enni is, hogy ellenőrizzék a koleszterin

Magas koleszterinszint vezethet koleszterin lerakódás és eltömődés az artériákban, ami okozhat szövődményeket, mint például a stroke és szívbetegségek. Mit eszik jelentősen befolyásolja a koleszterin mennyiségét a vérben. Íme néhány tipp, elfogadása szívbarát étrend, amelyet úgy terveztek, hogy tartsa a koleszterin optimális szinten.

Telített zsírok gyakran teszik ki a legnagyobb forrása a koleszterin egy személy diéta. A telített zsírok növelik az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL), illetve a “rossz” koleszterin, amely eltömíti az artériákat. Forrásai a telített zsírok zsíros húsok, teljes zsírtartalmú tejtermékek, mint a tej, fagylalt és a sajt, és egyes trópusi olajok, mint például pálma és kókusz.

Transzzsírsavak lehet még rosszabb hatással van a koleszterin szintet. Ezek a zsírok képeznek, amikor a hidrogén adunk növényi olajok a folyamatot nevezzük hidrogénezés, ami az olaj kevésbé valószínű, hogy elrontani. Transz-zsírsavak gyakran megtalálható a margarin, rövidülés, és a kereskedelemben sült, sült ételek.

Cseréje telített zsírok telítetlen zsírok csökkentik az összkoleszterin. Keresse telítetlen zsírok növényi olajok, mint olívaolaj, napraforgóolaj és a szójabab, dió; olajbogyó; avokádó, és a zsíros halak, mint a lazac, a szardínia.

Koleszterin az élelmiszerekben növelheti mind a teljes és a rossz koleszterin szintjét. Forrásai az étrendi koleszterin közé tartozik a tojás, húsok és teljes zsírtartalmú tejtermékek, tojás a legjobban járulnak koleszterin. Az orvosok azt javasolják csökkenő koleszterin csökkentése az LDL szintet. Az American Heart Association ajánlja fogyasztása kevesebb, mint 300 mg koleszterin naponta.

Az oldható rostok megnehezíti a tested, hogy felszívja étrendi koleszterin. Megtalálható az élelmiszerekben, mint a zab (beleértve a zabpehely), árpa, bab, és néhány gyümölcs és zöldség.

Növényi alapú élelmiszerek, mint például a gyümölcsök, zöldségek, diófélék, magvak és növényi olajok, nem tartalmaznak koleszterint. Ehelyett tartalmaznak növényi eredetű vegyületek úgynevezett fitoszterolokat, amelyek hasonló szerkezetű és funkciójú, mint a koleszterin. De fitoszterolok segít csökkenteni a koleszterin emberek normális-to-magas koleszterinszint.

Az omega-3 zsírsavak esszenciális zsírsavak, hogy a szervezet nem termel, és hogy az élelmiszereket eszik. Ezek növelik a nagy sűrűségű lipoprotein (HDL), vagy a “jó” koleszterin, amely megakadályozza a koleszterin felhalmozódását az artériákban. Az omega-3 zsírsavak találhatók a zsíros hal és hal olajok, valamint a diófélék, magvak, és a repce és a szója olaj.

keresse fel orvosát