ekcéma útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

Dermatitis egy bőr gyulladása. Ekcéma a leggyakoribb típusú dermatitis .; Ekcéma először megjelent egy epizód viszketés és bőrpír. Azt is lehet, hogy apró dudorok vagy hólyagok .; Amikor ekcéma alakul egy hosszú távú állapot, ez az úgynevezett krónikus ekcéma. Ez vezet; A bőr megvastagodása; skálázása; hámlás; Szárazság; színe megváltozik

Tünetek

A rövid távú tünetei ekcéma viszkető bőr, bőrpír és apró dudorok vagy hólyagok .; Ha ezek a tünetek nem kapnak kezelést, a bőr vastag lesz, pikkelyes és száraz. Nem lehet területeken hajhullás és a színváltozás. Által érintett bőr hosszú távú ekcéma jobban ki van téve a másodlagos fertőzések .; Minden típusú ekcéma sajátosságait és minták a tünetek; Atópiás ekcéma (atópiás dermatitisz) – Az atópiás dermatitisz jelenik irritált, vörös, száraz, kérges foltok a bőrön. Ha a bőr megfertőződik, akkor dolgozzon ki egy nedves (sírás) megjelenés. Vakarja a viszkető foltok okoz több bosszúságot. Ez növeli a fertőzés kockázatát .; Kontakt dermatitis – Ha irritáló bőrgyulladást okoz, tünetek terjedhet enyhe bőrpír vagy súlyos hólyagos bőrkiütés vagy fekély.

Diagnózis

Attól függően, hogy a mintát a bőrtünetek, az orvos fogja kérdezni a

Meddig tart?

Időtartam függ a típusától ekcéma. A tünetek elmúlnak egy-két hét. Vagy esetleg évekig.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

Sok olyan dolog, amit tehetünk, hogy megakadályozzák vagy csökkentik az ekcéma fellángolások.

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

Az orvos átgondolja a bőrápolási rutin. Orvosa tudja biztosítani, hogy Ön mindent megtesz lehet tünetek megelőzésére.

Mikor kell orvoshoz

Hívja fel orvosát, ha van olyan terület, ahol a bőr vörös és nagyon viszket. Felhívjuk továbbá ha a bőre repedezett, hólyagos vagy fájdalmasan száraz.

Prognózis

A prognózis változik személyenként. Ez attól függ, hogy milyen típusú ekcéma és a kezelésre adott válasz.