erőfeszítései theernment tudósok vezetett első engedéllyel rotavírus vakcinával

Ismerje meg, hogyan immunizálására kritikus része egy közösség védi leginkább a közösség tagjai.

A rotavírus a leggyakoribb oka a súlyos gyermekkori hasmenés világszerte, felelős több mint 500.000 haláleset évente a gyermekek kevesebb, mint 5 év szerint Centers for Disease Control and Prevention () becslések. 1974-ben, theernment tudósok által vezetett Albert Kapikian, M. D., elsőként azonosítani humán rotavírus, az Egyesült Államokban (rotavírus fedezték fel Ausztráliában 1973-ban), és elkezdte, mi lenne a több évtizedes erőfeszítés, hogy dolgozzon ki egy vakcina. A kutatók meghatározása az átviteli mód a vírus, amely a virális fehérjék kritikus immunválaszt váltsanak, és módszereket dolgoztak reassorting a vírus, amely még ma is használnak.

Erőfeszítéseiket, partnerségben a Wyeth-Ayerst Laboratories vezetett a fejlesztési, tesztelési és jóváhagyási 1998 RotaShield, az első Food and Drug Administration-engedéllyel rotavírus vakcina. Klinikai vizsgálatok azt mutatták, hogy az orális vakcina biztonságos és igen hatékony megelőzésében súlyos rotavírus hasmenéses betegség, egy védő hatékonyságát akár 91 százalék.

A siker RotaShield átmeneti volt, azonban a forgalomba hozatalt követő vizsgálatok kapcsolódnak a vakcina nagyobb a kockázata a bélelzáródás (bélelzáródás) között beoltottnál. Becslések szerint 1 vagy 2 extra esetek intussusceptio okoznák között minden 10.000 csecsemők, akik az oltást. Abban az időben, a háttérben aránya intussusceptio az Egyesült Államokban becslések szerint akár 1 eset per 2000 csecsemők kevesebb, mint 1 éves. Ennek eredményeként, ‘s tanácsadó bizottság immunizálása Practices visszavonta ajánlás oltására csecsemők RotaShield, és a gyártó önként visszavonta a vakcina az Egyesült Államokban 1999-ben jelent.

További elemzés után RotaShield kilépése azt javasolta, hogy “catch-up” védőoltás idősebb csecsemők (első adagot követően az ajánlott 2 hónapos kortól) is hozzájárult aránytalanul megnövekedett számának intussusceptio esetek között beoltottnál. Sőt, nem fordult elő intussusceptio jegyeztek számított 21 napon belül az első adag RotaShield mintegy 70.000 csecsemők kevesebb, mint 60 napos. Az életkor a tényező fontos eszköznek bizonyulhat a fejlesztési stratégiák a rotavírus vakcinák fejlesztés alatt áll.

Bár a vakcina kockázatokat elfogadhatatlannak tartják az Egyesült Államokban, a tudósok azt állították, hogy RotaShield védő előnyöket lehetne megmenteni több ezer ember életét a fejlődő országokban, ahol a legtöbb rotavírus okozta halálesetek. A vakcinát azóta engedéllyel egy amerikai nonprofit szervezet, és megy keresztül egy próba közel 1000 csecsemők Ghána hatékonyságának értékelése két orális dózis: egy beadott röviddel a születés után és a másik előtt az újszülött 60 napos, egy olyan időszakban, amikor a fejlesztése intussusceptio természetes körülmények között kevésbé gyakori.

A második generációs rotavírus vakcinával által kifejlesztett Dr. Kapikian és kollégái már engedélyezett gyógyszeripari cégek Brazíliában, Kínában és Indiában. Ezek a vállalatok képes a vakcina helyileg sokkal kisebb költséggel, mint importálástól máshonnan, reményt, hogy a gyermekek a fejlődő országok egy napon jobban hozzáférjenek megfizethető rotavírus vakcina.