Ebola átvitel: lehet ebola terjed a levegőben?

Ebola nem vihető át a levegőt, és nem terjedt alkalmi kapcsolatot, mint például, hogy közel egy fertőzött személy. Ellentétben a légúti megbetegedések, amelyek útján is terjedhet a részecskék maradnak a levegőben után egy fertőzött személy köhög vagy tüsszent, Ebola terjed közvetlen érintkezés testnedvek egy személy, aki beteg, az Ebola.

Testfolyadékok, amely képes az Ebola közé

A bizonyítékok arra utalnak, hogy az Ebola először be az emberi populáció keresztül kezelő vagy eszik egyes fertőzött emlősök, mint a majmok, gyümölcs denevérek, erdei antilop és porcupines. Ebola ezután terjedt emberről emberre való közvetlen kontaktus révén a testnedvek egy másik fertőzött személy. Nincs bizonyíték arra, hogy a szúnyogok és más rovarok küldheti Ebola vírus.

Az emberek fertőzött Ebola nem fertőző, hacsak tünetei vannak. Ha valaki beteg Ebola köhög vagy tüsszent, és a nyál vagy nyákot hozzáér egy másik ember szemébe, orr, száj, vagy egy nyitott vágott vagy seb, ezek a folyadékok átterjedhet Ebola.

Tárgyak kezelése, amelyek szennyezett testnedvekkel a személy, aki beteg vagy, aki meghalt Ebola vírus is terjed a betegség.

Val vel