effexor

Az antidepresszánsok fokozott kockázata az öngyilkossági gondolatok és viselkedés a gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek rövid távú vizsgálatokban súlyos depresszióban (MDD) és egyéb pszichiátriai betegségek kezelésére. A rövid távú vizsgálatok nem mutatnak a kockázatok növekedéséhez szuicidalitás antidepresszánsokkal a placebóhoz képest a felnőttek idősebb mint 24 éve, és ott volt a kockázat csökkentéséhez antidepresszánsokkal placebóhoz képest felnőtteknél 65 éves vagy idősebb. Ez a kockázat egyensúlyban kell lennie a klinikai igény. Betegeket megfigyelés szoros klinikai rosszabbodás, az öngyilkossági hajlam, vagy szokatlan magatartásbeli változások. A családok és a gondozók figyelmét fel kell hívni, hogy szükség van a szoros megfigyelés és a kommunikáció a gyógyszert felíró orvosnak. Nem engedélyezett a gyermekkorú betegeknél.

Használja a Effexor

Terápiás Osztály: Antidepresszáns

Farmakológiai Osztály: szerotonin / noradrenalin visszavétel gátló

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem tartalmazza a termék címkézése, venlafaxin használják bizonyos betegeknél a következő egészségi állapota

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok eddig elvégzett mérések nem mutattak előny, hogy a venlafaxin gyermekeknél. Tanulmányok kimutatták, hogy egyes gyerekek, tizenévesek és fiatal felnőttek gondolni öngyilkosság vagy öngyilkossági kísérlet, amikor a gyógyszer szedését. Emiatt toxicitás, gyermekkorban alkalmazása nem javasolt.

Használata előtt Effexor

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát venlafaxin az idősek. Az idős betegek azonban lehet érzékenyebb a gyógyszer hatása okozhat alacsony nátrium szint a vérben. Idős betegek is van korfüggő máj- vagy vesebetegségben szenved, ami megkövetelheti óvatosság és korrekciót az adagot szedő betegeknél a venlafaxin.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos olyan terméket, amely a venlafaxin. Lehet, hogy nem kifejezetten a Effectin. Kérjük, olvassa el gondosan.

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint javára a feltétellel, amennyire csak lehetséges. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ez a gyógyszer jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Vegye ki a retard kapszula vagy tabletta étellel vagy reggel vagy este körülbelül ugyanabban az időben minden nap. Ha kezelőorvosa azt mondja, hogy a gyógyszer szedését egy bizonyos módon, hogy azt pontosan célzott.

Lenyelni a retard kapszulát egészben, folyadékkal. Ne törje össze, ne rágja szét, osztás, vagy helyezze a kapszulát folyadékkal.

Ha nem tudja lenyelni a kiterjesztett hatóanyagleadású kapszula, nyissa meg, és öntsük a gyógyszert egy kanálnyi almaszósz. Nyelje le a keverék almaszósz és az orvostudomány rögtön rágás nélkül. Igyon egy pohár vizet, így az összes gyógyszert lenyelte.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Helyes használata venlafaxin

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Ha lesz szedni ezt a gyógyszert hosszú ideig, nagyon fontos, hogy orvosa ellenőrizze, hogy a rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye.

Ne vegyen venlafaxin a monoamino-oxidáz (MAO) gátló (pl isocarboxazid [Marplan®] fenelzint [Nardil®], szelegilint [Eldepryl®] tranilcipramin [Parnate®]). Ne kezdje el szedni a venlafaxin alatt a 2 hét után abbahagyja a MAO-gátló, és várjon abbahagyását követően 1 hétig venlafaxin Mielőtt elkezdené szedni MAO-gátló. Ha az előírtnál össze őket, vagy nem várja meg a megfelelő mennyiségű időt, akkor alakulhat zavartság, izgatottság, nyugtalanság, gyomorpanaszokat, hirtelen magas testhőmérséklet, a rendkívül magas vérnyomás, vagy súlyos görcsök.

A venlafaxin okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma, ha együtt bizonyos gyógyszerekkel. Ne használjon venlafaxin buspiron (BUSPAR®), fentanil (Abstral®, Duragesic®), linezolidnál (Zyvox®), lítium (Eskalith®, Lithobid®), metilénkék injekció, triptofán, orbáncfű, vagy valamilyen fájdalom vagy migrén gyógyszerek (pl rizatriptán, szumatriptán, tramadol, Frova®, Imitrex®, Maxalt®, Relpax®, Ultram®, Zomig®). Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen más gyógyszert a venlafaxin.

Egyes gyermekek, a fiatalok és a fiatal felnőttek, a gyógyszer növelheti öngyilkossági gondolatok. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha kezd érezni több depressziós és gondolatok fáj magad. Bármilyen szokatlan gondolatok vagy viselkedés, hogy baj van, különösen, ha azok az új vagy rosszabbodnak gyorsan. Győződjön meg arról, hogy orvosa tudja, ha alvászavar, ideges könnyen, egy nagy energiaárak növekedése, vagy kezdenek, vakmerő. Szintén tájékoztassa az orvost, ha hirtelen vagy erős érzelmek, mint például ideges, dühös, nyugtalan, erőszakos, vagy félek. Hagyja, hogy a kezelőorvosával, ha Ön vagy valaki a családban a bipoláris zavar (mániás-depressziós), vagy megpróbált öngyilkos lenni.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget szed leállítása előtt teljesen. Ez csökkenti a mellékhatások kialakulásának esélyét, mint például a nyugtalanság, zavartság, fejfájás, ingerlékenység, zsibbadás vagy bizsergő érzés, nyugtalanság, alvászavar, vagy szokatlan álmosság vagy gyengeség.

Óvintézkedések használat közben Efectin

Ez a gyógyszer okozhat hyponatraemia (alacsony nátrium a vérben). Ez gyakori az idős betegek azok, akik vízhajtó gyógyszereket, vagy azok, akik kis mennyiségű folyadék van a szervezetben miatt súlyos hasmenés vagy hányás. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fáj a feje, koncentrálási nehézségek, memória problémák, zavartság, gyengeség, vagy úgy érzi, bizonytalan, álló helyzetben.

A venlafaxin növelheti a vérzés kockázata problémákat. Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha Ön is használ más gyógyszerek, amelyek hígítják a vért, mint az aszpirin, NSAID fájdalom vagy ízületi gyulladás gyógyszerek (pl diclofenac, ibuprofen, naproxen, Advil®, Aleve®, Celebrex®, Voltaren®), illetve warfarin (Coumadin®, Jantoven®).

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha vannak mellkasi diszkomfort, a köhögés, vagy légzési nehézség ezzel a gyógyszerrel. Ezek tünetei lehetnek súlyos tüdő probléma.

A venlafaxin okozhatja egyes emberek válnak álmos vagy látászavar. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber vagy képes tisztán látni. A legjobb, hogy ne fogyasszanak alkoholt a venlafaxin.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Effexor Side Effects

Effexor (venlafaxin)

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Major depresszív zavar trazodont, szertralin, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac

Depresszió Xanax, trazodon, citalopram, szertralin, Zoloft, Lexapro

Autizmus venlafaxin, Abilify, riszperidon, Risperdal, aripiprazol, Geodon

Bulimia Prozac, fluoxetin, a venlafaxin, a Prozac Weekly, Rapiflux