enoxaparin szubkután injekció

Epidurális vagy spinális haematoma, ami azt eredményezheti, hosszú távú vagy állandó bénulást, előfordulhat olyan betegeknél, akik véralvadásgátlót kis molekulasúlyú heparint vagy heparinoidok és kap Gerincközeli érzéstelenítés vagy átesett spinális punkció. Tényezők, amelyek növelik a kialakulásának kockázata vérömlenyek következők: állandó epidurális katéterek, gyógyszerek egyidejű alkalmazása érintő vérzéscsillapítás, mint az NSAID-ok, a vérlemezke-gátló, vagy egyéb antikoagulánsok vagy történelem traumatikus vagy ismételt epidurális vagy spinális punkció, gerinc deformitás, vagy gerinc műtét. Optimális időzítés adagolása közötti enoxaparin-nátrium és neuraxiális eljárások nem ismert. Monitor betegek gyakran neurológiai károsodás. Neurológiai veszélyeztetettség észlelése esetén sürgős kezelésre van szükség. Tekintsük a kockázat / haszon előtt Gerincközeli beavatkozás betegek antikoagulált vagy hogy antikoagulált tromboprofilaxisát.

Használja a enoxaparin

Terápiás Osztály: Alvadásgátló

Farmakológiai Osztály: alacsony molekulasúlyú heparin

Enoxaparin együtt alkalmazzák warfarin heveny mélyvénás trombózis vagy anélkül tüdőembólia. Azt is kezelésére használt bizonyos típusú akut szívinfarktus.

enoxaparin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert enoxaparin, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a enoxaparin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását enoxaparin a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Használata előtt enoxaparin

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát enoxaparin az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel vérzési problémákat és a korral járó vesebetegség, amely módosítására lehet szükség a dózis kapó betegek enoxaparin, különösen azok, akik testsúlya kevesebb mint 45 kg (99 lb).

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed enoxaparin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata enoxaparin bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata enoxaparin bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát enoxaparin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember általában megadja enoxaparinénál a kórházban. enoxaparin adják a lövés a bőre alatt.

Ha ön használ enoxaparin otthon, az orvos fog tanítani, hogyan kell beadni magának a gyógyszert. Feltétlenül kövesse az utasításokat gondosan. Kérdezze meg orvosát, ha bármilyen probléma a gyógyszer alkalmazása.

Akkor jelenik meg a szervezetben a területeken, ahol ez a lövés adható. Használjon másik test területen minden időben adsz magadnak egy esélyt. Nyomon követni, ahol adsz minden lövés, hogy biztosan forgatni testrészek. Ez segít megelőzni a bőr problémák az injekciót.

Ha a gyógyszert az előretöltött fecskendőben megváltoztatta a színét, vagy ha úgy látja, részecskéket, ne használja azt.

Az adagot a enoxaparin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú enoxaparin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag enoxaparin, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Helyes használata enoxaparin

Ha kaptak egy üveg gyógyszert használni a fecskendőt, akkor kell használni a gyógyszert követő 28 napon belül az első lövés. Dobja el a fel nem használt gyógyszer a palackban 28 nap után.

Dobja használt tűket kemény, zárt tartályban, hogy a tű nem tudja piszkálni keresztül. Tartsuk ezt a tartályt távol gyermekek és háziállatok.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról enoxaparin megfelelően működik. A vérvizsgálatok lesz szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. Ügyeljen arra, hogy az összes eseményt.

Lehet vérzést vagy véraláfutásokat könnyebben használata közben enoxaparin. Maradj távol durva sport vagy egyéb helyzetekben, ahol lehet sérült, vágott, vagy sérült. Legyen óvatos, ha az éles tárgyak, beleértve a borotvák és köröm ollóval. Kerüljük orr szedés és erőteljes orr fúj.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt enoxaparin. Lehet, hogy hagyja abba a enoxaparin néhány napig, amíg a műtétet vagy az orvosi vizsgálatok.

Enoxaparin vérzést okozhat problémákat. Ez a kockázat magasabb, ha van egy katétert a hátsó fájdalom gyógyszer vagy érzéstelenítés (néha egy “epidurális”), vagy ha veseproblémái vannak. A vérzés kockázatát növeli, ha a vese problémák rosszabbodnak. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen szokatlan vérzés vagy véraláfutás, fekete, kátrányos széklet, fogínyvérzés, véres vizelet vagy széklet; bizsergés, zsibbadás, vagy gyengeség az alsó lábszár, vagy pontszerű vörös foltok a bőrön.

enoxaparin növelheti az esélyt a vérzés vagy bevérzés. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen szokatlan vérzés vagy véraláfutás, fekete, kátrányos széklet, vér a vizeletben vagy székletben vagy pontszerű vörös foltok a bőrön. Ne szívjon az orrát. Ha meg kell fújni az orrát, fúj óvatosan.

Legyen óvatos, ha a rendszeres fogkefe, fogselyem, vagy fogpiszkáló. Az orvos, fogorvos, vagy a nővér ajánlhatja más módon tisztítani a fogak és az íny. Kérdezze meg orvos, mielőtt bármilyen fogászati ​​munka.

Óvintézkedések használat közben enoxaparin

Győződjön meg róla orvosával, ha kaptak enoxaparin vagy heparin előtt, és volt egy reakció az úgynevezett trombocitopénia (alacsony vérlemezkeszám a vérben), vagy ha az új vérrögök alakult közben kaptak a gyógyszert.

Mondja el orvosának, ha a közelmúltban szült, elesett vagy megütötte a fej vagy test, vagy volt orvosi vagy fogorvosi rendelő. Ezek az események növelheti a súlyos vérzés kockázatát szedésének enoxaparin.

Lovenox® több adagot tartalmazó ampullában benzil-alkoholt tartalmaz tartósítószerként. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön terhes, vagy volt allergiás reakciója a benzil-alkohol.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

enoxaparin Side Effects

enoxaparin

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Mélyvénás trombózis Xarelto Eliquis, Pradaxával, Lovenox, enoxaparin, heparin

Mélyvénás trombózis profilaxis hasi műtét után Lovenox, enoxaparin, Fondaparinuxszal Arixtra, Fragmin

Mélyvénás trombózis, profilaxis Xarelto Eliquis, Pradaxával, Lovenox, enoxaparin, heparin

Mélyvénás trombózis profilaxis után csípőprotézis műtét warfarin, Xarelto Eliquis, Coumadin, Lovenox, enoxaparin