enfuvirtidet szubkután

Terápiás osztály: Az antiretrovirális Agent

Használja a enfuvirtidet

Farmakológiai Osztály: HIV fúziós inhibitor

Enfuvirtid nem gyógyítja vagy HIV-fertőzés megelőzésére vagy AIDS, azonban segít megőrizni a HIV szaporodását, és úgy tűnik, hogy lassítja a pusztítás az immunrendszer. Ez segíthet késleltetni a fejlesztési problémák általában kapcsolódik az AIDS vagy a HIV-betegség. Enfuvirtid nem tartja meg a terjedését a HIV másoknak. Az emberek, akik kapnak enfuvirtid továbbra is más problémák általában kapcsolódik az AIDS vagy a HIV-betegség.

enfuvirtidet csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert a szokásos adagban, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a enfuvirtid vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

enfuvirtidet vizsgálták gyermekek életkora 6-16 év, és ez várhatóan nem okoz a különböző hatások, mint ez a felnőtt betegeknél.

Számos gyógyszer nem vizsgálták kifejezetten az idősebb emberek, és nem lehet tudni, hogy azok ugyanúgy működnek ők a felnőtteknél.

Használata előtt enfuvirtidet

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed a szokásos adagban, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata enfuvirtidet bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát enfuvirtidet. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Nagyon fontos, hogy olvassa el az információkat a betegek és az injekció utasításokat nagyon óvatosan. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha bármilyen kérdése van.

Enfuvirtid adható egy egészségügyi szakember. Azonban a gyógyszerek adott injekció néha használni otthon. Ha lesz használva enfuvirtiddel otthon, az egészségügyi szakember fogja tanítani, hogyan lehet a gyógyszer beadásra kész és hogyan injekciót be kell adni. Legyen biztos, hogy érti pontosan, hogyan lehet a gyógyszer beadásra kész és hogyan kell a gyógyszert kell beadni. Ne használja újra a tűket és fecskendőket.

Akkor jelenik meg a szervezetben a területeken, ahol ez a lövés adható. Ez általában bőr alá adott injekció, a felkaron, a combba vagy a gyomorban. Használjon másik test területen minden időben adsz magadnak egy esélyt. Nyomon követni, ahol adsz minden lövés, hogy biztosan forgatni testrészek. Ne adj magadnak egy lövés közel a könyök, térd, ágyék, alsó vagy belső fenék, a köldök (köldök), vagy bármilyen a bőr, ahol van egy anyajegy, heg, horzsolás, tetoválás, vagy éget oldalakon.

enfuvirtid jön, mint egy por, amelyet fel kell keverni egy speciális folyadék használata előtt. Használja a steril víz, melyet a gyógyszert készíteni. Ne rázza a gyógyszer hozzáadása után a vizet. Finoman érintse az injekciós üveget 10 másodpercig, majd tekerd a kezei között, hogy elkerülje a habzást. Várjon, amíg a por alakú gyógyszert teljesen feloldódik a vízben, mielőtt használja. Ez eltarthat akár 45 percig is. Használat előtt a gyógyszert, győződjön meg róla, az oldat tiszta, színtelen, és buborékok nélkül.

Tedd használt tűket és fecskendőket a kilyukadó használatos tartály, vagy dobja ki őket utasítása szerint az egészségügyi szakember.

Fontos, hogy vegye enfuvirtid részeként egy kombinációs kezelést. Ügyeljen arra, hogy az összes gyógyszert az orvos által felírt, beleértve enfuvirtidet.

Ne hagyja abba a enfuvirtidet ellenőrzése nélkül orvosával.

A dózis enfuvirtid különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú enfuvirtidet. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag a szokásos adagban, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Gyerekektől távol tartandó.

Helyes használata enfuvirtidet

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Store oldat (kevert víz) a hűtőben, és 24 órán belül használjuk.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze, hogy a rendszeres látogatások.

Nem szabad szoptasson ha HIV vagy AIDS, mert lehet, hogy a fertőzés a magzatot, az anyatejen keresztül.

utalhatnak nem tartsa meg attól, hogy a HIV, hogy a partnere szex közben. Győződjön meg róla, hogy megértsék és gyakorolják a biztonságos szex, akkor is, ha a partnernek is HIV-fertőzött. Ne ossza tűt senkivel.

enfuvirtidet okozhat súlyos allergiás reakció egyes betegeknél. Hagyja abba enfuvirtid és kérdezze orvosát, ha azt veszi észre, köhögés, nehéz légzés; láz; bőrkiütés, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

enfuvirtidet fokozhatja a bakteriális tüdőgyulladás egyes betegeknél. Hagyja abba enfuvirtid és kérdezze orvosát, ha azt veszi észre, köhögés, láz, légzési nehézség, gyors légzés vagy légszomj.

enfuvirtidet okozhat reakciókat helyen a testén, ahol azt beadni. Szinte minden ember kap az injekció helyén reakciók enfuvirtidet. Ezek a reakciók fáj és viszket, és ezek általában enyhe vagy közepesen súlyos, de esetenként súlyosak lehetnek. Ezek a reakciók általában történni belül a kezelés első hetében, és általában még egyszer megtörténni, ahogy folyamatosan használja enfuvirtidet. Ha az injekció helyén csomók leeresztő genny vagy okozhat bőrpír terjed vagy csíkok a telek, vagy ha aggódnak a reakció Önnél, értesítse orvosát azonnal.

Óvintézkedések használat közben enfuvirtidet

Vannak emberek, akik használják Biojector® 2000 beadni utalhatnak volna forgatás idegi fájdalom és bizsergés tartó legfeljebb 6 hónapig, ha beadott közel nagy idegek vagy a közeli ízületek, vagy már vérzés, véraláfutás, vagy kockacukrot. Kérdezze meg erről orvosát, ha az érintett mielőtt használja a készüléket.

enfuvirtidet tehet meg szédül. Ne közlekedjen, gépek, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

enfuvirtidet Side Effects

enfuvirtidet

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

HIV fertőzés Truvada Atripla, Stribild Viread, Norvir Complera, Prezista, lamivudin, Isentress, abakavir, a tenofovir, Kaletra raltegravir Epivir, ritonavir, Epzicom Sustiva, efavirenz, Viramune, Reyataz, darunavir, atazanavir, emtricitabin, nevirapin, Ziagen

 vagy csatlakozz az enfuvirtid támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.