztizált az orvos megfigyelése a gyermek légzése, hallgat a gyermek mellkasát sztetoszkóppal, és megvizsgálja a gyermek nyakára. Néha röntgen vagy egyéb vizsgálatokat alkalmaznak, hogy zárja ki más lehetséges betegségeket.

Kockázati tényezők

Az esetek többségében a far lehet kezelni otthon. Még far lehet ijesztő, főleg, ha földet ér a gyermek az orvosi rendelő, mentők vagy a kórházban. Megnyugtató a gyermek, és tartja neki nyugodt azért fontosak, mert a sírás és izgatottság súlyosbíthatja légúti elzáródás. Tartsa a gyermek, énekelni altatódalt vagy olvassa csendes történeteket. Ajánlat a kedvenc takaró vagy játékszer. Beszéljen megnyugtató hangon.

szövődmények

Ha a gyermek tünetek fennmaradnak 3-5 napig, vagy rosszabbodnak, a gyermek orvosa típusú szteroid (glükokortikoid), hogy csökkentse a gyulladás a légutak. Előnyök általában érezhető hat órán belül. A dexametazon általában ajánlott, mert a hosszú távú hatások (akár 72 óra). Adrenalin is hatékonyan csökkenti a légúti gyulladás. Ez a gyors hatású, de a hatás elmúlik hamar.

Súlyos far, a gyermek kell időt tölteni a kórházban. Ritkán előfordul, hogy egy átmeneti légzés cső kell helyezni a gyermek légcső.

Diagnózis

A legtöbb esetben a far, a gyermek nem kell orvoshoz. Azonban, ha a gyermek tünetei súlyosbodnak, vagy nem reagálnak az otthoni kezelést, akkor forduljon orvosához.

A gyermek orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, hogy segítsen meghatározni a legjobb kúra

Far gyakran fut az egésznek belül 3-5 nap. Addig tartsa a gyermek kényelmes néhány egyszerű intézkedések

A gyermek köhögés javíthatja a nap folyamán, de ne lepődj meg, ha visszatér éjjel. Érdemes lehet aludni a közeljövőben a gyerek, de még ugyanabban a szobában, így gyorsan cselekedni, ha a gyermek tünetei súlyosbodnak.

Annak megakadályozása érdekében far, hogy ugyanazt a lépést használja, hogy megakadályozza a megfázást és az influenzát. A gyakori kézmosás a legfontosabb. Is tartsa a gyermek távol, aki beteg, és ösztönzi a gyermeket, hogy köhögés vagy tüsszentés a saját könyökét.

Kezelés

Elhárít több súlyos fertőzések, tartsa a gyermek védőoltások jelenlegi. A diftéria és típusú Haemophilus influenzae b vakcinák védelmet nyújt a legritkább – de legveszélyesebb – felső légúti fertőzések. Nincs olyan vakcina még, amely megvédi parainfluenza vírusok.

Felkészülés egy találkozót

Tünetek és kezelés

1

Életmód és a hazai jogorvoslati

Megelőzés

 1

További információ a Far

)

További Far