Epivir

Tejsavas acidózist és súlyos hepatomegalia steatosissal, beleértve a halálos kimenetelű eseteket is jelentettek. Súlyos akut fellángolása hepatitis B számoltak be a betegek, akik megszakították hepatitis B elleni kezelés (beleértve EPIVIR-HBV (R)), vagy akik társfertőzésben hepatitis B vírus (HBV) és HIV-1, és megszűnt EPIVIR ( R); kíséri májfunkció a kezelés abbahagyása után. EPIVIR (R) A tabletták és a belsőleges oldat (kezelésére használt HIV-1 fertőzés) tartalmaznak nagyobb adag az aktív hatóanyag (lamivudin), mint EPIVIR-HBV (R) A tabletták és a belsőleges oldat (kezelésére használják krónikus hepatitis B fertőzés). Betegek HIV-1-fertőzés az alkalmazott csak dózisformák megfelelő kezelésére a HIV-1. EPIVIR-HBV (R) nem engedélyezett a HIV-1 fertőzést. A HIV-1 rezisztencia alakulhat ki a krónikus hepatitis B-vel fertőzött betegek nem ismert vagy kezeletlen HIV-1 fertőzés; hez HIV tanácsadás és vizsgálat minden betegnél a kezelés megkezdése előtt Epivir-HBV (R) és a kezelés alatt rendszeresen.

Használja a Epivir

Terápiás osztály: Az antiretrovirális Agent

Farmakológiai Osztály: nukleozid reverz transzkriptáz inhibitor

A lamivudin nem gyógyítja vagy HIV-fertőzés megelőzésére vagy AIDS. Ez segít megőrizni a HIV szaporodását, és úgy tűnik, hogy lassítja a pusztítás az immunrendszer. Ez segíthet késleltetni a komolyabb egészségügyi problémák általában kapcsolódik az AIDS vagy a HIV-betegség bekövetkezését. A lamivudin nem tartja meg a terjedését a HIV másoknak. Az emberek, akik ezt a gyógyszert továbbra is, hogy más problémák általában kapcsolódik az AIDS vagy a HIV-betegség.

A lamivudin kezelésére is használják a krónikus (hosszú távú) hepatitis B vírus (HBV) okozta fertőzés.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, lamivudin használják bizonyos betegeknél a következő orvosi állapot

Használata előtt Epivir

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát lamivudin a HIV-fertőzés kezelésére gyermekeknél 3 hónap és 16 éves korig. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg fiatalabb gyermekek, mint 3 hónapos korban.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát lamivudin a krónikus hepatitis B fertőzés gyermekeknél 2-17 éves korig. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították alatti gyermekek 2 éves korig.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát lamivudin az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese-, máj-, vagy szívproblémák, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél lamivudin.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos olyan terméket, amely lamivudin. Lehet, hogy nem kifejezetten az Epivir. Kérjük, olvassa el gondosan.

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ez a gyógyszer jön egy betegtájékoztató. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Epivir® és Epivir-HBV® egyaránt tartalmazza ugyanazt a gyógyszert, de Epivir® több gyógyszert az egyes tabletta vagy mennyiségű folyadék. Csak a márka a gyógyszer, amit orvosa felírt. Amennyiben HIV vagy AIDS, akkor kell használni Epivir®. Ha hepatitisz B, de nem rendelkezik a HIV vagy AIDS, akkor Epivir-HBV®.

Orvosa, hogy próbára HIV Mielőtt elkezdené Epivir-HBV® és a kezelés ideje alatt. A gyógyszer meg kell változtatni az ezen alapuló vizsgálati eredmények.

Fontos, hogy vegye Epivir® részeként kombinációs kezelés. Vegyük az összes gyógyszert az orvos felírt a megfelelő napszakban. Ez lehetővé teszi a gyógyszerek jobban működnek.

Mindaddig szedje a lamivudin a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha Ön vagy gyermeke jobban érzi magát. Ne hagyja abba a szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Ha a kínálat a gyógyszer már lemerülőben van, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez idő előtt. Ne engedd meg magadnak, hogy elfogy a gyógyszer.

Ha használja a szóbeli folyadék, egy speciálisan megjelölt kanál, adagoló fecskendővel, vagy gyógyszert csésze mérni minden egyes adag pontosan. Az átlagos háztartás teáskanál nem tölthetnek be a megfelelő mennyiségű folyadékot.

Megfelelő lamivudin

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Megjegyzés: A betegek a kezelést igénylő mind a hepatitis B és vagy AIDS vagy HIV követnie kell az adagolási rend a HIV és az AIDS.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Óvintézkedések használat közben Epivir

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ne használja ezt a gyógyszert, ha Ön vagy gyermeke is részt zalcitabint vagy gyógyszereket tartalmazó emtricitabin vagy lamivudin (pl Atripla®, Combivir®, Complera®, Emtriva®, Epzicom®, Stribild®, Trizivir®, Truvada®). Tájékoztassa orvosát azonnal, ha használja a fenti gyógyszerek bármelyikét.

Két ritka, de súlyos reakció ez a gyógyszer is tejsavas acidózis (halmozódik fel sav a vérben) és máj-toxicitás, beleértve a máj megnagyobbodása. Ezek gyakoribbak, ha Ön nő, nagyon túlsúlyos (elhízott), vagy már figyelembe HIV-ellenes gyógyszerek hosszú ideig. Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke gyomorpanaszok vagy görcsök, hányinger, hányás, vagy hasmenés, csökkent étvágy, általános rossz közérzet, izom görcsök vagy fájdalom, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, légzési nehézség, vagy sárga bőr vagy szemek.

Ez a gyógyszer okozhat romló hepatitis B fertőzés kezelés leállításakor.

Hasnyálmirigy-gyulladás léphet fel, amikor használja Epivir®. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke hirtelen és súlyos hasi fájdalom, hidegrázás, székrekedés, hányinger, hányás, láz, vagy szédülés.

Az immunrendszer erősebbé, amikor elkezdi szedni Epivir®. Ez okozhatja a rejtett fertőzés a szervezet, hogy aktív legyen. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke bármilyen változást észlel az egészségre.

Epivir® okozhat Önnek vagy gyermekének, hogy a felesleges testzsír. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha változást észlel a test alakját, beleértve a megnövelt mennyiségű testzsír a nyak vagy a hát felső, arc, a mellkas körül, vagy a gyomor területe. Esetleg ezek is elveszíti zsírt a lábak, karok, vagy az arc.

Epivir Side Effects

Epivir (lamivudin)

A lamivudin nem csökkenti átvitelének kockázatát HIV-fertőzést nemi kapcsolat útján vagy szennyeződés vér útján. HIV lehet szerzett vagy elterjedt keresztül másokra fertőzött testnedvek, például a vér, hüvelyváladék, vagy sperma. Ha a fertőzött, akkor a legjobb, hogy elkerüljék a szexuális tevékenység, amely egy testfolyadékok cseréje másokkal. Ha van szex, mindig viseljen (vagy a partner kopás) óvszer ( “gumi”). Csak óvszer készült latex vagy poliuretán, és használja őket, minden alkalommal, amikor kapcsolatba a ondó, hüvelyváladék vagy vér. Továbbá, ne használja fel újra, vagy share tűk vagy berendezés senkivel. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Hepatitis B Viread entecavir, a lamivudin, a tenofovir, Baraclude Pegasys

HIV fertőzés Truvada Atripla, Stribild Viread, Norvir Complera

Nonoccupational Expozíció Truvada Atripla Viread, lamivudin, zidovudin, abacavir

A munkahelyi expozíciós Truvada Atripla Viread, lamivudin, Isentress, zidovudin