factinomycin (intravénásan) leírása és márkanevek

Dactinomycin injekciót kezelésére használt bizonyos típusú rákban. Ez magában foglalja a rák a csontok és a lágy szövetek (beleértve az izmok és inak), Wilms-tumor (rák a vese található elsősorban gyermekeknél), daganat a méh vagy a méhben, és a rák a herék.

Dactinomycin befolyásolja a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztul. Mivel a növekedés a szervezet normális sejtek is befolyásolja daktinomicin, más hatások is előfordulnak. Néhány ilyen súlyos lehet és kell számolni a kezelőorvosnak. Egyéb hatások, mint például a hajhullás, nem lehet komoly, de aggodalomra adhatnak okot. Néhány mellékhatás nem fordulhat elő hónapokig vagy évekig után a gyógyszer alkalmazásának.

Mielőtt elkezdi a kezelést a factinomycin, ha az orvosával kell beszélni előnyeit ezt a gyógyszert fogja tenni, valamint a kockázatok használja.

Ezt a gyógyszert kell beadni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, factinomycin használják egyes betegeknél a következő betegségek

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Por oldatos

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Allergia

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Pediatric

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát factinomycin injekció idősebb gyerekek 12 hónapos korban. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg aluli csecsemők 12 hónapos korban.

geriátriai

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát factinomycin injekció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel csontvelő problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél factinomycin injekciót.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

egyéb kölcsönhatások

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Egyéb egészségügyi problémák

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad Önnek vagy gyermekének ezt a gyógyszert a kórházban vagy a rák kezelési központ. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Factinomycin néha együtt adják bizonyos gyógyszerekkel. Ha kap egy kombinációs gyógyszerek, fontos, hogy megkapja mindegyik a megfelelő időben. Ha szed néhány ilyen gyógyszereket szájon át, kérdezze meg orvosát, hogy segítsen megtervezni oly módon, hogy ne felejtse el őket a megfelelő időben.

Ezt a gyógyszert gyakran hányingert és hányást okoz. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy továbbra is megkapja a gyógyszert, akkor is, ha érzi magát rosszul. Kérdezze meg orvosát a módját, hogy csökkentse ezeket a hatásokat.

Ez a gyógyszer nagyon mérgező és komoly károkat okozhatnak a bőr, a szem, az orr, a torok és a tüdőt. A gyógyszer nem érintkeznek a bőrrel, szemmel vagy bármely más testrészt. Ha bármely gyógyszer nem kap a szemébe, azonnal mossa a szemet vízzel, normál sóoldatot, vagy a kiegyensúlyozott só öntözés szem oldat legalább 15 percig, és kérdezze meg orvosát azonnal. Ha bármely gyógyszer nem kap a bőr, mossa az érintett rész vízzel, legalább 15 percig, mialatt eltávolítja a szennyezett ruhát és cipőt. Kérdezze meg orvosát azonnal. A szennyezett ruhát kell semmisíteni, és cipőt alaposan meg kell tisztítani, mielőtt újra használná.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze, szorosan, miközben Ön vagy gyermeke kapja ezt a gyógyszert. Ez annak biztosítására, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Ez a gyógyszer növeli a kockázatát, hogy más daganatok (fehérvérűség). Beszéljen orvosával, ha aggályai vannak ezzel.

Amíg kezelik factinomycin, és a kezelés megszakítása után vele, nincs élő vakcinák anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Factinomycin csökkentheti a szervezet ellenállóképességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni. Ezen kívül más élő személy a háztartásban nem szedhető orális polio vakcina, mivel van esély tudták átadni a polio vírus az Ön számára. Továbbá ne személyek, akik megtették orális polio vakcina az elmúlt néhány hónapban. Nem kap közel hozzájuk, és ne maradjon ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha nem tudja ezeket az óvintézkedéseket, akkor érdemes rajta egy védő maszk, amely magában foglalja az orr és a száj.

Factinomycin átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben növeli a valószínűségét, hogy egy fertőzés. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hasmenés, hányinger vagy hányás, vagy sebek vagy fehér foltok az ajkakon, a száj vagy a torok miközben ezt a gyógyszert.

Ha dactinomycin véletlenül lép ki a véna, amelybe injektálnak, akkor súlyosan károsíthatja bizonyos szövetek és okoz hegesedés. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha azt észleli, bőrpír, fájdalom, vagy duzzanat az injekció helyén.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Ez a gyógyszer befolyásolhatja az eredményeket bizonyos orvosi vizsgálatokat.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.