echinacea

Gyakori elnevezések: American kasvirág, fekete Sampson, fekete Susan, fésű virág, echinaceawurzel, sün, igelkopfwurzel, indiai fej, Kansas snakeroot, keskeny levelű bíbor kasvirág, bíbor kasvirág, purpursonnenhutkraut, Racine d’echininacea rock-up-kalap, roter Sonnenhut, skorbut gyökér, snakeroot, sonnenhutwurzel

Hatékonysági értékelés

Ooo … Pozitív klinikai vizsgálatok

Biztonsági értékelés

Van legalább 9 faj Echinacea. Azok leggyakrabban tanulmányozott E. purpurea, E. pallida és E. angustifolia.

Echinacea őshonos az Egyesült Államokban, különösen Kansas, Nebraska, és Missouri államban. Mert zavart azonosítására vonatkozó echinacea faj, sok a korai kutatások európai tulajdonított E. angustifolia valószínűleg végezni E. pallida. E. angustifolia és purpurea E. évelő füvek keskeny levelek és szárak kövér nőnek a 90 cm-től 1,2 m magasságú, hogy virágoznak egyetlen levendula vagy lila virág feje. Amikor rágják, a növény kölcsönöz csípős íz okoz bizsergést az ajkak és a nyelv.

Echinacea népszerű gyógynövény az Egyesült Államokban. A növény használják a tradicionális gyógyászatban az amerikai indiánok és gyorsan elterjedt telepesek. Az 1800-as években, azt állítja, a gyógyító tulajdonságait a növény között mozgott a vér tisztítására kezelésére, szédülés és csörgőkígyó harapása. Az elején a 20. században, kivonatok a növény használták fertőzések kezelésére; azonban a termékek használatára vonatkozó kegyvesztett felfedezése után a modern antibiotikumok. A növény és annak kivonatai, továbbra is használhatók helyileg sebgyógyításra és belsőleg serkentik az immunrendszert.

Nincs elegendő bizonyíték arra, hogy az echinacea hatásos lerövidítése a tünetek időtartama a felső légúti fertőzések, de nem bizonyultak hatékonynak a megelőzésben. Echinacea lehet befolyásolja az immunrendszert. Van is érdeklődés a lehetséges szerepet rákterápia, de a klinikai vizsgálatok hiányoznak. Az eltérés a kereskedelmi forgalomban kaphatók, és hiányzik az összhang a klinikai vizsgálatok során konkrét javaslatok nehéz.

Számos kereskedelmi készítmények állnak rendelkezésre, amely származó komponensek különböző növényi részek, valamint a különböző fajok és fajták. Javasolt dózisok (összes naponta 3-szor), a következőket tartalmazza: 300 mg száraz por alakú kivonat (standardizált 3,5% echinakozid), 0,25-1,25 ml folyékony kivonat (1: 1 45% -os alkohol), 1-2 ml tinktúra (1: 5 45% -os alkohol), 2-3 ml kipréselt leve E. purpurea, és 0,5 1 g szárított gyökér vagy tea. Echinacea felhasználás több mint 8 hétig egy időben el kell kerülni, mert a potenciális immunszuppresszió. Intravénás alkalmazás nem javasolt.

Ismert túlérzékenység a növények Asteraceae / Compositae család; olyan állapot, amelyben az immunrendszer stimulálása vagy elnyomása lenne hátrány.

Korlátozott klinikai bizonyítékok, szakértői vélemény, és a hosszú távú hagyományos használatra utalnak, hogy az orális echinacea biztonságos alkalmazása terhesség alatt normális dózisban. Közvetlen bizonyíték biztonsági szoptatás ideje alatt hiányzik. Óvatosan használja.

Különleges eset jelentések kölcsönhatások hiányoznak.

Mellékhatások ritkán fordulnak elő. A leggyakrabban jelentett reakciók allergia, GI ideges, és bőrkiütés. Egyének allergia parlagfű vagy a kapcsolódó allergének használja echinacea óvatosan. Lehetséges immunszuppresszió a hosszú távú használatra javasolták.

Keveset tudunk a toxicitás Echinacea.

Referenciák