ekcéma

Mi okozza ekcéma és ki van veszélyben?

Az atópiás dermatitis, közkeletű nevén ekcéma, egy krónikus bőrbetegség; kategorizálva pikkelyes és viszketés kiütések. Emberek ekcéma gyakran családi; anamnézisében allergiás reakció, mint az asztma, szénanáthát vagy ekcéma.

Ekcéma leggyakoribb csecsemőknél (ahol az úgynevezett infantilis ekcéma); és legalább a fele azon esetekben világos életkor 3. felnőtt, ez általában; krónikus vagy visszatérő állapot.

A túlérzékenységi reakció (hasonlóan, az allergia) fordul elő a bőrben, ami; krónikus gyulladás. A gyulladás hatására a bőr válik; viszkető, pikkelyes. Krónikus irritáció és karcolás; okozhatja a bőr megvastagodik, és van egy textúra, mint a bőr. Az expozíció a környezeti; irritáló ronthatja a tüneteket, bőrszárazság, expozíció a víz; hőmérséklet-változás, és a stressz.

Tünetek

Tanulmányok kimutatták, hogy a gyermekek, akik az anyatejjel táplált kevésbé valószínű, hogy kap; ekcéma. Ez akkor is igaz, ha a szoptató anya elkerülte tehéntej; étrendjében. Más diéta lehetnek tojás, hal, mogyoró, és a szója.

Ekcéma hajlamos családokban. Vezérlése stressz, idegesség, szorongás, és a; depresszió hasznos lehet kezelésében / elkerülve; ekcéma bizonyos esetekben.

A diagnózis alapját elsősorban a megjelenése a bőrön és a személyes; és a család történetét. Az egészségügyi szolgáltató meg kell vizsgálnia az elváltozások uralkodni; ki más lehetséges okokat. A bőrelváltozás; biopszia végezhető, de nem mindig szükséges a diagnózis felállításához.

Hívjon, és egy találkozót az az egészségügyi szolgáltató, ha az ekcéma; nem reagál a hidratáló vagy elkerüli az ismert; allergének, ha a tünetek rosszabbodnak, ha a kezelés; hatástalan, vagy ha a fertőzés jeleit (például láz, bőrpír, fájdalom) fordul elő.

Diagnózis

Beszélje meg az egészségügyi szolgáltató a diagnózis felállításához az ekcéma, mert lehet; nehéz elkülöníteni egyéb bőrelváltozások. Kezelést kell alkalmazni; vezérli az egészségügyi szolgáltató.

A kezelés függően változhat a megjelenés (szakasz) az elváltozások -; akut “sírás” elváltozások, száraz, hámló elváltozások, vagy krónikus száraz, megvastagodott sérülések; mindegyike másképpen kezelik.

Bármi, ami súlyosbítja a tüneteket kell kerülni, ha lehetséges; minden olyan élelmiszer-allergének és irritáló, mint a gyapjú és lanolin.

A száraz bőr gyakran teszi a feltétel rosszabb. Ha a tisztításhoz vagy fürdés, hogy ne érje víz; kapcsolatba lehető legrövidebb, és kevesebb szappant, mint máskor. Fürdés után azt; Fontos, hogy csapda a nedvességet a bőr alkalmazásával kenési krém; A bőrön, miközben nedves. Hőmérséklet-változás és a stressz okozhat; izzadás és súlyosbíthatja az állapotát.

Kezelése sírás elváltozások lehetnek nyugtató hidratáló, enyhe szappant; vagy nedves kötszerek.

Enyhe viszketés elleni krémek vagy lokális kortikoszteroidok (alacsony potencia) lehet megnyugtatni; kevésbé súlyos vagy gyógyító területek vagy száraz hámló elváltozások.

Krónikus megvastagodott területek lehet kezelni, kenőcsök vagy krémek, amelyek; tar vegyületek, kortikoszteroidok (közepes vagy nagyon magas potenciájú), és az összetevők; hogy kenje vagy lágyítja a bőrt. szisztémás; kortikoszteroidok lehet előírni, hogy csökkenti a gyulladást bizonyos súlyos esetekben.

A legújabb kezelési ekcéma egy osztály a bőr gyógyszerek úgynevezett lokális; immunmodulátorok (TIMS). Ezek a gyógyszerek szteroid-mentes. Ezek közé tartozik a takrolimusz; (Protopic) és pimekrolimusz (Elidel). Tanulmányok kimutatták, a siker aránya magas; 80% azoknál a betegeknél, ezekkel az új gyógyszereket.

Forduljon orvosához, ha

Kezelési lehetőségek

Lásd még