Epiduo forte

Terápiás Osztály: pattanás

Használja a Epiduo Forte

Kémiai Osztály: A retinoid

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását Epiduo® fiatalabb gyermekeknél, mint 9 éves. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását Epiduo® Forte alatti gyermekek 12 éves korig. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát adapalén és benzoil-peroxid kombinációja az idősek.

Használata előtt Epiduo Forte

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata a számos termék, amely tartalmaz adapalén és benzoil-peroxid. Lehet, hogy nem kifejezetten a Epiduo Forte. Kérjük, olvassa el gondosan.

Nagyon fontos, hogy használja ezt a gyógyszert, csak irányított. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez okozhatnak a bőr lesz irritált. Lehet, hogy használja ezt a gyógyszert, néhány hét vagy hónap alatt, mielőtt a bőr kezd jobban néz ki. Alkalmazása extra gyógyszert nem fog működni gyorsabb.

Ez a gyógyszer jön egy betegtájékoztató. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Ez a gyógyszer használata a bőr csak. Nem értem a szem, az orr, száj vagy a vagina. Ne használja a bőrfelületek van vágások vagy karcolások. Ha mégis ezeken a területeken, öblítse le azonnal.

Használni

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, vegye be minél hamarabb. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is használni.

Ez a gyógyszer is a bőr sokkal érzékenyebb a napfényre, a szél és a hideg időjárás. Használjon fényvédő, ha a szabadban. Kerüljük a szoláriumokat és szolárium. Lehet, hogy viseljen védőruházatot, mint például egy kalap.

Helyes használata adapalén és benzoil-peroxidot

Bőrreakciók, például szárazság, bőrpír, hámlás, égő, szúró érzés vagy alakulhat ki, ha használja ezt a gyógyszert. Használjon hidratáló, szükség, hogy csökkentse ezeket a bőrproblémák.

Ne használjon semmilyen más gyógyszer a kezelt testfelületen megkérdezése nélkül orvosával. Ne használjon bőrápoló termékek, amelyek száraz vagy irritálja a bőrt. Ezek közé tartozik a durva bőrtisztító, szőrtelenítés termékeket, szappanok és kozmetikumok okozó szárazság, vagy termékeket tartalmaz alkoholt, összehúzó, fűszerek, vagy mész.

Ne használja a “gyantázás”, mint a szőrtelenítés módszer bőrre kezelt területeken ezt a gyógyszert.

Hagyjuk ezt a gyógyszert teljesen megszáradni, mielőtt az öltözködés. Ez a gyógyszer okozhat fehérítő ruhát vagy hajat. én

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Óvintézkedések használat közben Epiduo Forte

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Akne doxiciklin, klindamicin lokális, eritromicin helyi, tetraciklin helyileg, minociklin, Accutane, tretinoin helyileg, izotretinoin, Yaz, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen, dapszon helyileg, Retin-A, Epiduo, adapalén helyileg, Microgestin Fe 20/01, Vibramycin, Tazorac, Claravis, TriNessa, Differin, Minocin, Tri-Sprintec, Solodyn

Epiduo Forte Side Effects

Epiduo Forte (adapalén / benzoil-peroxid lokális)

 vagy csatlakozz a Epiduo Forte támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.