Ehlers-szindróma

Ehlers-szindróma egy öröklött betegségcsoport, amelyek befolyásolják a kötőszöveteket – elsősorban a bőr, az ízületek és a véredények falait. Kötőszövet komplex keveréke fehérjék és más anyagok, amely szilárdság és rugalmasság, hogy az alapul szolgáló struktúrák a szervezetben.

Emberek, akik Ehlers-szindróma általában túlságosan rugalmas ízületek és rugalmas, érzékeny bőr. Ez probléma lehet, ha van egy seb, amely megköveteli, öltés, mert a bőr gyakran nem elég erős ahhoz, hogy tartsa őket.

A súlyosabb formája a betegség, az úgynevezett vaszkuláris Ehlers-szindróma okozhatja a falak a vérerek, a belekben vagy méh megrepedhet. Ha érrendszeri Ehlers-szindróma, akkor érdemes beszélni, hogy egy genetikus megkezdése előtt a család.

Jelek és tünetek a leggyakoribb formája Ehlers-szindróma közé

Tünetek súlyossága változhat egyénenként. Vannak, akik a Ehlers-szindróma lesz túlságosan rugalmas ízületek, de kevés vagy sem a bőrtünetek.

Érrendszeri Ehlers-szindróma

Emberek, akik a vaszkuláris altípus Ehlers-szindróma gyakran megoszlanak megkülönböztető arcvonásait egy vékony orr, vékony felső ajak, kis fülcimpa és prominens szemét. Ők is vékony, áttetsző bőr, hogy megsebzi nagyon könnyen. Világos bőrű emberek, a mögöttes erek nagyon jól látható a bőrön keresztül.

Amit megtehetsz

Az egyik legsúlyosabb formája a betegség, vaszkuláris Ehlers-szindróma gyengítheti a szív legnagyobb artéria (aorta), valamint az artériák a vesékben és a lépben. A törés ezek bármelyikének erek végzetes lehet. A vaszkuláris altípus is gyengíthetik a falak a méh vagy a vastagbélben – ami szintén megrepedhet.

Különböző altípusai Ehlers-szindróma mind a különböző genetikai okok, amelyek közül néhány öröklött és adják tovább a szülők gyermekeiknek. Ha a legelterjedtebb fajták Ehlers-szindróma, van egy 50 százalék az esélye, hogy akkor adja át a gén minden a gyerekek.

Szövődmények függ, hogy milyen típusú jelek és tünetek van. Például, a túlzottan rugalmas ízületek vezethet ízületi ficamok és korai kezdetű arthritis. Törékeny bőr alakulhat kiemelkedő hegesedést.

Emberek, akik érrendszeri Ehlers-szindróma kockázata gyakran végzetes szakadások nagy ereket. Egyes szervek, mint például a méh és a belek is megrepedhet. Terhesség növelheti ezeket a kockázatokat.

Mit várnak el az orvos

Lehet, hogy először a aggodalmait, hogy a figyelmét a háziorvos, de ő is utal, hogy egy orvos, aki specializálódott a genetikai betegségek.

Mielőtt a találkozót, akkor szeretnék írni egy listát választ az alábbi kérdésekre

Orvosa kérheti néhány a következő kérdéseket

Rendkívül laza ízületek, törékeny vagy nyúlékony bőrt, és a családban Ehlers-szindróma gyakran elég ahhoz, hogy a diagnózis felállításához. Genetikai vizsgálatok a mintát a vér a diagnózis megerősítésére, és bizonyos esetekben segít kizárni más problémák.

Nincs gyógymód Ehlers-szindróma, de a kezelés segít kezelni a tüneteket, és megakadályozza a további bonyodalmak.

Gyógyszerek

Az orvosa gyógyszereket, hogy segítsen kontroll

Ízületek gyenge kötőszövet nagyobb valószínűséggel elmozdít. Gyakorlatok erősítése az izmok körül egy közös segíthet stabilizálni a közös. A fizikai terapeuta is ajánljuk speciális nadrágtartó, amely segít megelőzni a közös ficamok.

Ritka esetekben műtét javasolt, hogy javítási ízületek sérült ismételt ficamok. Azonban a bőr és a kötőszövet az érintett ízület nem gyógyul megfelelően a műtét után.

Ha Ehlers-szindróma, ezért fontos, hogy sérülések elkerülése. Íme néhány dolog, amit tehetünk, hogy védelme magát.

Megbirkózni az élethosszig tartó betegség kihívást jelent. Súlyosságától függően a tünetek, akkor szembe kihívásokkal otthon, a munka és a másokkal való kapcsolattartás. Íme néhány javaslat, amely segít megbirkózni

Ha a szülő a gyermek Ehlers-szindróma, úgy ezeket a javaslatokat, hogy segítsen a gyermek

Fizikoterápia

Ha van egy személyes vagy családi kórtörténetében Ehlers-szindróma és gondolkodik kezdve a család, akkor előnyös lehet beszélgetni genetikus – egy egészségügyi szakember képzett kockázatának értékelésére örökletes betegségek. Genetikai tanácsadás segíthet megérteni az öröklési minta típusának Ehlers-szindróma, amely befolyásolja te és az annak kockázatai a gyerekek.

Sebészeti és egyéb eljárások

keresse fel orvosát

Segítve a gyermek megbirkózzon